EXCLUSIV: Salvarea este aproape pentru Rapid: Jean Valvis, noul sponsor principal al giuleştenilor. Prima lui declaraţie

5 sep 2013 12459 afişări Comentează şi tu Liga 2
EXCLUSIV: Salvarea este aproape pentru Rapid: Jean Valvis, noul sponsor principal al giuleştenilor. Prima lui declaraţie

UPDATE 17:45 - Jean Valvis a declarat pentru Mediafax: "Având în vedere anumite zvonuri apărute în ultima vreme în presa scrisa şi online, ce implică numele meu în fenomenul fotbalistic românesc, aş dori să aduc la cunoştinţa fanilor şi a publicului în general anumite lucruri.

În primul rând, în ultimii ani, am comunicat public de nenumărate ori concluzia mea ce a rezultat din experienţa avută în perioada 2002-2009. Mă simt incompatibil cu fenomenul fotbalistic din România. Condiţiile unei adevarate industrii sportive nefiind încă reunite, nu doresc să mă implic investiţional în acest domeniu.

În al doilea rând, sunt acţionar minoritar la Rapid, respect istoria acestui club şi sunt întristat de starea actuala în care a ajuns. În al treilea rând, în perioada 2002-2006, în calitatea mea de sponsor, cu ajutorul Rapidului, am putut să creez un brand de prestigiu (LaDorna), construind imaginea şi succesul acestuia. A fost o colaborare de mare succes, care a creat valoare adăugată, departe de a fi o poveste de «ţeapă» ruptă total de realitate, cum le place jurnaliştilor să afirme şi să speculeze.

În al patrulea rând, îmi menţin părerea de a rămâne acţionar minoritar al Rapidului, tocmai datorită incompatibilităţii mele cu fenomenul fotbalistic românesc. În al cincilea rând, cunoscand situaţia de reorganizare a clubului, din perspectiva unui suporter care doreşte să vadă lucrurile îndreptate într-o direcţie bună, am acceptat oferta administratorului special, Adrian Zamfir, de a fi sponsor principal cu brandul de vinuri Domeniile Sâmbureşti"
, menţionează Valvis.


Momentele dificile din Giuleşti sunt pe cale să se încheie după ultima veste venită joi din partea conducerii clubului. Potrivit unor surse de încredere din anturajul Rapidului, omul de afaceri Jean Valvis a încheiat un contract de sponsorizare cu gruparea alb-vişinie, din acţionariatul căreia făcea parte cu un număr infim de acţiuni.

Astfel, în schimbul a aproximativ 200.000 de euro pe sezon, Pancu şi compania vor purta pe tricouri numele Domeniilor Sâmbureşti, deţinute de afaceristul elveţian. În urma încheierii acestei afaceri, Valvis a primit şi 10 procente din cele 97 din clubul Rapid deţinute de patronul Adrian Zamfir.

Rapid a luat un titlu cu Valvis ca sponsor
La începutul deceniului trecut, Jean Valvis a fost de asemenea cooptat de George Copos în acţionariatul clubului şi a devenit, ca şi acum, sponsorul principal al echipei. Giuleştenii au cucerit al treilea titlu din istorie cu LaDorna pe piept, firma omului de afaceri de origine greacă. Valvis a plecat însă cu scandal de la Rapid pe la mijlocul anilor 2000, reclamând anumite sume pe care nu le-ar mai fi recuperat.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.