DigiSport, pusă să-şi ceară scuze publice de către Dacia Unirea. Ce s-a auzit la TV în timpul meciului transmis de la Târgovişte, protestul brăilenilor şi scrisoarea către FRF

8 apr 2019 10938 afişări Liga 2
DigiSport, pusă să-şi ceară scuze publice de către Dacia Unirea. Ce s-a auzit la TV în timpul meciului transmis de la Târgovişte, protestul brăilenilor şi scrisoarea către FRF

Ultima clasată din Liga 2, Dacia Unirea, e revoltată după meciul disputat la Târgovişte, vineri după-amiază, în deschiderea etapei a 28-a. Brăila a pierdut cu 3-0 în faţa Chindiei, însă nu acest lucru i-a supărat în mod special pe conducătorii clubului, fiindcă oricum se aşteptau la un eşec. Nici faptul că meciul a fost televizat de cele trei posturi naţionale deţinătoare de drepturi TV ale campionatului Ligii 2, DigiSport, TelekomSport şi Look Sport.

Afirmaţiile făcute de cei doi comentatori ai postului DigiSport în timpul transmisiei TV a partidei Chindia - Dacia Unirea la adresa mai multor jucători antrenaţi de Florentin Petre i-au determinat pe şefii Daciei Unirea să protesteze şi să emită un comunicat către Federaţia Română de Fotbal, ca apoi să-l facă public.

În scrisoarea Consiliului Director al ACS Dacia Unirea Brăila emisă către Răzvan Burleanu se cere Federaţiei Române de Fotbal, cea care a negociat şi semnat contractul drepturilor TV din Liga 2, să înainteze protestul către DigiSport şi să-i anunţe că aşteaptă scuze publice.

”E un protest al nostru la adresa încălcării deontologiei şi a modului în care se face jurnalism sportiv de către unele persoane din cadrul trustului TV Digisport”, a spus, pentru Liga2.ro, preşedintele Consiliului Director al ACS Dacia Unirea Brăila, Valentin Avramescu.

”Au găsit de cuviinţă să facă glume ieftine, afirmaţii de prost gust pe care le găsim numai la colţ de stradă, privind numele unor jucători ai echipei noastre sau privind nivelul de pregătire sportivă a unor componenţi ai loturului nostru”, se arată în scrisoare adresată de Dacia Unirea către Răzvan Burleanu.

În timpul transmisiei TV a meciului dintre Chindia şi Dacia Unirea, comentatorii DigiSport au făcut glume cu numele jucătorilor Robert Căruţă, Leonard Coteţ şi Alexandru Izmană, toţi mijlocaşi ai echipei din Brăila. În plus, în repetate rânduri, a fost ironizată prestaţia portarului american Austin Rogers. "Păcat că i-a schimbat. Aş fi vrut să văd cum intră intră Izmană în Coteţ sau Izmană în Căruţă", a fost, pe lângă repetatele glume la adresa numelor jucătorilor, una dintre afirmaţiile care a atras reacţia oficială a clubului brăilean.

Mai jos, redăm intregral comunicatul clubului Dacia Unirea Brăila transmis către FRF:

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.