Vașvari ratează un penalty la ultima fază. Victorie norocoasă pentru Petrolul: FC Botoșani – Petrolul 0-1. Teixeira a marcat tot din penalty

  • Publicat:
  • Actualizat:

Concordia – Oțelul este partida care deschide etapa a 19-a din Liga 1 și reprezintă un punct de cotitură pentru ambele formații. Atât Oțelul, cât și Concordia se află în lupta pentru evitarea retrogradării, astfel că meciul este unul de șase puncte. Seara de Liga 1 se încheie cu jocul dintre FC Botoșani și Petrolul (ora 20:30), ploieștenii încercând să se apropie la doar patru puncte de liderul Steaua

  • FINAL / Concordia Chiajna – Oțelul 3-0 (Dina 58 și 67, Purece 90+3)
  • FINAL / FC Botoșani – Petrolul 0-1 (Teixeira 48 – pen.)

22:26 FINAL DE MECI! Petrolul scoate trei puncte mari și se apropie la patru lungimi de Steaua. Dar prin ce emoții au trecut ploieștenii! La ultima fază a meciului, Fanchone l-a faultat pe Martinus în careu. Însă Vașvari n-a transformat penalty-ul. Tristețe mare la Botoșani, dar explozie de bucurie pe banca ploieștenilor. În acest moment, Steaua e prima (43p), urmată de Petrolul (39p) și ASA Târgu Mureș (33p). Botoșaniul (28p) e pe locul 7.


22:25 PENALTY RATAT!!!! Imaginea de mai jos spune totul. Iată cât de ușor a putut să rețină Pecanha balonul, după lovitura de pedeapsă a „decarului” Vașvari. Cam asta e diferența între Botoșani și Petrolul: un jucător care știe să bată penalty. Pentru că Teixeira, în minutul 48, a marcat fără probleme, executând perfect.


22:22 PENALTY PENTRU BOTOȘANI LA ULTIMA FAZĂ‚ A MECIULUI! Incredibil! Tudor dictează lovitură de la 11 metri, după ce Martinus e talonat în careu de Fanchone și cade ușor! Pare o decizie ușor dată, dar circumstanțele îl ajută pe arbitru.


22:17 Fără un golgheter cu reputație, Petrolul se descurcă bine în acest start de sezon și se îndreaptă către a doua victorie consecutivă cu 1-0. Rednic mută interesant: NKoyi, intrat la pauză, e scos și înlocuit cu Alexandru Coman.


22:10 Petrolul s-a retras în propria jumătate și absoarbe atacurile botoșănenilor. Deocamdată, experimentata defensivă a oaspeților reușește să se organizeze bine. Dar mai sunt 10 minute…


22:02 CARTONAȘ ROȘU! (FILIP 73). Petrolul rămâne în 10 oameni! Filip face un fault inutil la mijlocul terenului și primește al doilea galben! Implicit, roșu! Botoșaniul va continua să atace!


21:55 Rednic schimbă pentru a-l bloca pe Martinus. L-a scos pe Vasilache – un mijlocaș dreapta – și intră Peteleu – fundaș dreapta de meserie. În acest moment, Petrolul are doi fundași dreapta de meserie: Alcenat și Peteleu, dar ultimul joacă în linia mediană.


21:50 Ratarea foarte mare a Petrolului. Astafei pleacă periculos pe contraatac, este întâmpinat de portarul Botoșaniului în colțul careului mare. Astfei îl driblează, dar se împierdică de mine în momentul șutului.


21:48 Geraldo faultează în partea stângă, lovitură liberă pentru FC Botoșani. Centrarea lui Croitoru este respinsă de apărarea Petrolului


21:36 GOOOOLL PETROLUL! (TEIXEIRA 48 – PEN.). Teixeira deschide scorul din penalty (min. 48). A fost o centrare în careu, arbitrul Tudor a considerat că Acsinte a atins mingea cu mâna. Jucătorul lui FC Botoșani a retras rapid mâna când mingea a luat contact cu corpul său. Teixeira a bătut tare și a înscris


21:33 A început repriza a doua. Rednic a schimbat la pauză, nemulțumit fiind de ce s-a întâmplat în prima repriză. Tânărul Mareș, care n-a ieșit în evidență în prima parte, a fost înlocuit cu N’Koyi


21:17 S-a terminat prima parte a meciului. FC Botoșani a fost echipa care a dominat, în timp ce Petrolul a reușit destul de rar să intre în careul advers


21:16 Un nou corner pentru gazde. Mingea este scoasă la 25 de metri pentru șutul lui Vașvari, care trage dezamăgitor


21:11 Hadnagy primește în careu, într-o poziție bună, se grăbește însă să tragă și nu prinde mingea din plin. Șut pe lângă poartă


21:02 Moment tensionat pe teren. Centrare din lovitură liber în careul Petrolului, Geraldo oprește mingea cu pieptul, dar gazdele cer penalty, pe motiv că atins balonul cu mâna. Reluările i-au dat dreptate lui Alexandru Tudor, care a lăsat jocul să continue


21:00 Un nou cartonaș galben, de această dată destinatarul este Vasilache. Petrolul a început tot mai des să apeleze la faulturi pentru a opri atacurile Botoșaniului


20:57 Cartonaș galben pentru Ioan Filip. Agresivitatea Botoșaniului dă din nou roade, Hadnagy recuperează o minge și își pune echipa pe contraatac. Filip se vede nevoit să comită fault și este avertizat.


20:54 Teixeira trage pe lângă poartă de la 20 de metri. Petrolul are în continuare probleme în a se apropia periculos de poarta lui Curileac


20:46 De Lucas trece ușor de un adversar, ajunge într-o poziție bună de șut, însă trage mult peste transversală. A fost prima ocazie mai importantă pentru Petrolul.


20:44 Pasă lungă pentru Hadnagy, atacantul lui FC Botoșani scăpase într-o zonă periculoasă, dar ploieștenii au fost salvați de tușier, care a semnalizat poziție de off-side. Botoșani a fost până acum echipa mai sigură pe ea.


20:40 Gazdele au jucat mai bine până acum. Cu toate acestea, Leo Grozavu afișează mina unui om îngrijorat


20:35 Ocazie foarte mare pentru Botoșani. Croitoru primește în stânga, trage plasat la colțul lung, mingea se duce însă puțin pe lângă poartă


20:32 Fluier de start. Petrolul are prima lovitură și atacă în această repriză la poarta din stânga


20:20 Imagini din vestiarul Petrolului. Rednic îl folosește în atac din nou pe tânărul Mareș


19:35  Rednic va juca din nou cu Mareș în atac, în timp ce în linia mediană vor juca Vasilache, Filip, De Lucas, Astafei și Teixeira.

FC Botoșani: Curileac – Patache, Ngadeu, Tincu, Acsinte – Roșu, Vașvari, Croitoriu – Fulop, Hadnagy, Martinus
Rezerve: Lazar, Oltean, Codoban, Danci, Batin, Roussel, Svichi

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Satli, Fanchone – Filip, De Lucas – Vasilache, Astafei, Teixeira – Mareș
RezerveBolboașă, Peteleu, Coman, N’Koyi, Nepomuceno, Pastorini


19:51 FINAL DE MECI! Concordia – Oțelul se termină 3-0, iar Chiajna urcă în afara locurilor retrogradabile, până pe locul 9! Ilfovenii au acum 21 de puncte, trei puncte avans în fața Pandurilor, care sunt pe 13. Oțelul se afundă în clasament, e pe 17, cu doar 12 puncte, șase mai puțin decât Pandurii.


19:50 GOL CHIAJNA! (PURECE 90+3). Intrat în același minut cu Dina, Purece stabilește scorul final, cu un lob perfect peste Ma-Kalambay, după o fază excelentă de contraatac a ilfovenilor! Supremația Chiajnei a fost clară.


19:48 Revenim la Chiajna, unde e clar că echipa ilfoveană va câștiga acest meci. Oțelul s-a deschis după primirea celor două goluri, dar intervențiile excelente ale lui Matache au ținut Concordia în avantaj. E o victorie extrem de importantă pentru echipa lui Șumudică, o victorie care confirmă startul bun de sezon al Concordiei.


 

19:33 Matache continuă să facă minuni în poarta Chiajnei, reținând excelent șutul lui Iorga. Oțelul caută egalarea, dar șansele par minime.


19:25 GOOOOOOOOOOOOOL CHIAJNA!!! (DINA 66). Nou-introdusul Dina face un meci excelent! O nouă gafă în apărarea Oțelului îl lasă singur cu portarul pe atacantul Concordiei, iar Dina nu iartă și face 2-0. Șumudică se poate considera Mesia de la Chiajna. 🙂


19:16 GOL CHIAJNA! (DINA 58). Doar că Șumudică pregătea ceva! L-a introdus pe Dina în locul lui Grigorie, iar fostul atacant al Craiovei a marcat la prima atingere de balon! Un corner din banda dreaptă aduce mingea în careul advers, iar Dina reușește să înscrie în poarta Oțelului din câțiva metri! Inspirație a la Șumi!


19:15 Marius Șumudică e în tribună, fiind suspendat patru etape (!) și amendat cu 11.300 de lei, după ce a fost eliminat în meciul trecut, contra Astrei, încheiat nedecis, 2-2. Tehnicianul Concordiei nu prea are de ce să fie mulțumit…


19:05 Se reia meciul, iar încă din primele secunde ale reprizei secunde, gălățenii ratează o șansă bună, Matache scoțând excelent un șut puternic al lui Cernat! Oțelul pare echipa mai bună!


18:45 Final de primă repriză! Au existat ocazii spre finalul primelor 45 de minute, dar scorul rămâne 0-0. E un meci între două echipe care trag cu dinții de fiecare punct. Și asta se vede.


18:41 Două ocazii bune pentru Oțelul! Matache scoate excelent un șut puternic al lui Cucu, după ce, în faza precedentă, Hamroun a tras peste din unghi închis! Fostul portar al lui CSM Râmnicu Vâlcea s-a descurcat excelent!


18:36 Dacă meciul e unul tern, destul de dur, cu multe faulturi, rămâne să ne distrăm cu gafele lui Ma-Kalambay. Goalkeeperul despre care v-am spus că a greșit la meciul cu Dinamo era să o comită din nou! O pasă banală, în spate, a lui Cucu, n-a fost preluată de belgian, care a alergat repede pentru a salva de pe linia porții! 


18:31 Faza lui Cernat a fost replicată de Ștefan Grigorie…Dar cu la fel de puțin succes. Fostul jucător al lui Dinamo, Rapid sau FC Brașov a încercat să-l păcălească pe Ma-Kalambay, goalkeeperul care a comis o gafă impardonabilă în meciul cu Dinamo din prima rundă a returului, încheiat cu victoria câinilor, 1-0.


18:26 V-am promis că vă arat ce poate Florin Cernat? Clipul de mai jos e argumentul perfect. Iată un șut senzațional, reușit într-un amical contra lui Hannover, pe vremea când „decarul” Oțelului juca la Karabukspor, în Turcia.


18:20 Prima fază importantă a gălățenilor. O lovitură liberă obținută de Popa e executată periculos de Cernat, specialistul Oțelului în astfel de faze. Dar mingea e reținută fără probleme de Matache, chiar dacă a fost trimisă înșelător de fostul jucător al lui Dinamo Kiev. Care poate mult mai mult. Vă arat imediat ce!


18:10 Un singur corner merită menționat printre evenimentele primelor 10 minute. Și, poate, activitatea pe Twitter a clubului gălățean, care a postat echipa de start cu câteva minute înainte de startul meciului. Chiar dacă e în insolvență, Oțelul caută să se apropie de fani prin mediul online. O inițiativă de lăudat și de urmărit!


18:04 A început și meciul, cu Concordia în verde, Oțelul într-un roș-albastru tradițional. 20 de fani au venit să încurajeze echipa gălățeană la Chiajna.


18:01 Intrare fascinantă în teren a celor două echipe, pe melodia Eye of the Tiger, a lui Survivor. Interesantă alegerea ilfovenilor, cu siguranță melodia va fi pe placul fanilor Concordiei. Iar Maftei sau Boldrin vor fi, cu siguranță, hipermotivați de acest playlist.

v


17:49 Avem și echipele de start la Chiajna – Oțelul. Destule nume ciudate și multe noi în echipa Chiajnei, care are numeroși indisponibili, inclusiv pe antrenorul Marius Șumudică, suspendat.

Concordia: Matache – Diulgerov, D. Lung, Maftei, Bucurică, Madeira – R. Alves, Grigorie, Boldrin – Wellington, Florea

Oțelul: Ma – Kalambay – Solomou, Leca, Cucu, Popescu – Altama, Helder Tavares – I. Popa, Cernat, Hamroun – Iorga 


17:35 Salut! Sunt Adrian Costeiu și vom rămâne împreună în următoarele cinci ore pentru a urmări partidele care deschid etapa a 19-a a Ligii 1. Concordia – Oțelul anunță o luptă extrem de interesantă pentru evitarea retrogradării, în timp ce Petrolul caută să reducă handicapul față de liderul Steaua la doar patru puncte!


Oțelul vine după o înfrângere în prima etapă a returului, scor 0-1 cu Dinamo, în timp ce Concordia a remizat cu Astra în deplasare, scor 2-2, o partidă care a avut un final electrizant.

În tur, Concordia s-a impus cu 2-1, Oțelul având trei jucători eliminați.

Dacă primul meci al zilei al implicații în subsolul clasamentului, cea de-a doua partidă de azi se joacă pentru un loc de cupă europeană. Petrolul (locul 2) se deplasează la FC Botoșani care ocupă poziția a șaptea, dar este la doar cinci puncte de podium.

Botoșani a remizat în ultimul meci jucat, scor 1-1 cu Gaz Metan, în timp ce Petrolul a câștigat la limită partida cu FC Brașov, scor 1-0.

În tur, Petrolul s-a impus cu 4-1, primul gol al „lupilor galbeni” fiind marcat de Adrian Mutu în chiar primul minut de joc.

Adrian Costeiu / Redactor
Știri despre
Pe aceeași temă
RCS RDS, veste fabuloasă pentru clienţi! Se oferă gratis, de la Digi România
RCS RDS, veste fabuloasă pentru clienţi! Se oferă gratis, de la Digi România
Putin are mai multe dubluri care ţin discursuri şi se duc la evenimente în locul său
Putin are mai multe dubluri care ţin discursuri şi se duc la evenimente în locul său
La 60 de ani, Iosif Rotariu face zilnic 2.000 de abdomene. Cum arată fostul internațional
La 60 de ani, Iosif Rotariu face zilnic 2.000 de abdomene. Cum arată fostul internațional
Bani în plus pentru TOŢI ROMÂNII! De când vom primi mărirea de 500 de lei pe lună la salariu, ESTE OFICIAL
Bani în plus pentru TOŢI ROMÂNII! De când vom primi mărirea de 500 de lei pe lună la salariu, ESTE…
O rețea DIN UMBRĂ! Un atac MASIV al Rusiei asupra Europei a fost...
O rețea DIN UMBRĂ! Un atac MASIV al Rusiei asupra Europei a fost...
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Lovitură finală pentru ANAMARIA PRODAN. Decizia lui Laurențiu REGHECAMPF șochează complet
Lovitură finală pentru ANAMARIA PRODAN. Decizia lui Laurențiu REGHECAMPF șochează complet
Ce a pățit o franțuzoaică în autobuzul 385 din București
Ce a pățit o franțuzoaică în autobuzul 385 din București
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus
Modul în care rușii îi enervează pe europeni. O fac, fără rușine, 24/7, pe site-uri populare
Modul în care rușii îi enervează pe europeni. O fac, fără rușine, 24/7, pe site-uri populare
Alegerile Generale din Brazilia - Primul Tur. Sunt aşteptaţi la vot 156 de milioane de alegători
Alegerile Generale din Brazilia - Primul Tur. Sunt aşteptaţi la vot 156 de milioane de alegători
BANCUL ZILEI: Ion este obligat să facă amor sălbatic: Măi, Marie, știi tu ce efort presupune o partidă de sex?
BANCUL ZILEI: Ion este obligat să facă amor sălbatic: Măi, Marie, știi tu ce efort presupune o partidă de sex?
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Cel mai tare SUV american se vinde pe Autovit. Livrare în 3-5 zile lucrătoare dar prețul...
Cel mai tare SUV american se vinde pe Autovit. Livrare în 3-5 zile lucrătoare dar prețul...
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!