Veste proastă primită de FC Hermannstadt: continuă exilul! Stadionul din oraşul preşedintelui Iohannis nu va fi gata nici în 2019. Noul termen pentru finalizarea lucrărilor

24 oct 2018 4876 afişări Liga 1
Veste proastă primită de FC Hermannstadt: continuă exilul! Stadionul din oraşul preşedintelui Iohannis nu va fi gata nici în 2019. Noul termen pentru finalizarea lucrărilor

Nou-promovata în Liga 1 Betano FC Hermannstadt mai are de aşteptat până când să joace pe propriul teren, la Sibiu, meciurile considerate acasă. Gruparea unde a fost numit de curând antrenor Vasile Miriuţă e condamnată în continuare la exil, la Târgu Mureş, deoarece modernizarea arenei din oraşul din care se trage preşedintele ţării nu este gata nici acum.

Primăria Municipiului Sibiu a luat în considerare cererile de decalare transmise de SC Construcţii SA, firma care a câştigat licitaţia pentru prima parte a lucrării, extinzând termenul de finalizare pentru data de 15 martie 2019. O altă variantă ar fi fost rezilierea contractului, însă s-a considerat că asta ar fi blocat lucrările şi ar fi dus la o întârziere şi mai mare, scrie ziarul local Tribuna.

”Lucrările de reabilitare a Stadionului ”Municipal” au fost demarate pentru a-l aduce într-un stadiu care să permită desfăşurarea meciurilor de Liga 1 şi pentru a reda comunităţii un spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor sportive. Fără aceste lucrări, nu ar fi fost posibile funcţiunile menţionate. În contextul în care constructorul nu a finalizat lucrările la termen, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a analizat două variante. Prima era rezilierea care ar fi blocat lucrările, fiind necesară reluarea procedurii, contractarea unei noi firme, precum şi posibile contestaţii, fapt ce ar fi dus la o întârziere mult mai mare în finalizarea lucrărilor. A doua era decalarea de termen, care înseamnă negocieri şi discuţii privind extinderea termenului de finalizare a lucrărilor, fără a bloca însă investiţia la un obiectiv important pentru oraş.

Luând în considerare cererile de decalare transmise de constructor care invocă lucrările neprevăzute apărute, condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe parcursul execuţiei contractului şi dificultatea cu care s-a confruntat acesta în achiziţia unor produse prefabricate şi a unor lucrări specializate, s-a a decis acordarea decalării de termen.
Antreprenorul general şi serviciul public amintit au semnat un act adiţional prin care termenul de finalizare a lucrărilor este extins până în 15 martie 2019. Odată cu acordarea acestei decalări, s-a pus în vedere constructorului suplimentarea semnificativă a personalului de pe şantier pentru a putea respecta acest nou termen contractual deoarece, pe parcursul de execuţie a contractului s-a constatat că forţa de muncă de pe şantier a fost insuficientă”
, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Sibiu.

După 12 etape desfăşurate în actualul sezon, FC Hermannstadt a acumulat doar 8 puncte şi se află pe penultimul loc în clasament, la egalitate cu FC Voluntari, ultima clasată. Vineri, de la ora 18:00, echipa sibiană joacă la Iaşi, iar apoi, marţi, de la ora 16:30, o întâlneşte pe FC Voluntari, la Târgu Mureş, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Ulterior, formaţia lui Miriuţă are meci la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, iar ”acasă” joacă tocmai pe 11 noiembrie, cu FC Botoşani.

Foto: Tribuna

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.