"Xavi" intră la Vaslui

22 mai 2010 320 afişări Liga 1
"Xavi" intră la Vaslui "Xavi" intră la Vaslui

Ţălnar l-a promovat atât la Dinamo cât şi la prima echipă

La 16 ani, Raphael Stănescu este comparat de toţi antrenorii pecare i-a avut de-a lungul timpului cu mijlocaşul Barcelonei, XaviHernandez, considerat cel mai bun pasator din lume la ora actuală.Iar Cornel Ţălnar declară că se gândeşte să-l folosească laVaslui.

Născut în Germania şi venit în România la vârsta de un an, Rafi nuare o poveste impresionantă prin drame sau întâmplări neobişnuite,ci prin talentul imens de care dispune. Crescut în spiritul luiDinamo de la 7 ani, juniorul "câinilor" a privit mereu cu jind laprima echipă: "A fost visul meu să fac parte din lotul echipeimari. Vreau să arăt că nu degeaba sunt aici". Timorat şi cu multbun-simţ, mijlocaşul central al grupei de juniori născuţi în 1993trăieşte zilele acestea visul de-o viaţă: acela de a juca alăturide Niculescu, Bratu şi Niculae.

Bratu i-adat porecla
De profil mijlocaş central, Raphael Stănescu a fost utilizat deCornel Ţălnar mijlocaş dreapta, tehnicianul dinamovist fiind celcare l-a convocat la echipa secundă la numai 15 ani. Acum, sepregăteşte de o nouă provocare, tot sub îndrumarea "Ţânţarului"."Tot ce îmi doresc este să nu îl dezamăgesc pe domnul CornelŢălnar. Vreau să confirm, pentru că la prima echipă este loculmeu", declară Raphael. Primit în vestiar cu felicitări, puştiul de16 ani a rămas uimit de atitudinea colegilor săi. "Florin Bratu măstrigă Xavi, iar restul coechipierilor au fost super de treabă cunoi, cei trei juniori convocaţi.

"Este un copil talentat, cu bun-simţ! Sunt sigur că va faceparte din viitorul lui Dinamo. Mă gândesc să-i dau şansa sădebuteze în Liga I", Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

Movilăşi-a făcut şcoală de fotbal
Fostul internaţional dinamovist Lică Movilă inaugurează marţi, pe25 mai, în localitatea Răcari, judeţul Dâmboviţa, o şcoală defotbal care îi poartă numele. Timp de două luni, la baza sportivă aoraşului Movilă invită la preselecţie copii născuţi între 1995 şi2000, începând ori cu ora 09:00, ori cu ora 16:00. Pentru relaţiisuplimentare se pot apela telefoanele:
0744-283082, 0756-078013, 0766-205382 sau 0722-503217.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.