Vinicius, omul-derby! Răzbunarea brazilianului fără care n-a existat CFR – FCSB de când a venit Petrescu, dar la care „Bursucul” i-a dat interzis în Europa

Autor: Vlad Măcicășan Publicat: 03 Feb. 2020, 08:20 Actualizat: 03 Feb. 2020, 08:20 Liga 1
Vinicius, omul-derby! Răzbunarea brazilianului fără care n-a existat CFR – FCSB de când a venit Petrescu, dar la care „Bursucul” i-a dat interzis în Europa

Fundașul de 35 de ani a mai decis soarta unui derby pentru titlu. Nu este prima reușită a brazilianului într-un meci cu FCSB. În februarie 2018 acesta marca într-un 1-1, pe Arena Națională. Paulo Vinicius este, de altfel, jucătorul de câmp care și-a pus amprenta cel mai mult pe istoria recentă a meciurilor dintre CFR și FCSB. Dan Petrescu nu a început niciun derby cu miză fără el. Au fost 10 partide de când „Bursucul” a preluat pentru prima dată CFR, iar Paulo Vinicius a fost integralist în 9 dintre ele. Brazilianul a lipsit doar când nu a contat rezultatul. În ultimul meci direct jucat de cele două în sezonul trecut, fundașul a primit vacanță mai repede, pentru că CFR era deja campioană.

Arlauskis este singurul fotbalist, din loturile celor două echipe, care n-a ratat niciun minut în ultimele 10 partide. Planic avea și el un bilanț identic cu al lui Vinicius, dar eliminarea din partida de duminică i-a creat un handicap de 13 minute față de fundașul brazilian.

Vinicius, nervos că n-a prins lista UEFA

Adus de Dan Petrescu în vara lui 2017, de la Apollon Limasol, Vinicius s-a remarcat prin siguranță și constanță, iar asta l-a făcut om de bază în ultimele 3 campionate. Astfel că decizia antrenorului de a nu-l include pe lista UEFA pentru grupele Europa League a fost șocantă pentru brazilian. Vinicius a fost integralist în primele 6 partide din preliminariile Champions League și apoi s-a accidentat înaintea dublei cu Slavia Praga. Chiar dacă avea să-și revină după o lună, Vinicius n-a fost inclus pe lista UEFA pentru grupele Europa League. Faptul că era accidentat și venirea lui Pașcanu l-a determinat pe Dan Petrescu să ia această decizie. Hotărârea l-a supărat la culme pe Vinicius, care se zvonește că a avut o discuție aprinsă cu antrenorul, pe această temă. Cum lista UEFA va fi refăcută, Vinicius are șansa să joace cu Sevilla.

Jucătorii cu cele mai multe minute în ultimele 10 derby-uri:

  • Arlauskis 900 de minute
  • Vinicius 810 minute
  • Planic 797 minute

 

Autor: Vlad Măcicășan Publicat: 03 Feb. 2020, 08:20 Actualizat: 03 Feb. 2020, 08:20 Liga 1
Pe aceeași temă