VIDEO EXCLUSIV | Gâlcă despre întâlnirile Reghecampf-jucători: „Poate nu e indicat înainte de un meci important”. Antrenorul Stelei vorbește despre un moment neștiut de nimeni, înainte de Ludogoreț

Autor: Costin Ștucan Publicat: 30 Mar. 2015, 16:11 Actualizat: 30 Mar. 2015, 18:46 Liga 1

Comparația cu Reghecampf atârnă deasupra lui Costel Gâlcă ca un destin implacabil. Actualul antrenor stă într-un fotoliu roșu, în sala de vizionări de la stadionul Ghencea, însă dintr-o poză de grup atârnată pe perete un tânăr blonziu zâmbește misterios. E fostul antrenor, surprins într-o fotografie din anii ’90. Gâlcă și Reghecampf au fost cândva colegi, dar acum sunt despărțiți de un „no man”s land” invizibil.

Orice rezultat al lui Gâlcă e analizat și din perspectiva celui care a câștigat în 2013 și 2014 două titluri consecutive cu Steaua și care, după demiterea de la Al Hilal, pune o presiune uriașă pe Gâlcă. Voluntar sau nu? E o întrebare cu un răspuns greu de identificat.

În cele 8 luni scurse de când Gâlcă a preluat Steaua, Laurențiu Reghecampf a încercat să afișeze o atitudine publică elegantă. A trimis jucătorilor un mesaj de încurajare prin intermediul media înainte de play-off-ul Champions League cu Ludogoreț, l-a lăudat în repetate rânduri pe Gâlcă și a spus că titlul îi va aparține în totalitate. În același timp, anumite gesturi și declarații trădau altceva. „Normal că eu aș fi calificat echipa în Champions League”, declara Reghecampf după eșecul de la Sofia. Cu un an în urmă, el calificase Steaua în grupele UCL și câștigase trei puncte. După înfrângerea cu Rapid, Gâlcă a dezvăluit că fostul antrenor vorbește des cu George Becali: „Știu de la patron că a vorbit de curând cu Reghecampf, știu că dă târcoale”. Oficial însă, mai multe site-uri de sport scriau că Reghecampf este ofertat de echipe din Anglia și Turcia.

În februarie 2015, soția lui Reghecampf spunea: „E greu și la Steaua. La câți bani s-au investit, să ratezi toate obiectivele, să nu-ți vină bani de nicăieri decât din buzunarul lui Becali… cred că e frustrant și e greu”. Steaua este în continuare în cursă pentru trei obiective: titlul, Cupa României și Cupa Ligii

La 24 de ore după derbyul Steaua – Rapid 0-1, Reghecampf și soția sa s-au întâlnit cu mai mulți jucători de-ai Stelei la petrecerea dată de finul lor, Alex Bourceanu. Este același Bourceanu care, la scurt timp, avea să-i transmită lui Gâlcă că nu vrea să facă deplasarea la Piatra Neamț.  „Este o chestie sensibilă, neplăcută. Înseamnă că s-a bucurat de înfrângerea lui Costel Gâlcă din meciul cu Rapid! Cel puțin, așa se înțelege, în condițiile în care s-a afișat cu jucătorii la scurt timp după eșecul cu giuleștenii. Nu e fair-play față de actualul antrenor”, a comentat Emeric Ienei, fostul antrenor al lui Gâlcă și Reghecampf, pentru Libertatea.


A doua zi după înfrângerea cu Rapid: Reghecampf și soția la petrecerea la care au participat Bourceanu, Tamaș, Guilherme, Iancu, Chipciu, Rusescu, Tănase

Pentru mine este clubul Steaua. Și acum și în viitor e clubul Steaua. Ar fi un lucru extraordinar pentru noi ca armata și clubul să ajungă la o înțelegere. Eu cred că acesta este clubul Steaua
Costel Gâlcă

De la demiterea lui Reghecampf, media din România scrie aproape în fiecare zi despre plecarea lui Gâlcă și iminenta întoarcere a fostului antrenor. „Nu pot să vă spun unde o să antrenez din iunie încolo”, admite Gâlcă, în timp ce-și șterge discret nasul cu un șervețel. „Am o alergie care s-a declanșat când jucam în Spania. De la polen”, spune ușor jenat.

Pe durata celor 60 de minute de interviu, tema înlocuirii sale cu Reghecampf traversează discuția ca o coloană vertebrală. Gâlcă nu pare iritat de acest subiect. Nu-l evită, ba chiar îl laudă în câteva rânduri pe fostul său coleg. „E logic”, spune el. Ce-i desparte atunci pe cei doi?, e uneori tentat reporterul să se întrebe.

Într-un discurs dominat de o liniște inexplicabilă într-o perioadă atât de tensionată din viața Stelei, Gâlcă are câteva momente în care își apără ferm teritoriul. Spune că nu a fost deranjat de întâlnirea dintre jucătorii săi și familia Reghecampf, imediat după înfrângerea cu Rapid, dar apasă pe enunțul: „Câteodată poate nu era momentul”. Apoi, completează: „Și înainte de un meci important la fel, poate nu e indicat să mergi”. Ceva aproape insesizabil se aprinde în camera de combustie.

Presa a scris despre o singură întâlnire cu fostul antrenor, Gâlcă știe de o alta, „înainte de un meci important”. Nu o spune, dar se referă cel mai probabil la meciul cu Ludogoreț. În acea perioadă, Reghecampf era teoretic în Arabia Saudită și a trimis un mesaj public jucătorilor. Când și unde se putea întâlni cu ei?

Meciurile cu Ludogoreț s-au disputat pe 19 și 27 august. Pe 19 și 26 august, echipa lui Reghecampf, Al Hilal, a jucat în Liga Campionilor Asiei cele două partide din sferturi cu Al Sadd.

Arhivele site-urile din România scot la iveală un singur indiciu. Înainte de partida de la Sofia, soția antrenorului s-a întâlnit cu Sânmărtean. Imaginile au fost surprinse de fotografii Cancan. Într-o declarație dată după meciul din Bulgaria, Reghecampf a spus: „Vorbisem cu jucătorii, știam că vor să califice echipa în Liga Campionilor”. Nu a precizat însă dacă a vorbit la telefon sau s-a întâlnit cu ei.

Alte subiecte despre care vorbește Costel Gâlcă în interviul video de mai sus

 • Clauza din contract care îi dă siguranță
 • Scuipatul lui Tănase înspre fanii Stelei
 • Explicația pentru care fotbaliștii români se ratează în străinătate
 • Contribuția importantă a lui Gică Hagi în numirea sa la Steaua
 • Portarul, fundașul, mijlocașul și atacantul favoriți din Liga 1
 • Superstițiile ciudate ale antrenorilor din cariera sa
 • Dezvăluire în premieră despre viața sa privată
 • Transferurile ratate la cluburi mari din Spania
 • Ce a discutat cu Bourceanu
 • Care este sportul care-l menține în formă
 • Explicația pentru atitudinea jucătorilor Stelei în meciul cu Ludogoreț

 

Eu la început am crezut că o să fie câteva meciuri, dar văd că deocamdată nu au decis să se întoarcă la stadion. Nu sunt dezamăgit de ei, dar e greu să joci practic fără suporteri. Dacă stau bine și mă gândesc, mai mult de două-trei mii nu vin în Ghencea
Costel Gâlcă


Crezi că e o campanie faptul că anumite ziare scriu deja că tu ai pleca, deși mai ai trei obiective, și că va veni Laurențiu Reghecampf?
Am spus-o mereu. Rămâne la latitudinea clubului. Pe mine nu mă deranjează când se spun lucruri spuse obiectiv. Dar să nu-mi atace persoana.

Ți-a fost atacată persoana?
Da, cred că da. Mulți vorbesc de mine fără să mă cunoască.

Dumitru Dragomir, citez din memorie, îți reproșează că nu ai personalitate să te opui vânzării de jucători și că Reghecampf o avea.
Asta crede dânsul. Aduceți-vă aminte că domnul Becali era în libertate înainte. Acum, fiind unde este, e greu să vorbești cu el. Nu neg că am vorbit foarte mult în ultimul timp.

Vorbești direct sau prin intermediar?
Da, da. Am vorbit direct.

Te sună pe telefon.
Da, da. Este foarte greu însă. Una e când un om e în libertate, când poate să se gândească la club, alta e când este acolo unde are și alte probleme. Eu nu sunt omul să pun presiune pe nimeni.

Ai avut discuții cu el după ce a apărut această campanie în presă?
El mi-a spus să stau liniștit și nimic mai mult.

Ți-a dat asigurări să nu-ți faci griji.
Da, da.

Pe de altă parte, tu cu gura ta ai spus după meciul cu Rapid că fostul antrenor dă târcoale.
Eu am spus că știu că vorbește cu el, dar nimic mai mult. Dacă s-a simțit ofensat, eu n-am avut nicio intenție.

A răspuns spunând că vorbești prostii…
E treaba lui. Eu n-am spus decât ce mi-a transmis domnul Becali că vorbește cu el. N-am insinuat nimic. Am spus doar că mulți și-ar dori să ajungă la Steaua. E ceva logic.

Chiar și cu riscul de a călca în picioare antrenorul actual? Dacă ai vrea un post anume, tu ai apărea în presă discutând despre postul ăsta? Te-ai afișa alături de jucătorii de la clubul respectiv?
Nu pot să spun acum, deocamdată sunt antrenorul Stelei, dar o să vedeți în viitor comportamentul meu față de club, față de jucătorii actuali. O să vedeți comportamentul meu în viitor, chiar dacă nu o să mai fiu antrenor la Steaua.

Am citit în media că le-ai spus jucătorilor să nu vorbească cu fostul antrenor. E adevărat?
Nu. Din contră. Întrebați-i! Sunt liberi să vorbească cu cine vor ei.

Nu?
Nu fac așa ceva. Nu pot să impun unei persoane să nu vorbească cu altă persoană. Poate și eu, la rândul meu, mă înțeleg bine cu cineva și celălalt nu. E absurd.

Informația asta a apărut de undeva, cumva.
Nu pot să-mi explic. Vedeți și dumneavoastră că au fost pe la tot felul de, hai să le spun așa, întâlniri și n-am spus niciodată nimic.

Te-au deranjat întâlnirile respective?
Câteodată poate nu era momentul, dar nu că mă deranjează.

După o înfrângere cu Rapid nu pare a fi momentul.
Și înainte de un meci important la fel, poate nu e indicat să mergi.

Ai avut o discuție cu jucătorii ăștia după?
Nu.

Să le arăți că-ți pasă, nu că te afectează.
Le-am spus de fiecare dată că sunt liberi, să meargă să se vadă cu oricine, oricare ar fi persoana. Nu trebuie neapărat ca eu să am o relație bună cu acea persoană. Niciodată nu le-am reproșat nimic.

Cum încerci să-ți ții jucătorii aproape? E o periodă delicată. Ai în lot foarte mulți jucători impresariați sau aflați în legături bune cu soția lui Laurențiu Reghecampf. Am văzut declarații că ai putea fi lucrat sau că ești deja lucrat.
Pe mine mă interesează jucătorii. Jucătorul. Pot să spun că am o relație normală cu toți. Vorbesc cu ei. Fiecare, normal, cu doleanțele lui de aceea încerc să iau decizii cât mai bune și pentru grup și pentru ei. Vin și ei cu diferite probleme. Până acum n-au fost probleme mari. Lucrurile au fost în regulă chiar dacă dumneavoastră folosiți niște cuvinte dure…

Lucrat?
De lucrat, eu nu cred așa ceva. Cred în jucătorii mei, cred în dorința mea de a avea succes, de a face lucrurile cât mai bine. În joc e viitorul lor și al familiei lor.

Îți redau o declarație: „Atmosfera la echipă nu e cea care trebuie. Eu aș fi calificat echipa cu Ludogoreț”. Nu-ți dezvălui numele, bănuiesc că îl intuiești.
Da, știu, chiar mi-a ajuns la ureche. Normal să crezi asta. Și eu dacă aș fii fost în locul antrenorului aș spune asta. Trebuie să crezi. Dacă nu crezi așa ceva, e greu să mergi la o echipă. Trebuie să crezi. Mai ales că a calificat în Champions League. Mie nu mi se pare nicio răutate. Poate va veni momentul să califice echipa iarăși.

Crezi că va veni momentul ăsta? Din discuțiile pe care le-ai avut cu finanțatorul, simți că sunt lucrurile făcute înspre revenirea lui?
Nu, nu. Pe mine mă interesează să-mi ating obiectivele.

Unde crezi că o să antrenezi în noiembrie 2015?
Nu pot să vă răspund.

Ai spus că un antrenor trebuie să aibă încredere. Trebuie să ai încredere că ești la Steaua în noiembrie.
Eu cred. O să cred. Dar nu pot să vă spun din iunie încolo ce se întâmplă.

Știu tot din presă că ai fost acasă la Laurențiu Reghecampf imediat după ce ai fost instalat.
Am fost și am vorbit. Aș face-o…bineînțeles dacă persoana respectivă te primește. Aș face-o la fel.

Crezi că mâine te-ar mai primi?
Nu, Doamne ferește. Una e să vorbești, alta să…Eu cred că nu am jignit pe nimeni. Așa cred eu. Și dacă am jignit pe cineva, îmi cer scuze. Trebuia să iau informații, era important pentru mine.

Autor: Costin Ștucan Publicat: 30 Mar. 2015, 16:11 Actualizat: 30 Mar. 2015, 18:46 Liga 1
Pe aceeași temă
Ai și tu acest semn pe braț? Te-ar putea feri de coronavirus
Ai și tu acest semn pe braț? Te-ar putea feri de coronavirus
Când va fi prima zi fără decese provocate de COVID-19 în România. Calculele unor cercetători din Statele Unite
Când va fi prima zi fără decese provocate de COVID-19 în România. Calculele unor cercetători din Statele Unite
5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe decese decât fiecare dintre ele
5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe ...
„Fanii Realului deja il adora!” L-a scos din echipa pe Modric si este cotat deja la 60 de milioane de euro! Ce fotbalist poate scrie istorie la Real Madrid: „Este deja un nou Sergio Ramos!”
„Fanii Realului deja il adora!” L-a scos din echipa pe Modric si este cotat deja la 60 de milioane de euro! Ce fotbalist ...
Câinii şi coronavirusul: un medic veterinar îţi spune tot ce trebuie să ştii
Câinii şi coronavirusul: un medic veterinar îţi spune tot ce trebuie să ştii
Ordonanța Militară 8 | Noi măsuri drastice. Viața noastră se schimbă radical
Ordonanța Militară 8 | Noi măsuri drastice. Viața noastră se schimbă radical
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“
Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
IMAGINI ŞOCANTE ţinute la secret de Pentagon timp de 3 ani. Este dovada unei civilizaţii EXTRATERESTRE cu o tehnologie super avansată? - VIDEO
IMAGINI ŞOCANTE ţinute la secret de Pentagon timp de 3 ani. Este dovada unei civilizaţii EXTRATERESTRE cu o tehnologie ...
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
Cuplul din artele marţiale, imagini incredibile din izolarea la domiciliu
Cuplul din artele marţiale, imagini incredibile din izolarea la domiciliu
Escrocheria ”Pandemia”! Alertă în România. Metoda prin care hoții păcălesc oamenii și îi curăță de bani
Escrocheria ”Pandemia”! Alertă în România. Metoda prin care hoții păcălesc oamenii și îi curăță de bani
Surpriza pe care i-o pregătește PSD lui Orban după ce se ridică starea de urgență
Surpriza pe care i-o pregătește PSD lui Orban după ce se ridică starea de urgență
În plină pandemie, s-a luat decizia. Ce se întâmplă cu Paracetamolul
În plină pandemie, s-a luat decizia. Ce se întâmplă cu Paracetamolul
Ce includea PACHETUL COMPLET la o spălătorie auto din vestul țării. Vecinii s-au SCANDALIZAT!
Ce includea PACHETUL COMPLET la o spălătorie auto din vestul țării. Vecinii s-au SCANDALIZAT!
Care sunt diferențele între SSD și HDD
Care sunt diferențele între SSD și HDD
Un nou focar de coronavirus în România. Managerul şi directorul medical au demisionat
Un nou focar de coronavirus în România. Managerul şi directorul medical au demisionat
BREAKING NEWS: Când începe școala! Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației
BREAKING NEWS: Când începe școala! Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației
„AȚI FĂCUT UN COPIL SĂ PLÂNGĂ” | Tânăr amendat în timp ce își igieniza mașina de serviciu, deși avea adeverință
„AȚI FĂCUT UN COPIL SĂ PLÂNGĂ” | Tânăr amendat în timp ce își igieniza mașina de serviciu, deși avea adeverință
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
VESTI BUNE! Alexandru Rafila: Avem tratamentul
VESTI BUNE! Alexandru Rafila: Avem tratamentul
FOTO. Loredana Chivu, fără jenă și în autoizolare! Imagini incendiare: și-a arătat bustul generos
FOTO. Loredana Chivu, fără jenă și în autoizolare! Imagini incendiare: și-a arătat bustul generos
FOTO. Imagini hot: Vica nu știe ce este frica! La 44 de ani arată așa și transmite un mesaj fără perdea împotriva coronavirus
FOTO. Imagini hot: Vica nu știe ce este frica! La 44 de ani arată așa și transmite un mesaj fără perdea împotriva ...
Legătura dintre coronavirus şi consumul excesiv de alcool
Legătura dintre coronavirus şi consumul excesiv de alcool
Și-a luat un BMW M5 nou-nouț, dar l-a făcut praf imediat ce a ieșit pe poarta dealerului. Cum s-a întâmplat totul
Și-a luat un BMW M5 nou-nouț, dar l-a făcut praf imediat ce a ieșit pe poarta dealerului. Cum s-a întâmplat totul
×