Ciocoiu, preşedinte la Ştiinţa Bacău

15 aug 2008 93 afişări Liga 2
Ciocoiu, preşedinte la Ştiinţa Bacău La o vârstă la care ar fi putut să joace, Ciocoiu (stânga) a ales munca la birou

La doar 33 de ani, Cristi Ciocoiu a fost numit ieri preşedinte executiv la clubul Ştiinţa Bacău.

„Este o provocare pentru mine. Nu am vrut să fiu numit în vreo funcţie numai de decor. Doar pentru poze. Mi-am dorit să am putere de decizie. Fac parte dintr-o echipă profesionistă şi cred că vom face treabă bună. Mâine (n.r. - astăzi) vom debuta cu Ceahlăul în Liga a II-a şi nu ne va fi deloc uşor. La noi, echipa s-a format pe ultima sută de metri, iar la Ceahlăul pregătirea a decurs aşa cum trebuie. Avem câţiva jucători cu experienţă care pot strânge restul lotului în jurul lor. Au venit la noi Radu Ciobanu, Florin Ganea şi Sorin Trofin, jucători cu state vechi în Liga I. Săptămâna viitoare va avea loc o conferinţă de presă în care vom anunţa obiectivele echipei“, a spus conducătorul.

Cristi Ciocoiu a debutat la 18 ani în Liga I, la un meci al Selenei Bacău cu Farul. Anul 1996 i-a adus transferul la Steaua Bucureşti, echipă cu care a câştigat trei titluri de campion, în 1997, 1998 şi în 2001, trei Cupe ale României şi două Supercupe ale României. La Steaua, Ciocoiu a înscris 32 de goluri, fiind pe teren în 126 de partide. În 2001 s-a întors la Bacău pentru suma de 400.000 de dolari. După trei sezoane, Ciocoiu s-a certat cu Sechelariu.

Pe 1 septembrie 2004, Cristi Ciocoiu a semnat din nou cu Steaua. Jucătorul nu a evoluat însă în prea multe meciuri, dar a bifat prezenţa în partidele cu Beşiktaş Istanbul şi cu Valencia, din Cupa UEFA, an în care Steaua a făcut furori în această competiţie.

"Bacăul trebuie să aibă o echipă de primă ligă. Sper ca aceasta să fie Ştiinţa" - Cristian Ciocoiu, preşedinte Ştiinţa Bacău

 

Mihai RÂMNICEANU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.