Zei în România, invizibili după ce au plecat! Ce s-a întâmplat cu oamenii care readuceau titlul Stelei după 7 ani | VIDEO ProSport LIVE

  • Publicat:
  • Actualizat:

În 2013, Steaua devenea din nou campioana României, după o secetă de 7 ani, cu o generație de fotbaliști văzuți de mulți drept „scheletul” perfect pentru echipa națională în anii următori. De atunci, roș-albaștii au mai cucerit două titluri în Liga 1, însă niciunul nu a avut strălucirea celui din 2013, părerea unanimă fiind că lotul campioanei a fost tot mai slab.

  • Prezent în studioul ProSport LIVE, fostul atacant dinamovist Adrian Mihalcea a comentat subiectul alături de Costin Ștucan, Andru Nenciu și Adrian Costeiu. Urmărește fragmentul din emisiune în playerul video

Acum, la doi ani distanță de la acel moment, doar doi dintre titluarii de atunci mai fac parte din lotul Stelei, în timp ce majoritatea campionilor din 2013 s-au transferat în străinătate. Din păcate, pentru cei mai mulți dintre ei se pare că momentul de vârf al carierei a fost atins în tricoul Stelei, evoluțiile ulterioare fiind sub așteptări.

Chiricheș, Rusescu sau Bourceanu, fotbaliști exponențiali pentru Steaua și care au adus sume consistente în conturile clubului, nu au reușit ulterior să se impună la noile echipe, fiind în acest moment departe de forma arătată în România. Dacă pentru cei trei declinul a fost evident după ce au părăsit-o pe Steaua, există și câteva cazuri în care e greu de dat încă un verdict, semnele fiind însă pozitive. În această categorie intră fotbaliști precum Ciprian Tătărușanu sau Florin Gardoș, care au cochetat deja cu prima echipă la Fiorentina, respectiv Southampton, ambii fiind în pole-position pentru a deveni titulari în noul sezon.

Culmea, nici antrenorul de atunci al roș-albaștrilor nu a avut un traseu ascendent, fiind în acest moment liber de contract, după o experiență nereușită în zona arabă, la Al Hilal.

În mod cert, aproape toți componenții echipei din acea perioadă au făcut pași importanți în față din punct de vedere financiar, însă nu și pe plan sportiv.

Echipa tip a Stelei în sezonul 2012-2013

Tătărușanu (echipa actuală: Fiorentina) – Georgievski (Melbourne Victory), Szukala (Al Ittihad), Chiricheș (Tottenham), Latovlevici (Genclerbirligi) – Bourceanu (Trabzonspor), Pintilii (Hapoel Tel-Aviv) –  Chipciu (Steaua), Rusescu (Sevilla), Tănase (Steaua) – Adi Rocha (Jiangxi Liansheng)


Titularii

Ciprian Tătărușanu (29 de ani) a plecat la Fiorentina la finalul contractului, în 2014, după un nou titlu câștigat în tricoul Stelei. A avut o perioadă în care a fost titluar în formația viola, dar a terminat sezonul pe banca de rezerve. Este însă unul dintre foștii steliști pentru care viitorul sună bine, fiind anunțat titular la Fiorentina în noul sezon.

Daniel Georgievski (27 de ani) a plecat din România liber de contract, la fel ca Tătărușanu după un nou titlu cucerit, în 2014. Nu a reușit însă să-și găsească un contract într-un campionat important din Europa și a semnat cu Melbourne Victory, formație din țara sa natală, unde are evoluții apreciate.

Lukasz Szukala (31 de ani) – Extrem de apreciat cât a evoluat la Steaua, fundașul polonez a plecat din România la începutul lui 2015, dar la fel ca Georgievski a făcut-o pentru a evolua într-un campionat mai slab cotat. Ar fi putut continua în Europa, însă oferta celor de la Ittihad a fost prea bună din punct de vedere financiar pentru a o putea refuza.

Vlad Chiricheș (25 de ani) – A plecat de la Steaua după titlul câștigat în 2013, devenind cel mai scump jucător transferat din Liga 1, prin mutarea la Tottenham, ce a adus 9,5 milioane de euro în conturile roș-albaștrilor. După un prim sezon în care a avut și evoluții apreciate la Londra, Chiricheș a intrat în dizgrație, iar situația sa e acum incertă. Tottenham vrea să scape de internaționalul român, dar vrea să își și recupereze o bună parte din investiție, iar până acum niciun club nu s-a arătat dispus să achite suma cerută (aproximativ 7 milioane de euro)

Iasmin Latovlevici (29 de ani) – A rămas în lotul Stelei până în această vară, preferând să plece liber de contract, în speranța că va prinde un contract mai bun. Titular incontestabil în mandatul lui Reghecampf, Lato a ajuns rezervă sub comanda lui Gâlcă. Va evolua în noul sezon în Turcia, la Genclerbirligi, unde va fi coleg cu un alt fost stelist, Bogdan Stancu. Mutarea pare una fără strălucire la prima vedere, în condițiile în care după sezonul 2012-2013, unul în care fundașul a impresionat se vorbea despre interesul mai multor formații importante din Vest.

Alexandru Bourceanu (30 de ani) – Căpitanul Stelei din mandatul lui Reghecampf reprezintă o dezamăgire uriașă pentru fanii roș-albaștrilor. A lăsat în urmă un gol imens, în momentul în care s-a transferat în Turcia, la Trabzonspor, iar știrea revenirii sale la începutul sezonului tocmai încheiat a creat entuziasm printre seliști. Chinuit de o accidentare suferită în Turcia, Bourceanu a fost însă departe de jucătorul care în sezonul 2012-2013 împingea pur și simplu echipa spre titlu și o conducea spre optimile Europa League, pentru o dublă memorabilă cu Chelsea, formație ce ulterior a și cucerit trofeul.

Mihai Pintilii (30 de ani) – Și el jucător de bază în perioada 2012-2014, Pintilii a avut inițial o experiență nereușită în Arabia Saudită. A revemit în Liga 1, dar nu la Steaua, ci la formația care îl propulsase spre campioana României, Pandurii. Acum tocmai a semnat cu Hapoel Tel Aviv.

Alexandru Chipciu (26 de ani) – Încă face parte din lotul Stelei. Pare însă în scădere de formă față de perioada 2012-2014, sezonul recent încheiat fiind unul dezamăgitor, în viziunea fanilor

Raul Rusescu (26 de ani) – Transferat de Sevilla în vara lui 2013, Rusescu nu a reușit să se impună fiind împrumutat mai întâi la Braga, în Portugalia, iar în acest sezon a jucat din nou în tricoul Stelei, fiind însă departe de evoluțiile care i-au adus titlul de golgheter al României în 2013. Acum a revenit la Sevilla, însă andaluzii vor să-i găsească o nouă echipă, fiind clar că Unay Emery nu vrea să se bazeze pe el în acest sezon.


Cristian Tănase (28 de ani) – Încă face parte din lotul Stelei. A primit acceptul patronului să se transfere în străinătate, pentru o sumă mult sub cerințele din anii trecuți, însă chiar și așa ofertele concrete întârzie să vină

Adi Rocha (29 de ani) – A început sezonul ca titluar și a avut un tur peste așteptări, însă ulterior a intrat în dizgrație. A părăsit-o pe Steaua în iulie 2013, când a semnat cu japonezii de la Gamba Osaka, unde nu a rezistat însă decât șase luni. A mai avut o experiență în Lituania, la Zalgiris, iar în prezent e legitimat la Jiangxi Liansheng, în liga secundă din China

Rezervele:

Andrei Prepeliță (29 de ani) – A devenit titular și căpitan al echipei în multe rânduri, în sezonul 2014-2015, iar în prezent e liber de contract, fiind în negocieri avansate cu bulgarii de la Ludogoreț.

Florin Gardoș (25 de ani) – Devenit titular cert abia după plecarea lui Chiricheș, Gardoș l-a urmat pe acesta în Premier League, după sezonul 2013-2014. A prins câteva meciuri la Southampton, însă este în continuare văzut drept o variantă de rezervă de tehnicianul Ronald Koeman.

Leandro Tatu (33 de ani) – Steaua a reprezentat ultimul contact al brazilianului cu fotbalul mare. În prezent, Tatu evoluează în Thailanda, la Bangkok United.

Stefan Nikolic (25 de ani) – Plecat de la Steaua la finalul lui 2013, Nikolic a evoluat în ultimul sezon la ȚSKA Sofia, după o experiență în Coreea de Sud, la Incheon United.


Adrian Popa (26 de ani) – Încă face parte din lotul Stelei

Novak Martinovic (30 de ani) – A prins doar turul campionatului 2012-2013 la Steaua, după care s-a transferat în China, la Wuhan Zall. În prezent e liber de contract

Gabi Matei (25 de ani) – Se află încă sub contract cu Steaua, însă noul sezon îl va găsi mai mult ca sigur în tricoul altei echipe

Cornel Râpă (25 de ani) – Încă face parte din lotul Stelei

Doru Bratu (26 de ani) – Probabil cel mai ciudat transfer făcut de Steaua în 2012, Bratu a plecat la începutul lui 2014. În prezent e liber de contract, după experiențe nereușite la Pandurii și U Cluj

Răzvan Stanca (35 de ani) – A plecat de la Steaua în 2013 și de atunci evoluează la Pandurii Târgu Jiu.

Mihai Costea (27 de ani) – A devenit liber de contract în martie 2015 și nu și-a găsit o nouă echipă nici până acum

Lucian Filip (24 de ani) – Încă face parte din lotul Stelei

Paul Pîrvulescu (26 de ani) – Nu a reușit să se impună la Steaua nici după plecarea lui Reghecampf, iar acum a fost împrumutat la nou-promovata FC Voluntari pentru sezonul 2015-2016

Gabi Iancu (20 de ani) – Încă face parte din lotul Stelei

Antrenor:

Laurențiu Reghecampf  (39 de ani) – În prezent e liber de contract, după o scurtă experiență de șapte luni la Al Hilal, unde rezultatele nu au fost însă pe măsura șeicilor.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup