Vreţi sponsori? Daţi acţiuni! Noii patroni de la Rapid nu găsesc susţinerea financiară anunţată înainte de preluare

2 aug 2013 3238 afişări Liga 1
Vreţi sponsori? Daţi acţiuni! Noii patroni de la Rapid nu găsesc susţinerea financiară anunţată înainte de preluare

Noii patroni ai Rapidului, Zamfir şi Cristescu, se confruntă cu primele probleme la club: nu găsesc sponsori pentru echipă

Când George Copos era patronul giuleştenilor, procesul de sponsorizare al clubului era unul simplu: firmele dădeau bani, iar numele lor se regăsea pe tricoul jucătorilor. Ani buni, acesta nu a fost nevoit să scoată vreo sumă considerabilă din buzunar, salariile fiind plătite exclusiv din contractele de sponsorizare. Deja „păţite”, marile firme au început să nu mai investească la Rapid. La o lună de la preluare, noii patroni trag ponoasele „erei Copos”: Zamfir şi Cristescu se văd nevoiţi să cedeze din acţiunile pe care le deţin pentru a putea încheia contracte cu firme importante. Pe rând, Murfatlar, Carrefour şi Coca-Cola au refuzat să încheie un contract de sponsorizare cu Rapidul.

Firmele care puteau să ofere peste 100.000 de euro echipei au condiţionat semnarea actelor cu noii patroni, spunându-le acestora că nu le mai este suficientă apariţia numelui pe tricourile jucătorilor: „Noi suntem dispuşi să dăm aproape 300.000 de euro. Dar pentru asta, vrem acţiuni. Nu mai merge ca la Copos. Finanţăm echipa, corect ar fi să deţinem şi un procent din ea”, au declarat surse din interior pentru ProSport.

Astăzi, la 18:45, antrenamentul giuleştenilor de dinaintea derby-ului contra Stelei va fi deschis suporterilor

Fanii rapidişti au primit 2.700 de bilete pentru partida cu Steaua. Galeria va sta la inelul trei al peluzei Nord a stadionului Naţional Arena

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.