Bogdan Lobonţ revine în iarbă! Prima aventură ca "principal": echipa pe care "Pisica" o preia de la 1 ianuarie

7 nov 2018 14904 afişări Liga 2
Bogdan Lobonţ revine în iarbă! Prima aventură ca "principal": echipa pe care "Pisica" o preia de la 1 ianuarie

Bogdan Lobonţ (40 de ani) este noul antrenor al Universităţii Cluj. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a clubului din Liga 2. "Pisica" va prelua oficial echipa de la 1 ianuarie 2019.

"FC Universitatea Cluj şi Bogdan Lobonţ au ajuns la un acord, urmând ca fostul “internaţional” să ocupe postul de antrenor principal al echipei noastre începând cu 1 ianuarie 2019. Aceasta va fi prima experienţă ca tehnician a omului care a strâns 86 de selecţii în tricoul primei reprezentative de fotbal a României, pentru care a bifat două turnee finale de Campionat European, EURO 2000, respectiv EURO 2008.

Pe lângă rolul de antrenor principal al primei echipe, Bogdan Lobonţ va superviza şi activitatea Academiei de Copii şi Juniori, unde va fi implementat un model similar cu cel întâlnit la marile cluburi europene.

Lobonţ şi-a încheiat cariera de fotbalist în vara acestui an, în tricoul italienilor de la AS Roma, echipă pentru care a evoluat timp de nouă ani, iar de-a lungul carierei a mai evoluat, pe rând, pentru Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucureşti (în două rânduri) şi AC Fiorentina.

Noul nostru antrenor va avea în perioada următoare întâlniri, la Cluj, cu jucătorii, actualul staff tehnic şi cu cel administrativ.

Îi urăm mult succes în noua sa carieră aici, la Universitatea Cluj, şi suntem convinşi că, împreună, vom face paşii necesari pentru revenirea în elită"
, se arată în comunicatul emis de club.

Bogdan Lobonţ s-a retras oficial din fotbal pe 2 iunie. De-a lungul carierei, fostul portar a apărat pentru Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucureşti, Fiorentina şi AS Roma.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.