Yazalde duce Astra la șase puncte de Steaua! Astra – Vaslui 1-0

Yazalde duce Astra la șase puncte de Steaua! Astra - Vaslui 1-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

 

Astra și-a continuat aseară șirul pozitiv din ultima perioadă. Elevii lui Daniel Isăilă au profitat din plin de remiza Stelei de la Galați, 1-1 cu Oțelul, de duminică, și s-au distanțat la șase puncte în clasament de actuala campioană. Aseară, la Giurgiu, pe o arenă modernă, un teren impecabil, dar în fața unui public extrem de redus, Astra a trecut de FC Vaslui (1-0), o formație care i-a pus mari probleme în ultimele sezoane. Începutul a fost însă al moldovenilor, care au părut, cel puțin în primele minute că au trecut peste șocul eliminării dramatice din sferturile Cupei (n.r. – 2-4 cu Petrolul după prelungiri). Jucătorii lui Liviu Ciobotariu au avut cele dintâi ocazii, în minute consecutive. Mai întâi, în minutul 8, Antal a pătruns excelent pe partea stângă, după o deviere a lui Temwajera, dar șutul golgheterului vasluian a fost respins de Dani Coman. În minutul 9, Caue trage plasat de la 20 de metri, dar același Coman reține cu siguranță. Iar aici acțiunile din prima parte ale oaspeților s-au oprit. Încet-încet, Astra a preluat controlul și, așa cum era de așteptat, a deschis scorul după o jumătate de oră de joc. O combinație de efect între Budescu și Yazalde l-a pus pe portughez în situație ideală, care a finalizat superb cu un șut din 15 metri sub transversală: 1-0. E același Yazalde pe care Steaua l-a dorit în mai multe rânduri, dar, din motive prea puțin știute, nu a ajuns în Ghencea. Ultima șansă de gol a aparținut tot gazdelor, însă șutul din lateral-dreapta al lui Yahaya a fost respins de Cerniauskas.

Sânmărtean a avut bară în minutul 61!

Repriza a doua a început la fel ca și prima: cu Vasluiul în atac. După o lovitură de cap a lui Cordoș puțin pe lângă poartă (51), Sânmărtean a ratat, zece minute mai târziu, cea mai mare ocazie a oaspeților. Mijlocașul a trimis în bară o lovitură liberă de la 19 metri, obținută de Antal după un fault din spate al lui Laban. Cu toate acestea, Budescu putea închide meciul în minutul 69. Mijlocașul gazdelor a interceptat o pasă neglijentă a lui Ortiz către Celeban și, rămas singur cu Cerniauskas, a tras pe lângă poartă. Ultimele minute se joacă de la o partă la alta. De Amorim trece și el pe lângă 2-0 după ce ajunge târziu la o minge trimisă în fața porții de Yoda (76). La cealaltă poartă, Sânmărtean finalizează cu un șut lângă bară o acțiune personală, dar Coman s-a dovedit aseară îngerul păzitor al Astrei (79). Astra a bifat a cincea victorie la rând în Liga I și e lider în clasament cu patru puncte peste Petrolul și șase peste Steaua!

Iată desfășurarea LIVE BLOG a partidei:


22:50: Final de meci! Ioan Niculae răsuflă ușurat și se îmbrățizează cu cei din jur, printre care și o doamnă blondă. La stația de amplificare se aude „We will rock you!”. Următorul meci al Astrei, sâmbătă, 14 decembrie: Astra – Viitorul Constanța. Probabil o misiune ușoară pentru liderul din Liga 1.


22:48: Astra trage de timp și așteaptă fluierul lui Hațegan. Pentru a mai învinge frigul, spectatorii din Giurgiu se ridică în picioare și scandează „Astra, Astra!”. Pe teren, Mățel trage de la 25 de metri și Cerniauskas scoate.


22:46: Am intrat în minutul 90. Vaslui pare a-și fi pierdut orice forță ofensivă. Să aibă oare legătură cu intrarea golgeterului Pătulea?


22:44: Antal a fost pe punctul de a trimite mingea în Dunăre. A tras total aiurea după ce Hațegan l-a deposedat involuntar pe Bukari, oferindu-le mingea oaspeților


22:41: INFO TACTIC – Iese autorul golului, Yazalde, și intră Bukari. Schimbare post pe post făcută de Isăilă


22:38: Temwanjera face și treaba murdară. A luat galben după un fault din spate la Cristescu. Puțin mai devreme, Yahaya a fost pe punctul de a-și frânge nasul după ce s-a împiedicat într-o minge. Bineînțeles, a cerut fault.


22:36: OCAZIE – Coman a scos din fața lui Cordoș, după o centrare din partea stângă.


22:34: INFO TACTIC – Budescu și mănușile lui de groază ies și intră Marian Cristescu. Suntem în minutul 78, urmează minute importante. După intrarea lui Pătulea, Vaslui are două vârfuri pe teren și caută să dea lovitura.


22:33: Daniel Coman le-a cerut fundașilor săi să iasă mai în față, pentru a nu le mai permite vasluienilor să se apropie periculos de poarta Astrei. Cu toate astea, Sînmărtean a stat aproape 30 de secunde din ultimul minut în careul Astrei, fiind aproape să înscrie. Coman și-a salvat însă echipa! Se joacă de la o poartă la alta, puțin mai devreme Budescu a ratat neverosimil din 6 metri.


22:29: INFO TACTIC – Ciobotariu l-a scos pe Madson și l-a introdus pe Pătulea, omul care a ratat într-un meci de trei ori cu poarta goală. Atacul Vasluiului e pe mâini bune! 🙂


22:25: Astra dă semne de viață. Yazalde și Budescu au tras spre poarta lui Cerniauskas la interval de 30 de secunde. Trage și Yoda, puțin pe lângă. Miroase a gol pentru lider, dar să nu ne grăbim


22:22: MODA ÎN LIGA 1  – Budescu e la pământ, cel puțin la propriu. Accidentat, căpitanul Astrei arată involuntar camerelor de luat vederi ultima modă de mănuși din Liga 1. Curios, devoratorul de sarmale are pe mănuși un imprimeu cu palme de schelet. Amintire rămasă de la Halloween, probabil!


22:20: Astra a scăpat și de data asta, însă nu dă senzația că poate da golul doi care să-i aducă liniștea. Tot Vaslui construiește și se apropie de poarta lui Dani Coman.


22:18: BARĂ‚Ă‚Ă‚Ă‚Ă‚Ă‚Ă‚ – Lovitură liberă periculoasă pentru Vaslui de la marginea careului, după ce Antal a fost secerat din spate. Bate Sânmărtean, mingea atinge bara aproape de vinclu și iese în aut de poartă.


22:13: Viveiros pare a nu înțelege fotbalul jucat de Sânmărtean. Portughezul nu a putut face o preluare elementară la o pasă excelentă, apoi a rămas pe câlcâie după ce Sânmărtean a făcut o cursă spre poartă presărată cu două driblinguri elegante și a pasat în dreapta. E posibil ca Viveiros să nu mai rămână mult timp pe teren


22:09: Vaslui crează din nou oportunități în fața porții gazdelor. Cordoș a trimis cu capul pe lângă poartă, după o centrare din partea stângă. Sunt minute în care echipa lui Ciobotariu pare a controla ritmul meciului


22:05: INFO TACTIC – Liviu Ciobotariu l-a înlocuit la pauză pe Mușat, reprosându-i că l-a scăpat pe Yazalde la gol. Vasluienii o țin în reproșuri: Antal e supărat pe Temwanjera că a trimis o minge de arbitru în aut, în loc să o șuteze în față. Antal voia să facă presing, dar nu a mai avut cum 🙂


22:00:  A început repriza a doua. În tribune, finanțatorul Astrei, Ioan Niculae, vede meciul de lângă Lucian Iliescu, fostul primar din Giurgiu și actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor.


21:59: La pauză, Cătălin Pop, delegatul Vasluiului, i-a reproșat decizia din ultima fază arbitrului Ovidiu Hațegan. Acesta a dictat fault pentru Astra Giurgiu, în timp ce vasluienii considerau că decizia trebuia dată invers. În loja Vaslului de pe stadionul din Giurgiu nu sunt decât jucătorii neconvocați de Ciobotariu pentru acest meci. Suporterul de lux al clubului, Adrian Porumboiu, a preferat să vadă meciul la televizor. Probabil că nu a avut plăcerea să dea ochii cu Ioan Niculae, omul de care a fost acuzat de tentativă de blat.


21:58 – Meci destul de plictisitor în primele 45 de minute. Astra a marcat la prima ocazie, după ce Vaslui a ratat două situații, în minutele 8 și 9 prin Antal și Caue.


21:54 – Pauză la Giurgiu, Astra conduce cu 1-0 și se îndreptă spre titlul de campioană de toamnă. Până acolo însă, mai are două meciuri cu Steaua. Clasamentul în Liga 1 arată acum așa:



21:30  GOOOOOOOOLLLLL – Yazalde finalizează sub transversală o acțiune cu Budescu și deschide scorul pentru Astra!


21:05 – Doar 1.000 de oameni au ales să asiste la acest joc.


21:00 – A început meciul! 


20:30Terenul se prezintă în condiții impecabile. În tribune sunt doar 200 de spectatori!

Iată echipele de start:

Astra: Coman – Mățel, Mureșan, Găman, Morais – Laban, Yahaya – Yoda, Budescu, De Amorim – Yazalde

Rezerve: Silviu Lung, Seto, Enache, Santos, Bukari, Ivanovski, Cristescu

CLICK AICI pentru comentariul LIVE TEXT al partidei

Vaslui: Cerniauskas – Ortiz, Celeban, Cordoș, Mușat – Caue, Madson – Antal, Sânmărtean, Sălăgeanu – Temwanjera

Rezerve: Straton, Viveiros, Lovrecic, Pătulea, Balaur, Buziuc, Enescu


UPDATE: ora 18:30 – Casele de pariuri au o favorită certă la meciul de la ora 21:00: Astra Giurgiu!
Echipa lui Isăilă are cota 1,60 pentru victorie, în timp ce un succes al oaspeților este cotat cu 6.00. Cine va paria pe un rezultat egal, are sanse sa câștige de 4 ori banii investiți, în cazul în care niciuna dintre echipe nu se va impune.


Ultimul meci al turului de campionat, Astra – Vaslui (ora 21.00, în direct la DigiSport), se anunță a fi unul cu o încărcătură aparte. Pe de o parte, toți ochii vor fi pe centralul Ovidiu Hațegan – practic cel mai în formă arbitru român în acest moment -, din cauza „problemei” Iulian Dima de la Oțelul – Steaua (1-1), de aseară. Iar pe de altă parte, este așteptat de văzut în ce măsură poate face față Astra presiunii de lider al campionatului în compania unui adversar deloc ușor (Vaslui ocupă locul 8, dar n-a mai pierdut de cinci meciuri în Liga I).

Nu în ultimul rând, partida va fi interesantă și prin prisma faptului că cei doi patroni, Ioan Niculae (Astra) și Adrian Porumboiu se vor întâlni în această seară într-un fel de preambul pentru ceea ce se anunță pentru mâine la Comisia de Disciplină a FRF. Cei doi au fost convocați de forul condus de Gino Iorgulescu după ce și-au adus acuze grave de blat la un meci din trecut. La acea vreme, Vasluiul se lupta la titlu, iar Astra i-a încurcat. ProSport vă va ține la curent cu tot ce întâmplă în cele două tabere până la ora meciului.

Ce au făcut cele două echipe cu Hațegan la centru:

Astra:
1
4 meciuri, dintre care: 
5 victorii, 4 egaluri, 5 înfrângeri

Vaslui:
21 meciuri, dintre care:
11 victorii, 5 egaluri, 5 înfrângeri

# În această ediție de campionat, niciuna dintre cele două echipe nu a câștigat cu Hațegan la centru. Astra a piedut cu Petrolul (1-2, pe teren propriu) și a remizat la CFR (0-0). Vasluiul are o remiză, cea de la Gaz Metan (1-1).

# Ca fapt inedit: Ovidiu Hațegan a condus meciul Astra – Vaslui (1-0) în sezonul 2011 -2012. A marcat Țigănașu în minut 87, după o gafă incredibilă a portarului lituanian, Cerniauskas care a scăpat mingea în poartă.

# O singură victorie și trei remize are Astra, cu Hațegan la centru, în meciurile disputate pe teren propriu

# Brigada completă de arbitri din această seară: Ovidiu Hațegan (Arad). Asistenți: Vasile Marinescu (București) și Marius Nicoară (Băile Herculane)

Ce așteptări au cele două tabere de la brigada de arbitri din această seară:

Dinu Gheorghe, președinte Astra

„Am încredere în Hațegan, nu-l privesc cu îndoială, este un arbitru bun”

„Pe mine, în general, mă deranjează tenta, să nu există arbitraje de genul celui de aseară, de la Oțelul – Steaua (1-1), cu decizii greșite într-o singură direcție”

„Sper să nu se gândească nimeni să-l delege pe Dima și la meciul nostru cu Steaua! Ar fi o glumă proastă, vă dați seama. Oricum, faptul că el e rudă cu cineva de la Steaua, trebuia să-l motiveze, să arbitreze și mai bine. Sau, dacă s-a simțit depășit, ar fi trebuit să anunțe!”

Ioan Niculae, patron Astra

„Pentru prima oară sunt de acord cu domnul Porumboiu: nu va fi decât un meci obișnuit!”

Adrian Porumboiu, finanțator Vaslui:

„Nu-mi stă acum gândul la Hațegan. Am treburi mai bune de făcut. E un meci obișnuit de campionat, nimic mai mult”

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15 aprilie
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15 aprilie
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”