E ireal ce s-a întâmplat vineri pe terenul de fotbal al uneia dintre cele mai cunoscute echipe din România. Totul a fost filmat

18 iul 2015 8765 afişări Liga 2
E ireal ce s-a întâmplat vineri pe terenul de fotbal al uneia dintre cele mai cunoscute echipe din România. Totul a fost filmat

UPDATE 17:04: Cezar Dinu, avocatul care o reprezintă pe Cristiana Valmas, a explicat de ce au luat decizia de a turna ciment pe gazonul bazei sportive „Zoltan David”: „Ideea de a face o îngrădire mai solidă este generată de faptul că s-a mai încercat o executare silită, acum vreo doi ani. S-au bătut vreo trei ţăruşi pe aici, după care au fost scoşi, astfel încât au urmat alţi doi ani de procese”.

Avocatul a adăugat că clienta sa i-a transmis că va permite accesul oricăror doritori de a juca fotbal pe bucata de teren respectivă, dar cu excepţia celor de la Oţelul. "Acest teren poate fi folosit pentru fotbal, pentru copii, pentru cine vrea să se joace, pentru cine vrea să se recreeze, dar nu de către clubul Oţelul! Avem un proces pornit împotriva Şantierului Damen iniţial, iar împotriva clubului Oţelul începând din 2006. Oţelul Galaţi a cumpărat dreptul litigios, deşi ştia că e un teren pe care există riscul să-l piardă. Ei nu au făcut nicio ofertă să-l cumpere sau să-l închirieze. Pur şi simplu n-au fost decât şuturi în fund. Terenul a intrat în proprietatea statului fără niciun fel de forme legale", a mai spus Cezar Dinu.

MAI MULTE IMAGINI PE LIGA2. PROSPORT. RO

Fără permisiunea celor de la Oţelul, pe terenul deţinut acum de Cristiana Valmas accesul se poate face doar pe langă gardul dinspre oraş, pe sub ţevi, o zonă plină de bălării şi stufăriş.Cristiana Valmas a spus: "Punem în vigoare nişte hotărâri care există deja irevocabile din 2010 şi care s-au finalizat în ianuarie 2012, pe baza hotărârii de la ICCJ. Mă instalez în posesia acestui teren, pe baza executorilor, am înţeles că aceasta este procedura. S-au mai făcut nişte măsurători mai simple, dar, din nefericire, au fost atacate de vecini. În ziua în care s-a făcut executare, în 2013, cu acelaşi executor judecătoresc de astăzi, ni s-a spus că după ce se termină procedura se vor scoate ţăruşii.

Este un moment destul e neplăcut şi pentru mine, nu sunt bucuroasă de ceea ce se întâmplă. Am fost în aşteptare, prima cerere de retrogradare a fost făcută în 1991. Din partea mea, totul este posibil, din partea celorlalţi nu văd nimic. Deocamdată să văd care este situaţia, să intru în proprietate, să îmi fac cartea funciară, care îmi creează probleme. Litigiile acestea au fost notate de când au început construcţia tribunelor. Au fost notificaţi să nu se continue nimic, până la finalizare".


 

UPDATE 14:45: Despre stadionul "Ancora" din Galaţi, dimineaţă se putea spune că are unul dintre cele mai bune terenuri de fotbal din România. După doar câteva ore, despre calitatea excepţională a gazonului se poate vorbi doar la timpul trecut.

În jurul ţăruşilor puşi în mijlocul suprafeţei de joc de reprezentanţii Cristianei Valmas, pentru a delimita zona pe care este proprietară, au fost făcute gropi în care s-a turnat beton. De gazonul renumit de pe "Ancora" s-a ales... betonul!


 

UPDATE 12:56: Tăierea gardului, urmată de intrarea pe gazonul stadionului „Zoltan David”, s-a produs exact în timpul antrenamentului celor de la FC Oţelul, unul început pe toată suprafaţa de joc şi încheiat pe jumătate din acesta. La faţa locului a fost adusă o mică betonieră şi saci de ciment. Deşi avocaţii clubului care în 2011 câştiga campionatul în Liga 1 au stat de vorbă cu proprietara este clar acum că nu s-a ajuns la niciun numitor comun.


 

Cei din conducerea FC Oţelul nu au ajuns la o înţelegere cu Valmas Cristiana, persoana care a obţinut în instanţele de judecată retrocedarea, din postura de moştenitor, a unui teren care se află poziţionat chiar în mijlocul suprafaţei de joc de la stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora), baza de antrenament a clubului gălăţean.

Astfel, însoţită de avocatul său, de executorul judecătoresc Costel Chirică, de jandarmi şi câţiva muncitori, Cristiana Valmas s-a prezentat vineri dimineaţă la baza sportivă "Zoltan David" pentru a intra în posesia terenului pe care a devenit proprietară printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Noul proprietar a tăiat gardul din partea dinspre oraş pentru a intra pe terenul său, o suprafaţă de 1.900 metri pătraţi, pe care l-a delimitat prin punerea unor ţăruşi. Zona este de la marginea cercului din centrul terenului de joc, până în dreptul punctului de executare a loviturilor de la 11 metri, spre poarta din Nord, pe toată lăţimea gazonului. Totodată, a anunţat că în cursul zilei de vineri intenţionează să-şi fixeze ţăruşii în beton, ceea ce ar însemna distrugerea în punctele respective a gazonului uneia dintre cele mai bune suprafaţe de joc din ţară şi, implicit, reducerea spre zero a şanselor ca cele două părţi să mai ajungă la o înţelegere.

"În 2006, când a început litigiul, aici era paragină, bălării. Le-am făcut notificare să nu facă lucrări până nu se soluţionează irevocabil situaţia şi totuşi au făcut. Nu vreau să vând clubului la preţul pieţei, noi ne-am luptat pentru proprietatea bunicului, este o situaţie mai mult sentimentală. Au avut trei-patru ani timp să facă o ofertă, dacă aveau de gând să facă ceva civilizat. Nu ştiu ce va fi, eu vreau să-l valorific. Mai sunt şi alte procese asemănătoare pe rol, care nu s-au soluţionat încă", declara Cristiana Valmas în urmă cu trei zile.


Aşa arată gazonul bazei de antrenament a clubului FC Oţelul. E asemănător cu cel de pe stadionul Oţelul, poate cel mai bun din ţară

Astfel, cei de la FC Oţelul pot să-şi mai susţină antrenamentele acolo doar în jumătatea de teren dinspre vestiare.

A costat aproape 1,5 milioane de euro

Stadionul „Ancora” a fost deţinut de Şantierul Naval Damen şi modernizat de cei de la Oţelul, care au investit un milion de euro şi l-au redenumit „Zoltan David”, în memoria regretatului antrenor care şi-a dedicat cariera copiilor şi juniorilor Galaţiului. Gazonul a fost pus cu aceeaşi tehnologie ca pe arena „Oţelul” şi se prezintă foarte bine, în acest moment fiind unul dintre terenurile cu cea mai bună suprafaţă de joc din ţară. În vara anului 2011 a fost scos la vânzare de Damen, dar în acel moment plăţile celor de la Oţelul erau blocate de confictul dintre executiv şi acţionarii de atunci, astfel că s-a apelat la sprijinul omului de afaceri Radu Călin, un apropiat al clubului şi prieten cu Marius Stan, director general la Oţelul în acel moment. Călin a achiziţionat baza cu 350.000 de euro, iar FC Oţelul SA, după schimbarea acţionarilor toamna trecută, l-a răscumpărat cu aceeaşi sumă, din banii ce erau în conturile clubului în momentul preluării de către TNG.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.