Cum a păcălit Craiova FRF-ul?! Tertipurile folosite de Mititelu în ultimii 6 ani pentru a obţine licenţa de Liga I

8 iul 2011 9022 afişări Liga 2
Cum a păcălit Craiova FRF-ul?! Tertipurile folosite de Mititelu în ultimii 6 ani pentru a obţine licenţa de Liga I Cum a păcălit Craiova FRF-ul?!

Dumitru Dragomir ţipă că Universitatea a primit ilegal licenţapentru Liga I. Viorel Duru este sigur pe situaţie şi spune că nusunt probleme în cazul oltenilor. Adevărul este că echipa a avutşase identităţi de când a fost preluată de Mititelu şi, deşi s-acerut falimentul echipei într-un proces intentat în 2006, Ştiinţa afost patru sezoane în Liga I.

Victor Piţurcă anunţa în momentul în care a plecat de la Craiova:"Mititelu ăsta are zeci de firme prin care conduce acestclub. Te doare capul dacă vezi actele". Totuşi, deşi esteîn insolvenţă, Craiova reuşeşte să primească licenţa de a juca înLiga a II-a în sezonul viitor. A primit-o şi pentru sezonul2009-2010, după un scandal uriaş, în urma căruia UEFA a amendatFRF. Cum a fost posibil?

Şaseidentităţi pentru Craiova!
De-a lungul timpului, Mititelu a condus diferite firme care au fostîn fruntea clubului-emblemă al Craiovei. Nu mai puţin de şasesocietăţi au fost înfiinţate şi falimentate în anii în care acestaa fost patronul echipei. În momentul de faţă, ultima societate,Fotbal Club U Craiova SA, este în insolvenţă pentru neplata uneidatorii către firma de echipament sportiv EuroExpo din TârguMureş.

Îninsolvenţă, dar cu licenţă
Preşedintele Comisiei de Licenţiere nu pare speriat de proceseleprin care trece clubul oltean şi anunţă că nu sunt motive care săîmpiedice Craiova să joace în Liga a II-a. "Am luat act dedocumentaţia trimisă de EuroExpo, dar Craiova a făcut recurs ladecizia tribunalului de la Constanţa. Aşteptăm să vedem cum sesoluţionează", a spus Viorel Duru pentru ProSport. Pesite-ul oficial al Registrului Comerţului apare faptul că echipalui Mititelu a făcut deja primul pas în procedura de faliment.Mititelu nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.


Mititelu a acumulat atâtea datorii, încât a făcutaltă societate. A făcut fals, a luat licenţa pe FC U Craiova ca şicum ar fi Universitatea Craiova
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF


Celeşase firme înfiinţate succesiv de Mititelu
FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA - actuala societate
SC UNIV ŞTIINŢA FOTBAL CRAIOVA SA - nu mai există în RegistrulComerţului
FOTBAL CLUB CRAIOVA - nu mai există în Registrul Comerţului
FOTBAL CLUB ŞTIINŢA UNIVERSITATEA - nu mai există în RegistrulComerţului
FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA SA - nu mai există în RegistrulComerţului
FOTBAL ŞTIINŢA CRAIOVA SRL - radiată

Articol scris de: Cristian VOINEA

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.