Deşi a promovat pe teren, FC Bihor are şanse mici să joace în Liga I

6 iun 2011 4122 afişări Comentează şi tu Liga 2
Deşi a promovat pe teren, FC Bihor are şanse mici să joace în Liga I Deşi a promovat pe teren, FC Bihor are şanse mici să joace în Liga I 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7947/8316024/2/2.jpg

Dintre cele patru echipe care au promovat în Liga I, doar treipot merge liniştite în vacanţă: Ceahlăul, Concordia Chiajna şiPetrolul. A patra, FC Bihor, are mari emoţii cu licenţa. Cel maiprobabil, Comisia de Licenţiere a FRF va anunţa vineri că trupacondusă de Marius Vizer nu are drept de joc în Liga I. FRF va luadecizia finală în Comitetul Executiv din 20 iunie.


Orădenii au deschis şampania imediat după victoria cu Gaz Metan CFRCraiova, scor 4-2, cea care a asigurat locul 2 şi implicitpromovarea pentru trupa lui Vizer. Distanţa de la extaz la agoniepoate fi însă una foarte scurtă. Clubul orădean se află de mai multtimp în insolvenţă, având datorii către stat, furnizori şi foştijucători. Comisia de Licenţiere a dat undă verde pentru promovareaorădenilor, dar preşedintele Viorel Duru a făcut recurs, aşa cums-a întâmplat şi în cazurile lui Poli Timişoara sau GloriaBistriţa. Vineri, Comisia de Apel va prezenta un răspuns final,însă mai mult ca sigur acesta va fi negativ pentru orădeni! Totuşi,salvarea lor poate veni pe 20 iunie, atunci când în ComitetulExecutiv se va discuta şi soarta lui Poli şi Bistriţa. În cazcontrar, cel mai probabil, locul lui FC Bihor va fi luat de CSMioveni.

Mioveniul stă lapândă

Ocupanta locului 3 în Seria Vest, CS Mioveni, e direct interesatăde un răspuns negativ la adresa orădenilor. "Oradea e din 2009 îninsolvenţă financiară. Ei nu au primit şi nu vor primi licenţa,dacă e să se respecte regulamentele. Degeaba se bucură pentrupromovare", a spus Răzvan Tunaru, director general al Mioveniului."UEFA impune nişte regulamente ce trebuie respectate şi peste carenu se poate trece. E la fel şi pentru România, şi pentru Italia, şipentru Gaza, sau Cisiordania. FC Bihor, neavând licenţă, nu poatepromova", a precizat un alt oficial al clubului din Mioveni pentruliga2.ro.

Răchită segândeşte să plece!


Petrolul a revenit sâmbătă în Liga I şi a sărbătorit promovareaalături de 2.000 de suporteri, pe o scenă în centrul Ploieştiului.După succesul cu Râmnicu Vâlcea, scor 2-0, tehnicianulploieştenilor, Valeriu Răchită, a anunţat că e posibil săpărăsească echipa. "Am plecat de la o echipă cu trei jucători, cutrei mingi, fără apă plată, fără nimic, în vara lui 2009, şi amajuns în Liga I. Voi decide ce voi face după o discuţie cuoficialităţile oraşului. Rămân dacă voi primi promisiunea, dinpartea primarului, că voi fi ajutat să fac ceea ce doresc eu laPetrolul: performanţă", a spus Răchită.

Promovarea, dar denuntă


Marian Chiţu, titularul postului de mijlocaş stânga al Concordiei,a renunţat sâmbătă la burlăcie, iar colegii de echipă i-au făcutcadou promovarea, nu înainte de a sărbători încă o dată împreună cusuporterii cea mai importantă performanţă realizată din 1957 şipână în prezent. Sâmbătă, după 1-1 la Otopeni, suporterii s-auîmbarcat în microbuze şi autoturisme, formând pe şosea o coloană abucuriei, iar întoarcerea la Chiajna s-a făcut în sunet declaxoane. La stadion, jucătorii şi suporterii au fost întâmpinaţide cei care nu au făcut deplasarea, în frunte cu primarul MirceaMinea.

Vor face petrecere la reunireaechipei!

Ceahlăul este singura echipă din Liga a II-a care nu a avut emoţiicu

promovarea în ultima etapă. Supăraţi pe eşecul de sâmbătă, 0-1cu Steaua II, nemţenii au lăsat şampania la rece şi au anunţat căvor face petrecerea pe 15 iunie, la reunirea echipei pentru Liga I!"Băieţii se reunesc pe 15 iunie şi am stabilit ca atunci să facempetrecerea de promovare. Acum, toţi au fost grăbiţi să plece învacanţă", a declarat antrenorul Costel Enache.

"Amajuns cu mari eforturi în Liga I, dar eu, personal, sunt chiar gatasă mă dau la o parte, dacă cineva va veni cu bani şi va garanta cănu-şi bate joc de acest club", Valeriu Răchită, antrenorPetrolul

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.