Veşti mari pentru o echipă din play-off: e la un pas să se reinventeze pe modelul CS U Craiova şi să devină un nume important în fotbalul românesc! De unde vin investitorii

26 apr 2018 10040 afişări Liga 1
Veşti mari pentru o echipă din play-off: e la un pas să se reinventeze pe modelul CS U Craiova şi să devină un nume important în fotbalul românesc! De unde vin investitorii

Anunţul postat de Primăria Iaşi pe pagina de Facebook a Municipalităţii privind căutarea unor sponsori pentru echipa de fotbal din Copou pare să fi avut efectul scontat. Până în acest moment, două grupuri de firme, din Italia şi România, s-au arătat interesate să preia clubul ieşean. În câteva zile, primarul Mihai Chirica se va întâlni cu reprezentanţii celor două grupuri de firme şi vor discuta posibilitatea încheierii unui parteneriat public privat, după modelul CSU Craiova. În cazul în care vor bate palma, Municipalitatea va pune la dispoziţie baza sportivă şi tot ce ţine de utilităţi, iar grupul de firme interesat va veni cu un buget care să permită echipei din Copou să tragă la cupele europene.

Conform Telekom Sport, discuţiile dintre cele două părţi există de mai mult timp, din luna martie, iar următoarele zile ar putea veni cu semnarea unui contract de asociere între club şi un investitor român care ar sta în spatele grupului de firme din România interesat de preluarea clubului. Apoi, ar urma ca noul investitor să pună la dispoziţia clubului atât resursele financiare necesare pentru asigurarea bugetului, cât şi un pachet de sponsori şi o echipă de management care să conţină şi un fost component al Generaţiei de Aur.

Preşedintele Iaşiului, Adrian Ambrosie, nu a dorit să comenteze acest subiect, dar a precizat că orice firmă care doreşte să investească în echipă este binevenit la club.
„Nu comentez pe marginea acestui subiect. Când va fi ceva concret, vom anunţa. Cert este că orice firmă sau om de afaceri care doreşte să investească în club este binevenit”, a spus Ambrosie.

Iar anunţul, care vine aproape de finalul celui mai bun an din istoria recentă a moldovenilor, poate aduce finalul unei perioade grea din punct de vedere financiar. Deşi echipa a jucat foarte bine, s-a calificat în play-off şi a propus un stil de joc apreciat de majoritatea microbiştilor, banii au întârziat să apară în Copou, Munincipalitatea luând decizia de a stopa finanţarea clubului.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.