Vineri: cel puțin 5 steliști, la „șpriț” acasă la Reghecampf. Duminică: 3 steliști încalcă toate regulile tactice la autogolul cu Oțelul, iar doi aleargă mai puțin decât arbitrul. Dovada că Gâlcă pleacă: deplasarea lui Mache în Austria

Autor: Costin Ștucan Publicat: 21 Apr. 2015, 20:07 Actualizat: 22 Apr. 2015, 11:47 Liga 1

„Accelerează Florin Cernat, Cernat în fața porții, este autogol”. Este comentariul care a însoțit faza golului de 1-0 marcat de Latovlevici pentru Oțelul, duminică seară, în meciul care l-a adus pe Costel Gâlcă la un pas de demitere. Fraza și faza, animată mai sus pentru ProSport de Costin Grigoraș, merită puțin mai multă atenție decât cea acordată în ultimele 48 de ore.

Pornim de la un fapt. Latovlevici nu mai jucase titular de 6 luni. „A pus piciorul și l-a lovit. La el e clar că n-a mai jucat de mult. Nu e ușor”, explică Gabi Balint, analistul Digi Sport, faza golului. Urmează acum o serie de date și fapte pe care ProSport se rezumă să le enumere. Ele sunt desprinse din imaginile DigiSport pe care le puteți urmări aici.

1. Faza s-a petrecut în minutul 19. Nu era încă jumătatea primei reprize.

2. Latovlevici are 28 de ani, Adrian Popa 26 de ani, iar Cernat are 35 de ani.

3. Latovlevici și Adrian Popa sunt doi dintre jucătorii din lotul Stelei cu cele mai bune rezultate la testele de viteză de la antrenamente. Nici unul nu a reușit să-l ajungă pe Cernat, un fotbalist cu 7, respectiv, 9 ani mai în vârstă.

4. Adi Popa, plecat în urmărirea lui Cernat cu un handicap de câțiva centimetri, privește de trei ori în centru (privirea sa este indicată de săgeata roșie), unde veneau Helder și Hamroun. Cu toate acestea, aleargă neconvingător după Cernat. Ajunge în careu mult după acesta și se oprește înainte ca mingea să intre în poartă.

5. Deși la începutul fazei privește în centru unde se afla Hamroun, iar Helder pleacă pe același spațiu liber din centru, Filip aleargă și el după Cernat, spre zona în care se mai aflau deja Latovlevici și Adrian Popa.

6. La această fază, arbitrul Robert Dumitru a alergat spre poarta Stelei mai repede decât Adi Popa și Filip. El nu apare inițial în cadru, însă la ultima fază este la câțiva metri în spatele celor doi.

Priviți imaginile de mai jos. La începutul fazei, în imaginea 1, Latovlevici, Popa și Filip privesc în același timp spre centru, însă aleargă toți în altă direcție. Singurul care încearcă să se apropie de purtătorul balonului este Latovlevici, însă la un moment dat adoptă și el o traiectorie paralelă cu Cernat. În a doua imagine, surprinsă câteva secunde mai târziu, Latovlevici și Popa întorc din nou capetele simultan spre zona în care sunt deja vizibile două tricouri roșii, însă în a treia imagine se observă că nici unul nu a luat măsuri pentru a bloca jucătorii Oțelului din acea zonă descoperită. În momentul centrării, Helder și Hamroun așteptau o pasă pentru a rămâne singuri cu poarta goală, în timp ce Popa și Filip stăteau inutili pe linia careului de 16 metri (imaginea 4).

Privită din alt unghi (foto jos), faza golului este la fel de bizară. Trei fotbaliști de la Steaua fug cu viteze diferite în șir indian după Cernat, în timp ce în dreapta lor vin doi adversari. Ce spune teoria în astfel de cazuri? Explică fostul fundaș stânga al naționalei României din 1994, Tibor Selymeș: „Când fundașul lateral este departe de purtătorul balonului, el trebuie să se asigure că spatele său este asigurat și apoi trebuie să încerce să ajungă la adversar”. Niciunul dintre cei trei nu se duce se asigure spatele, adică zona centrală, iar Latovlevici aleargă în paralel cu Cernat.

Marcel Răducanu: „Nu ai voie să chemi jucătorii la tine acasă”

Balint vorbește despre responsabilitatea lui Gâlcă în seria de eșecuri din ultima vreme: „Are și Costel partea lui de vină. Nu știu cum a lucrat în vestiar, dar Reghecampf știa cum să-și apropie jucătorii. Îi mai lua la un grătar, îi lua pe mai multe părți. Jucătorii par a fi cam departe de Gâlcă. Sau cel puțin o parte dintre ei”.

18 jucători din lotul Stelei au fost transferați sau se află în relații excelente cu soții Reghecampf: Râpă, Papp, Varela, Tamaș, Bourceanu, Guilherme, Filip, Prepeliță, Breeveld, Adi Popa, Nicolae Stanciu, Țucudean, Niță, Enceanu, Rusescu, Chipciu, Latovlevici și Tănase

În imaginile de mai sus, apar cinci steliști. Arlauskis a venit în această iarnă, la fel și Tamaș, jucător adus de soția lui Laurențiu Reghecampf. Adrian Popa a lucrat cu Reghecampf la Chiajna, de unde a venit odată cu antrenorul, iar Lucian Filip a colaborat cu Reghecampf la Snagov și Chiajna, urmând apoi traseul lui Popa. Ultimul din imagine este Iasmin Latovlevici. Aflat în ultimul an de contract, el a fost retrogradat în acest sezon la statutul de rezervă din cauza refuzului de a-și prelungi înțelegerea. Decizia a fost luată de finanțatorul George Becali. Latovlevici colaborează cu impresarul Florin Iacob, însă din cauza unor probleme personale ale acestuia, în ultimele 4 luni jucătorul s-a apropiat de soții Reghecampf.

Vineri la prânz, cu două zile înainte de meci, Iasmin Latovlevici se afla la vila soților Reghecampf de la Snagov. Nu a fost singurul jucător al Stelei prezent în acea zi la ceea ce vecinii au descris a fi un „șpriț”. Alți fotbaliști recunoscuți au fost Bourceanu, Rusescu și Chipciu, însă pe pontonul din spatele casei mai erau fotbaliști care nu au fost identificați.

„Sigur că dacă se află lucrurile astea, dau rău față de ceilalți jucători și de antrenor, dar acum relațiile între antrenori și jucători există dintotdeauna. Înțeleg că de Bourceanu îl leagă un grad de rudenie. Nici nu te poți izola, iar fotbaliștii fac orice în timpul liber. Nu o văd ca un semn de indisciplină”, e de părere Gabi Balint, câștigător de Cupa Campionilor cu Steaua în 1986. Din Germania, o altă legendă a Stelei, Marcel Răducanu, are o altă opinie despre legăturile dintre jucătorii lui Gâlcă și fostul lor antrenor: „Așa ceva nu se întâmplă aici. Nu ai voie ca antrenor să faci așa ceva. E vorba până la urmă de un coleg de breaslă. Nu ai voie să încerci să-i retezi picioarele de la scaun, să-l dea afară. Aici, când sunt probleme la un club cu un antrenor, mai vezi un alt antrenor la stadion, se mai uită la meciuri, dar nu chemi jucătorii la tine. Asta nu am auzit în Germania. E păcat”.

Fiecare trebuie să se gândească. Sunt profesioniști, trebuie să dea înapoi pentru ce au primit. Îi vezi pe unii că intră pe teren doar ca să intre. Nu dau totul, deși eu sunt sigur că pot mai mult
Gabi Balint

Peste 48 de ore după vizita de la Snagov, Latovlevici a fost titular, însă vestea nu i-a luat prin surprindere decât pe puținii fani ai Stelei din tribune. Ei se așteptau să-l vadă pe postul de fundaș stânga pe Guilherme sau pe Toșca. Vineri, Latovlevici știa că va juca. Potrivit unor apropiați, fotbalistul fusese anunțat încă de la începutul săptămânii trecute că urmează să fie titular. Cel care îl informase fusese finanțatorul George Becali.

Două reguli clare, încălcate de Latovlevici

Duminică seară, contra Oțelului, Latovlevici a fost înlocuit la pauză cu Iancu. În acel moment, Steaua era condusă deja cu 2-0, iar Latovlevici își înscrisese un autogol. Captura de mai jos îl arată pe fundașul stânga în momentul în care lovește mingea. Ce spune teoria? Selymeș: „Când mingea vine din lateral, fundașul încearcă să o acopere și se așază cu fața spre ea. Dacă mingea e centrată tare, pe jos, fundașul trebuie să o trimită în direcția din care a venit, în aut sau în corner”.  Aflat în repliere, Latovlevici nu respectă niciuna dintre cele două reguli. Încetinește ritmul la intrarea în careu, nu ajunge să stea niciun moment cu fața spre minge și o lovește apoi cu o mișcare folosită mai degrabă de atacanți: piciorul întins spre înainte. Devierea rezultată a trimis balonul în plasă. Latovlevici e stângaci de meserie, însă a reușit să mai înscrie cu piciorul drept, inclusiv un gol de colecție la vinclu într-o partidă cu Concordia Chiajna.

Mai sunt 7 meciuri, acum trebuie să se mobilizeze echipa. Antrenorul trebuie să-i motiveze, dar pe Gâlcă cine îl mai motivează? Trebuie liniște acum
Marcel Răducanu

Învinsă de Oțelul, Steaua a câștigat un singur punct din cele 9 pentru care a jucat în această lună și mai are un singur punct avans față de ASA Târgu Mureș, echipă antrenată de Liviu Ciobotariu, fostul dinamovist aflat în relații excelente cu familia Reghecampf. În aprilie 2015, echipa lui Gâlcă are un procentaj al punctelor câștigate de numai 11 la sută. În martie, Steaua obținuse 66 la sută dintre puncte, iar în februarie zero la sută! Toate aceste cifre slabe sunt înregistrate după 16 februarie 2015, momentul în care Laurențiu Reghecampf s-a întors în România, demis de la Al Hilal, iar media a început să scrie despre iminenta sa întoarcere la Steaua.

Procentajul punctelor Stelei lună de lună în acest sezon de Liga 1:

  • 100% – iulie 2014
  • 80% – august 2014
  • 77% – septembrie 2014
  • 75% – octombrie 2014
  • 100% – noiembrie 2014
  • 0% – februarie 2015
  • 66% – martie 2015
  • 11% – aprilie 2015

 

„Campionatul e la mâna lui ASA, dacă bat în cele șapte meciuri rămâne, sunt campioni”, spune Gabi Balint. Marcel Răducanu este puțin mai optimist: „Trebuie să aibă grijă, mai au doar un punct, nu!? Tot Steaua cred că va câștiga campionatului, dar îl înțeleg și pe antrenor. I-au plecat cei mai buni jucători. Să-ți plece trei dintr-o dată, jucători cheie, e greu”.

Ianuli a plecat să stabilească turneele din Austria, Gâlcă nu a fost întrebat

Cu cine va câștiga Steaua titlul? Cu Gâlcă sau cu Reghecampf? Reporterul ProSport, Florian Marian, a scris un excelent articol despre jocurile de culise din acest moment de la Steaua, pe care îl puteți citi aici. Un alt eveniment, petrecut zilele trecute, demonstrează faptul că Gâlcă nu va rămâne la Steaua. Contactat de ProSport, joi 16 aprilie, team-managerul Marius Ianuli a spus că se află în Austria. „Am venit să văd hotelurile pentru cantonamentele de la vară”. Antrenorul Costel Gâlcă nu a fost întrebat despre aceste cantonamente și nici nu știa despre deplasarea lui Ianuli. Vara trecută, el a mers cu echipa în Spania și Italia. Austria era varianta preferată de Laurențiu Reghecampf. Întrebat cine intermediază turneele, team-managerul a confirmat că Steaua lucrează cu Cristi Voicu, finul soților Reghecampf. „Asta nu e posibil, să nu știe antrenorul unde se merge în cantonament. Vedeți!? De asta nu avem rezultatele, de ce nu e liniște în fotbalul nostru. Sunt multe lucruri care nu sunt normale acolo. Mă doare”, spune Marcel Răducanu.

Înseamnă că nu se mai dorește continuare cu Gâlcă. Din păcate, el nu poate să domine vestiarul. Mie îmi pare rău, e antrenor tânăr, de viitor, însă n-a putut să gestioneze ca lumea situația
Gabi Balint
 

 

Autor: Costin Ștucan Publicat: 21 Apr. 2015, 20:07 Actualizat: 22 Apr. 2015, 11:47 Liga 1
Pe aceeași temă
Cum s-a filmat Inna în mașină, înainte să moară în accidentul teribil. Rudele și apropiații vedetei nu își revin din șoc
Cum s-a filmat Inna în mașină, înainte să moară în accidentul teribil. Rudele și apropiații vedetei nu își revin din șoc
Strigător la cer: Ce a povestit un suporter norvegian despre deplasarea sa în România
Strigător la cer: Ce a povestit un suporter norvegian despre deplasarea sa în România
Comentator Pro TV, pus la zid: „Nu mai există nicăieri în lume o astfel de situaţie jenantă“
Comentator Pro TV, pus la zid: „Nu mai există nicăieri în lume o astfel de situaţie jenantă“
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
EXCLUSIV | Fumuri galactice la națională?! Dezvaluiri despre comportamentul lui George Pușcaș și Ionuț Radu la lot: „Foarte cu nasul pe sus”
EXCLUSIV | Fumuri galactice la națională?! Dezvaluiri despre comportamentul lui George Pușcaș și Ionuț Radu la lot: ...
A murit INNA! Tanara bloggerita din Moldova si-a pierdut viata intr-un accident cumplit!
A murit INNA! Tanara bloggerita din Moldova si-a pierdut viata intr-un accident cumplit!
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
Transfer BOMBĂ în La Liga! Edinson Cavani şi-a dat ACORDUL. Când se face mutarea
Transfer BOMBĂ în La Liga! Edinson Cavani şi-a dat ACORDUL. Când se face mutarea
BREAKING NEWS: Fiscul vă dă BANI. Finanţele schimbă TOTAL REGULILE. Vedeţi aici care sunt condiţiile
BREAKING NEWS: Fiscul vă dă BANI. Finanţele schimbă TOTAL REGULILE. Vedeţi aici care sunt condiţiile
Viorica Dăncilă aruncă toate calculele în aer. PROMISIUNEA pe care i-a făcut-o în această dimineaţă lui Orban
Viorica Dăncilă aruncă toate calculele în aer. PROMISIUNEA pe care i-a făcut-o în această dimineaţă lui Orban
O tânără a bătut la uşa unui VECIN, în căutare de ajutor. Bărbatul a lăsat-o înăuntru şi i-a dat ceva să bea / La scurt timp, lucrurile au degenerat / Poliţia, îngrozită de crimă: I-am găsit cadavrul într-un „sicriu” de ciment
O tânără a bătut la uşa unui VECIN, în căutare de ajutor. Bărbatul a lăsat-o înăuntru şi i-a dat ceva să bea ...
ULTIMA ORA! Vesti despre Constantinescu! S-a intamplat inevitabilul
ULTIMA ORA! Vesti despre Constantinescu! S-a intamplat inevitabilul
Radu Tudor aruncă bomba serii: Victorie pentru Iohannis! Informația care o nimicește pe Dăncilă
Radu Tudor aruncă bomba serii: Victorie pentru Iohannis! Informația care o nimicește pe Dăncilă
Răsturnare de situație în cazul Caracal. S-a întâmplat într-un cimitir! Alexandra și Luiza...
Răsturnare de situație în cazul Caracal. S-a întâmplat într-un cimitir! Alexandra și Luiza...
ANM e in alerta! Un ciclon se apropie de România! Când se va strica vremea
ANM e in alerta! Un ciclon se apropie de România! Când se va strica vremea
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Scandalos! Gheorghe Dincă, eliberat din închisoare peste câteva zile?!
Scandalos! Gheorghe Dincă, eliberat din închisoare peste câteva zile?!
Mădălin Ionescu, desfigurat! ”Am rămas șocat când m-am văzut în oglindă”
Mădălin Ionescu, desfigurat! ”Am rămas șocat când m-am văzut în oglindă”
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare tv.  Cine este barbatul cu care o relatie de 32 de ani. Decizia ei de a nu se marita le-a afectat povestea de iubire
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare ...
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele pentru bărbaţi. FOTO
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele ...
TULBURĂTOR! Cum a ajuns să arate Florin Piersic jr. la 51 de ani! Ce s-a ales de actor, în comparație cu tatăl său, este dezolant! FOTO
TULBURĂTOR! Cum a ajuns să arate Florin Piersic jr. la 51 de ani! Ce s-a ales de actor, în comparație cu tatăl său, ...
Fară alocație pentru elevi dacă aceșia au absente la scoală! Numărul maxim permis
Fară alocație pentru elevi dacă aceșia au absente la scoală! Numărul maxim permis
Ecuația care demonstrează că Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume
Ecuația care demonstrează că Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume