VIDEO | Călin Zanc a murit într-un accident rutier. „Nu-mi dați vestea asta. E o glumă, nu?”. Coincidență bizară cu accidentul în urma căruia a decedat fostul coleg al lui Zanc, Cezar Dinu

VIDEO | Călin Zanc a murit într-un accident rutier.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Călin Zanc, fost fundaș central la Universitatea Cluj, FC Național, Sportul, Rocar și Poli AEK se deplasa împreună cu doi prieteni în localitatea Jichișu de Jos, de lângă Dej, unde unul dintre aceștia avea o casă de vacanță. În jurul orei 1:30, în noaptea de marți spre miercuri, autoturismul Volkswagen Passat în care se aflau cei trei a izbit în plin un cap de pod. Impactul a fost fatal pentru Călin Zanc, cel care se afla pe bancheta din spate. Din spusele martorilor prezenți la locul accidentului, acesta a decedat pe loc, după ce s-a lovit cu capul de stâlpul mașinii și și-a fracturat coloana vertebrală. Ceilalți doi prieteni ai lui Zanc au scăpat cu câteva fracturi. Polițiștii spun că vina pentru accident ar aparține șoferului, pe care îl suspectează, pe lângă faptul că a condus cu viteză mare și că a consumat băuturi alcoolice înainte să urce la volan.

Călin Zanc (43 de ani) are peste 200 de partide jucate în Liga I. Era bun prieten cu Toni Doboș, alături de care a jucat la Universitatea Cluj. Când Doboș a preluat Poli AEK Timișoara, Zanc a fost numit antrenor secund și apoi director sportiv, la această formație. După plecarea lui Doboș de la Poli AEK, Călin Zanc a ieșit din fotbal, iar în ultimul timp se ocupa de afacerea sa cu vinuri, în Dej.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI


13:00 Călin Zanc a debutat în Liga 1 pe 23 august 1989 într-un meci pierdut de Universitatea Cluj cu Inter Sibiu, scor 1-4. Fostul fundaș central a activat timp de cinci sezoane la „Șepcile Roșii”, au urmat apoi două sezoane la Sportul Studențesc, iar în sezonul 1998-1999 a revenit la Universitatea. Peste doar un an a plecat la Rocar și și-a încheiat cariera în sezonul 2002-2003 la Poli AEK Timișoara. În total a strâns 2007 meciuri în prima divizie și a marcat nouă goluri.

Zanc a fost selecționat de 10 ori la reprezentativa Under 18 a României și o dată la naționala Under 21.

Ca antrenor în Divizia A are doar în 3 meciuri ale sezonului 2004-05, ca interimar la Poli AEK Timișoara. În rest a activat la nivel mic.


12:35 Romulus Buia, fost fotbalist și coleg pe la mai multe echipe cu Zanc, e șocat de cele întâmplate. „Nici nu îmi vine să cred că e reală știrea asta! Călinuț a fost unul dintre foarte puținii prieteni pe care îi puteai avea în lumea asta! Un băiat de nota 1000. Am fost atâția ani colegi de cameră la echipele pe la care am trecut, Sportul, Rocar, AEK Timișoara”, a declarart Buia pentru www.prosport.ro.


12:29 Anton Doboș, omul care l-a adus pe Călin Zanc la Poli AEK Timișoara și un bun prieten al regretatului fotbalist, a postat un mesaj emoționant pe contul personal de Facebook.

În 2008, Anton Doboș a supraviețuit unui accident rutier extrem de grav.  Întorcându-se într-o noapte de la Târgu Mureș, fostul internațional s-a izbit violent de o autoutilitară parcată pe contrasens, chiar cu câteva sute de metri înaintea casei sale din Cluj. Fundașul prezent la Euro ’96 și CM 1998 a intrat în comă, i s-a extirpat un hematom cerebral, iar medicii s-au arătat sceptici în privința șanselor de supraviețuire. Fostul fotbalist și-a revenit totuși miraculos după luni întregi de recuperare.


12:00 Lanț bizar de accidente

În sezonul 2000/2001 în lotul lui Rocar București, Călin Zanc a fost coleg cu Cezar Dinu. Pe 16 martie 2003, Dinu, fost jucător și la Dinamo, a decedat într-un accident de mașină petrecut în Focșani.

În noaptea de 21 spre 22 februarie 2003, Dinu împreună cu doi prieteni s-au suit în mașină și au decis să facă o plimbare prin Focșani. În timpul anchetei desfășurate ulterior, procurorii au stabilit că din cauza oboselii, a lipsei de experință și a consumului de alcool, șoferul Ionuț Botezatu a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un supermarket cu o viteză de 105 km/h. Rănit grav, fotbalistul a decedat după 22 de zile de comă.

Acum intervine un lanț bizar de coincidențe. Mașina în care se afla Dinu era un Volkswagen (Golf 4), mașina în care se afla Zanc era tot un Volkswagen (Passat). Și în 2003, și acum, poliția vorbește despre șoferi aflați în stare de ebrietate. În ambele cazuri fotbaliștii erau pasageri, în ambele cazuri în mașină se aflau trei persoane. Ceilalți pasageri au scăpat de fiecare dată și au murit doar foștii colegi de la Rocar. Ambele accidente au avut loc după miezul nopții.


11:50 Falub și Pojar, foștii colegi ai lui Zanc sunt devastați: „E un șoc pentru noi”

Adrian Falub a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Călin Zanc, alături de care a copilărit la Dej și cu care s-a transferat mai apoi la Universitatea Cluj, înainte de 1990. „Sunt șocat. Când moare un prieten atât de repede ce mai poți spune? Am crescut împreună. Îl știam cel mai bine. Era un om și un jucător cu suflet mare. Îi plăcea viața și fotbalul. Îmi pare nespus de rău. Acum mă îndrept spre casa lui”, a spus Adrian Falub, antrenorul lui ASA Târgu Mureș.

Cristi Pojar, fostul secund al lui Dan Petrescu, a fost și el coleg la Universitatea cu Călin Zanc, pentru 5 ani. „N-am cuvinte. M-a sunat Alin Bănceu de dimineață. Am stat puțin să mă reculeg pentru că sunt efectiv șocat. Îmi amintesc când a fost adus de Cornel Dinu la Universitatea. Dumnezeu să-l ierte!„, a spus Cristi Pojar.


10:45 Zanc, apropiat de componenții „Generației de Aur

Marian Ivan, fostul atacant al lui Dinamo și component al naționalei care a obținut în 1994 cea mai importană performanță din istoria României, a fost coleg cu Zanc în 1997-1998 la Sportul Studențesc. Ivan a aflat vestea decesului de la reporterii ProSport. „Nu-mi dați vestea asta! E o glumă, nu? Mi s-a făcut pielea ca de găină. Am fost colegi și, mai mult de atât, eram apropiați, dar nu mai vorbisem de mult cu el. Știți cum e, după ce ne retragem ne așezăm fiecare pe la casele noastre”, a spus Ivan când a aflat despre tragicul accident.

Fostul internațional a rememorat câteva momente petrecute alături de Călin Zanc și a transmis condoleanțe familiei îndoliate. „Mi-a plăcut foarte mult de el ca fotbalist, era un fundaș central foarte determinat. Țin minte că eu eram la Dinamo, el la Sportul, și într-un meci am fost foarte, foarte aproape de o accidentare groaznică la o intrare a lui. Am ieșit după 10 minute, dar după meci am ieșit în oraș împreună. Era un tip foarte sociabil. Era simpatic cu accentul lui ardelenesc. Eu, fiind din București, știam locurile și i le-am arătat și lui. Era un tip de viață, dar știți cum e, mulți sunt, dar puțini recunosc. Țin minte vremurile boeme de la Sportul când stăteam în căminul de studenți. Aveam echipă frumoasă, cu Răzvan Lucescu, cu Tom Cristea, Florentin Dumitru, Diniță, dar n-aveam bani și am retrogradat.

Vreau să trimit condoleanțe familiei lui. Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat Marian Ivan pentru ProSport.

Didi Prodan, coechipier cu Călin Zanc la Rocar, între 2000 și 2001 și fost component al „Generației de Aur”, este în stare de șoc după aflarea veștii. Contactat de ProSport, fostul fundaș central al naționalei României a declarat: „Sunt șocat, nu îmi vine să cred și nu am cuvinte. Tremur tot de astăzi dimineață de când am aflat vestea. A fost un băiat extraordinar, de pus în ramă, chiar nu știu cum se face… Ce pot să mai spun? Avem atâtea amintiri împreună… Să ne rugăm să-i fie țărâna ușoară!”.


10:32 Relația dintre Călin Zanc și Poli Timișoara nu s-a încheiat în condiții plăcute, după ce fostul director sportiv și antrenor principal a reclamat clubul bănățean la UEFA. Zanc a cerut la forul european să intervină pentru plata unei datorii de zeci de mii de euro pe care Poli ar fi avut-o la el.

În 2007, Zanc dădea în judecată FCU Politehnica Timișoara pentru neplata drepturilor financiare aferente perioadei iulie 2005 – februarie 2007, în care a fost angajat al clubului. Decizia Tribunalului din Cluj a fost aceea că societatea controlată atunci de Toni Doboș avea să-i achite 50.000 de dolari (indemnizații restante), dobânzi în valoare de 3.550 de dolari și salarii de 5.600 de lei. Demersul a rămas unul teoretic pentru că FCU Politehnica nu mai era decât o fantomă.

Citește mai multe aici:


9:55 Suporterii Universitatății Cluj își exprimă regretul față de dispariția fostului jucător al „Șepcilor Roșii” și publică un mesaj care îi este dedicat lui Călin Zanc pe site-ul numaiu.com.


Fostul fotbalist era pasager în mașina care a provocat un accident în raza comunei Jichișu de Jos, județul Cluj. Zanc se afla pe bancheta din spate a unui Volkswagen Passat, și conform explicațiilor oferite de medicii sosiți la fața locului, și-a fracturat coloana în zona cervicală, după ce șoferul a pierdut controlul autoturismului și a intrat într-un cap de pod, informează Someseanul.ro.

Răzvan Toma / Autor
De peste 35 de ani în presa sportivă. A debutat în 1986, pe când era student, devenind colaborator la cotidianul „Sportul”.La 01.04.1990 a fost angajat la acest cotidian care între timp își schimbase numele în „Gazeta Sporturilor”. De-a lungul timpului a activat la diverse publicații: ... citește mai mult
Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…