Condamnare la 5 ani cu executare pentru preşedintele Bucovinei Rădăuţi. "E o pierdere pentru noi. Avem nevoie de un om de încredere"

19 mar 2015 5767 afişări Liga 2
Condamnare la 5 ani cu executare pentru preşedintele Bucovinei Rădăuţi. "E o pierdere pentru noi. Avem nevoie de un om de încredere"

Ocupanta locului 9 în Seria I a Ligii 3, echipa Bucovina Rădăuţi, a rămas fără cel mai important om din conducere. Marţi, preşedintele Manuel Costache a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava la 5 ani de închisoare cu executare în celebrul dosar “Şpagă în Vama Siret”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus trimiterea în penitenciar a nu mai puţin de 48 de poliţişti de frontieră şi vameşi suceveni, printre aceştia numărându-se şi agentul şef Manuel Costache, preşedintele echipei Bucovina Rădăuţi. Din cei 66 de inculpaţi trimişi în judecată pe baza rechizitoriului redactat de procurorii anticorupţie suceveni, la începutul anului 2011, un număr de 62 şi-au aflat pedeapsa definitivă marţi, patru dintre aceştia preferând pedepse mai lejere, după ce şi-au recunoscut faptele în faza judecării pe fond a cauzei. Aceştia vor fi transferaţi la Penitenciarul Botoşani unde va începe pentru ei lunga experienţă de închisoare.

"E o pierdere pentru noi în plan organizatoric. Am făcut demersurile ca săptămâna viiitoare să se adune Consiliul de Administraţie pentru a alege un nou preşedinte al clubului. Deocamdată nu ştim pe cine vom pune în această funcţie. Avem nevoie de un om de încredere", a declarat, pentru gazetasv.ro, antrenorul Bucovinei, Iulian Ionesi. “Manu”, aşa cum era poreclit preşedintele, se ocupa de Bucovina Rădăuţi încă de pe vremea când echipa evolua în Liga a V-a, pe atunci sub numele de Bucovina Frătăuţii Noi.

Vineri, de la ora 15:00, Bucovina Rădăuţi va juca pe teren propriu împotriva echipei AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, ocupanta locului 7.

Era şi vicepreşedinte la AJF Suceava

Mai mult, arestarea lui Manuel Costache a dat peste cap şi organigrama de conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava, unde ocupa, din luna martie a anului trecut, una dintre funcţiile de vicepreşedinte. Forum condus de Ciprian Anton va fi nevoit astfel să organizeze noi alegeri pentru ocupare postului rămas vacant.

“Regulamentul spune că, în momentul în care o funcţie devine vacantă, în maximum 30 de zile, se organizează alegeri. Am luat deja legătura cu juriştii noştri pentru a face demersurile necesare să primit un răspuns oficial din partea instanţei în legătură cu această problemă. După ce vom primi acel răspuns, vom convoca Comitetul Executiv pentru a stabili data alegerilor pentru funcţia de vicepreşedinte. Vrem să acţionăm conform statutului”, a precizat, pentru aceeaşi sursă, preşedintele AJF Suceava.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.