Vinovații pentru iminenta retrogradare a lui Poli Iași! Fanii anticipează desființarea echipei EXCLUSIV

Vinovații pentru iminenta retrogradare a lui Poli Iași! Fanii anticipează desființarea echipei EXCLUSIV
  • Publicat:

Poli Iași se îndreaptă încet dar sigur spre Liga 2, iar perspectivele sunt sumbre pentru viitorul fotbalului din Copou. Măcinat de datorii și de scandaluri, cu jucători care vor să plece, chiar dacă încă mai sunt sub contract, fără o conducere stabilă și fără un orizont financiar clar, clubul ieșean ar putea intra în faliment după ultima etapă din acest sezon.

Iașiul rămâne astfel și fără ultimul bastion în prima ligă, echipa de fotbal, iar suporterii își strigă disperarea pe rețelele de socializare, ori prin bannere afișate la club sau prin oraș.

ProSport a încercat să ia pulsul mai multor suporteri cunoscuți ai Politehnicii Iași, dar și al câtorva voci importante din spațiul virtual, pentru a afla punctul de vedere al tribunei cu privire la ceea ce s-a întâmplat în acest sezon și ce va urma în Copou.

Vinovații pentru iminenta retrogradare a lui Poli Iași! Fanii anticipează desființarea echipei EXCLUSIV

Cine este vinovat de retrogradarea lui Poli Iași în Liga 2 (primarul Mihai Chirica, Ciprian Paraschiv și staff-ul său, Comitetul Director, Daniel Pancu, Nicolo Napoli sau alții), care este greșeala majoră făcută de către conducere în actualul sezon, va mai avea Iașiul fotbal, se va desființa Poli Iași și cum ar trebui să arate un proiect viabil pentru fotbalul din Copou, acestea sunt întrebările la care au răspuns fanii Politehnicii Iași.

Mulți dintre suporteri îi acuză pentru dezastrul de la club pe primarul Mihai Chirica și pe membrii Comitetului Director, însă sunt voci care critică și managementul președintelui Ciprian Paraschiv, precum și campania de transferuri coordonată de fostul director de scouting Toni Heleșteanu. Unii spun că toți cei angrenați la club sunt vinovați, pentru că ”indiferent de poziția avută, toți au pus orgoliile personale, mai presus de interesele echipei”.

Majoritatea a spus că una dintre gafele sezonului în Copou a fost scoaterea din teren a golgeterului Andrei Cristea și numirea acestuia în funcția de antrenor, președintele Ciprian Paraschiv fiind criticat și pentru aducerea lui Daniel Pancu, considerat un antrenor neexperimentat.

Legat de viitor, mulți dintre suporteri consideră că fotbalul ieșean trebuie să meargă mai departe, chiar și într-o ligă inferioară, cu condiția ca clubul să fie clădit pe principii solide, pe un schelet format din jucători români.

Iată mai jos cum au comentat situația din Copou suporterii chestionați de ProSport:

Alex Ionuț alias ”Ronny Ronaldo”:„Din păcate, aventura Iașiului pe prima scenă se apropie de final. A fost un sezon încărcat din toate punctele de vedere și din păcate avem „șansa” să repetăm „performanța” din urmă cu 11 ani, când vechea formație Politehnica Iași a fost dezafiliată.

Sezonul acesta am excelat la capitolul tensiuni la nivel de conducere, vestiar, iar aceste lucruri s-au transpus în rezultatele echipei. Să nu mai pomenesc de episodul “Nocturna”, care ne-a arătat nivelul în care se zbate fotbalul ieșean de ani de zile. Alții își inaugurează stadioane moderne, iar noi am sărbătorit schimbarea gazonului. Regret faptul că acest sezon nu s-a jucat cu suporteri în tribune, băieții aveau nevoie de sprijinul nostru. Consider că actualul lot nu este cel mai slab din liga I, însă toate disensiunile din acest sezon și-au pus amprenta. Noi ne-am permit luxul de a pune pe liber un jucător de nivelul lui Calcan, care a contribuit decisiv în unele partide din acest sezon. De la Bole încoace, nu am avut un jucător de bandă cu tehnică în regim de viteză.

Ce urmează pentru viitorul fotbalului ieșean? Incertitudine, acesta e cuvântul care planează în Dealul Copoului. Având în vedere nivelul datoriilor, nu este exclus ca această echipă, în cazul în care va pica, să se retragă pe parcursul sezonului viitor, mai ales că vor fi deplasări la Timișoara, Constanța etc.”

„Poli Iași Nu Moare”: „Nu calculez procente, dar absolut toți cei enumerați, primarul Mihai Chirica, președintele Ciprian Paraschiv și staff-ul său, Comitetul Director, antrenorii Daniel Pancu și Nicolo Napoli sunt vinovați pentru retrogradarea echipei, de la A la Z! Indiferent de poziția avută, toți au pus orgoliile personale, mai presus de interesele echipei!

Privind retrospectiv, cea mai mare eroare pare a fi numirea lui Pancu pe banca tehnică, în detrimentul unui antrenor cu experiență. Dar 100 % i-am susținut pe Pancu și Paraschiv în vară! Apoi, o altă mare greșeală consider că a fost extragerea lui Andrei Cristea din lotul de jucători și trecerea sa pe bancă. Au lipsit rezultatele și atunci, cred eu, s-a rupt totul…

Vom mai avea, cu siguranță, fotbal la Iași, dar până la noile alegeri locale îmi e greu să cred că va fi la nivelul Ligii 1. Că va fi Liga 2 sau un alt proiect din Liga 4, asta e altă discuție. Vom vedea la vară.

Nu îmi doresc să se desființeze echipa, pentru că abia – abia, cu multă greutate am adoptat-o pe aceasta! Personal, nu mai vreau să o luăm de la capăt cu altă struțo – cămilă!.

Un proiect viabil ar fi să scoatem de la naftalină echipa din 1945, desființată în 2010. Alături de ea, aș merge inclusiv din Liga 4. Dar e o utopie, știu asta”.

Bogdan Iftode: „Vinovaţi suntem cu toţii: unii, pentru că am tăcut; alţii, pentru că am greşit; cu toţii, pentru că am suportat. Ne-am uitat în ultimii ani la acest club, ca la un mort viu. Așteptam ca din moment în moment să i se oprească pulsul. Iată, clipa a venit. Deși iminența era evidentă, tot am fost luați prin surprindere. Acum am vrea să mai putem schimba ceva, dar nu se mai poate. Mortul de la groapă nu se mai întoarce.

Am fost învinși de sistem și de propria noastră delăsare. Am abandonat echipa în mâna unor indivizi cu apucături despotice, și am plecat urechea la mașinăria propagandistică a acestora. Am reacționat anemic când ne-am dat seama ca funia se apropie de par. Am acceptat ca un venetic oarecare să distrugă și ultima fărâmă de demnitate a acestei echipe. Ei și-au îndeplinit sarcinile: au distrus și ultimul sport de echipă din Iași. Acum ne putem uita în voie la planșe, schițe și coroane de carton și să ne imaginăm săli și stadioane. Va veni timpul când va trebui să ne scuturăm de ignoranță și naivitate, ca să reclădim Politehnica pe o fundație sănătoasă. Iașiul trebuie să își ia clubul înapoi”.

Cătălin Anechitoaei: „Vinovații în opinia mea sunt Ciprian Paraschiv, în calitatea sa de președinte executiv cu drepturi depline, Anton Heleșteanu – pentru jucătorii aduși, Paraschiv și Heleșteanu – pentru îndepărtarea lui Mircea Rednic și a jucătorilor aduși de el (Luckassen, Omoh, Grădinaru), Daniel Pancu – pentru că s-a dovedit faptul că Liga I este o pălărie prea mare pentru el, dar și Nicolo Napoli, pentru că nu a știut să gestioneze vestiarul. 70 la sută sunt vinovați Paraschiv și Heleșteanu, 20 la sută jucătorii și antrenorii, 10 la sută Comitetul Director pentru că nu a luat măsuri în iarnă, mai rapid, pentru a redresa echipa. Renunțarea la Mircea Rednic a fost o mare greșeală, trebuia continuitate pe bancă și crearea unui nucleu de jucători.

Alte greșeli, contracte mari la jucători aduși de pe Youtube, selecție făcută de Ciprian Paraschiv și Anton Heleșteanu, nicidecum de antrenor, în detrimentul jucătorilor autohtoni care au fost fugăriți pe la echipe din eșalonul secund al al treilea. Valoarea managerială a lui Ciprian Paraschiv s-a văzut în deciziile luate de-a lungul mandatului, rezultatul fiind două retrogradări în doi ani consecutivi. Nu a existat nicio strategie managerială. Trebuie o reorganizare totală la club. Nu cred că echipa se va desființa și dacă mi se va cere să mă implic într-un proiect realist, realizabil, în care să se pună accentul pe jucătorii autohtoni, crescuți de club sau de academie, voi răspunde pozitiv”.

Costin Mândru: „Vinovații principali pentru retrogradare sunt primarul Mihai Chirica și Comitetul Director. Instalarea lui Pancu ca antrenor principal, antrenor fără expierență și plata preferențială a jucătorilor au fost cele mai mari erori ale sezonului. O echipă nouă, apolitică, condusă de oameni din Iași, cu jucători tineri din zona Moldovei, așa ar arăta un proiect viabil în opinia mea. Nu știu dacă putem începe din Liga a 3-a, dar totul trebuie început de jos și cu oameni noi. Totul privat, numai așa vor veni sponsori alături de echipă. Din ce se aude echipa va fi desființată, așa că trebuie să o luăm de jos, pentru că datoriile sunt prea mari”.

Cristi Olar: „Toată lumea este vinovată, de la primar, care stă în spatele Comitetului Director și dictează cum vrea el, oamenii din Comitetul Director care nu au făcut nimic și care nu vor să lase de scaun. Nu știu ce scop mai au, având în vedere că echipa este ca și desființată. Cu siguranță s-au făcut greșeli și din partea președintelui Ciprian Paraschiv, și în partea de scouting. Dar nu că vreau să-i iau apărarea domnului Heleșteanu, dar a lucrat și el cu banii pe care i-a avut. A adus și el ce a putut cu bugetul pe care l-a avut. Pe cine să mai învinuim? Pe administratorul stadionului că a picat nocturna? Pe Consiliul Director, care a luat decizia anul trecut de a juca la Botoșani, când eram într-un moment bun și de acolo a început declinul echipei? Și poate și noi, suporterii suntem vinovați, că nu am fost mai mulți și nu am ajutat suficient de mult prin cumpărarea de bilete virtuale, cum se întâmplă la Dinamo, meci de meci. Erau alți bani care ar fi intrat în conturile clubului dacă am fi cumpărat măcar 10.000 de bilete. Cred că vinovați suntem cu toții.

S-au făcut multe greșeli și cred că ar fi trebuit lăsate orgoliile deoparte. Iar tu ca antrenor să te gândești că ai principalii doi marcatori ai echipei, doi dintre cei mai buni jucători pe care Iașiul i-a avut (n.r. Calcan și Cristea). Și pe Andrei încă îl are, de aceea aș fi sugerat să fie măcar pe bancă la meciul cu Dinamo, să se treacă peste aceste orgolii și să fie folosit. Pentru că altul este jocul în momentul în care ar fi jucat Andrei, un antrenor din teren, care are experiența a peste 400 de meciuri în Liga I și care putea ajuta măcar cu o pasă de gol. Interesul clubului ar trebui să fie pe primul plan, nu orgoliile personale.

Eu cred că se va desființa cu siguranță echipa, ca și Politehnica 1945 în 2010. Se va desființa, pentru că datoriile sunt prea mari, iar patronii, cu ghilimelele de rigoare, dacă nu au adus în 11 ani niciun ban la echipă, nu vor avea de unde să aducă aproape 2 milioane de euro să salveze sau să mențină acest club. Se va înființa probabil o altă societate sau vor fuziona vreo două-trei echipe din nu știu ce comune sau sate și probabil vom avea o nouă echipă la Iași. În ce ligă nu mai interesează pe nimeni, atâta timp cât la acest club cei ”bine ancorați” în fotbal își vor îmbunătăți și asigura traiul pe viitor.

Va fi o altă echipă, dar nu va mai avea același farmec ca Politehnica Iași 1945, care este în sufletul suporterilor. Clonată sau hibrid nu cred că își va mai face loc în inimile fanilor”.

Cătălin Alexandru: „Vinovați de retrogradare sunt cei care au umblat cu golănii și îmbârligături pe la Palatul Roznovanu (n.r. Primăria Iași). Va mai fi fotbal de performanță la Iași doar când va fi un proiect curat, palmares și sigla recuperată și pornit cu oameni implicați”.

Daniel Talpalaru: „Vinovați pentru retrogradarea echipei sunt membrii Comitetului Director, iar numirea lui Andrei Cristea ca antrenor cred că a fost cea mai mare eroare a conducerii clubului. Cred că echipa se va desființa, dar fotbalul va continua la Iași. Cu o nouă echipă, pornind de la zero”.

Liviu Constantin Roman: „După părerea mea, dacă e să mă refer la acest sezon vinovații sunt, de la mare la mic: 1. Mihai Chirica – pentru că l-a lăsat pe Ciprian Paraschiv să se descurce cum o putea, fără niciun ban, un tur întreg. Deși a fost susținut în campanie electorală de Paraschiv, a hotărât că nu mai are nevoie de el și l-a pus pe liber. 2. Comitetul Director – pare că sunt doar niște păpuși trase de sfori de cel care ocupă poziția nr 1. Ei merg pe deviza nu ne implicăm, nu răspundem! 3. Ciprian Paraschiv – știu că intențiile sale au fost bune, însă a făcut greșeli mari. În primul rând, văzând că nu ai jucători care să facă diferența pe teren, era vital să fie adus un antrenor cu experiență. L-a adus pe Pancu și ajunsesem să fim implicați la foarte multe meciuri în celebrul banc cu patrula (patru la zero). Într-un târziu, după ce Pancu pleacă, face altă greșeală. Îl scoate de pe teren pe Cristea și-l pune antrenor. 4. Nicolo Napoli –Trebuia să gestioneze altfel conflictul cu Calcan și Andrei Cristea. Este adevărat, pot fi nervi, presiune, dar trebuie să știi și cum să treci peste ele. Cred că vom avea fotbal în continuare, nu știu dacă Liga 2 sau 5. Cred că o întâlnire cu oamenii de afaceri importanți din Iași, poate și din imprejurimi, în care să se discute cum ar putea investi în acest club, ar fi utilă. Așa, cu mâna întinsă la Primărie, pare că nu prea merge, cel puțin la noi”.

Daniel Leonidas: „Principalii vinovați sunt membrii din CD, pentru că au acceptat sa colaboreze cu Mihai Chirica și să se înfrupte din bani publici în loc să caute investitori și sponsori puternici! L-au lăsat pe primarul Chirica sa își facă imagine electorală pe seama acestui club apoi.

Primarul Chirica este vinovat, pentru că nu a vrut deloc să facă din Poli un club puternic ci doar să îi folosească imaginea în momentele importante!

Și Ciprian Paraschiv, pentru că s-a încăpățânat să îl țină pe Pancu, care nu are experiență ca antrenor. Nicolo Napoli a fost adus să termine treaba, adică să execute ordinele CD-ului!

Cea mai mare eroare a fost demiterea lui Ciprian Paraschiv și mazilirea celor doi fotbaliști, Calcan și Cristea.

Clubul va intra în faliment, pentru a se șterge urmele banilor spălați de Chirica prin club cu ajutorul celor din CD și implicit se va desființa! Da, cred că poate fi construit un proiect nou, dar doar cu oameni de afaceri potenti și cu o transparență de sută la sută a tot ceea ce intră și iese în conturile noului club, a contractelor și bineînțeles să fie aduși profesioniști dedicați”.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…