Vaslui va evolua cu prima echipă în meciul cu Steaua. Conducerea clubului va aduce legitimațiile jucătorilor. Reacția LPF

Vaslui va evolua cu prima echipă în meciul cu Steaua. Conducerea clubului va aduce legitimațiile jucătorilor. Reacția LPF
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 11:23 LPF a reacționat pe marginea acestui subiect, însă comunicatul postat pe site-ul oficial a fost redactat înainte de aflarea veștii că Vaslui va trimite în teren cel mai bun „unsprezece”:

„Un astfel de comportament contravine in mod flagrant principiilor fundamentale ale fotbalului profesionist – loialitate, integritate si sportivitate – afectand in mod grav imaginea Campionatului National Liga I, precum si integritatea competitiei sportive.

Dorim sa le reamintim fotbalistilor profesionisti de la Sporting Club SA Vaslui ca una dintre principalele obligatii stabilite in sarcina lor prin art. 5 alin. (2) lit. b) din Regulamentul privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal este aceea de a participa la jocurile oficiale ale echipei la care sunt legitimati, in functie de valoarea, pregatirea si forma lor sportiva, si de necesitatile clubului. 

Suntem constienti de problemele financiare majore cu care se confrunta mai multe cluburi din Campionatul National Liga I, precum si de faptul ca jucatorii profesionisti de fotbal sunt afectati de criza de lichiditati a cluburilor de fotbal, insa desconsiderarea competitiei sportive nu reprezinta o solutie pentru rezolvarea acestor probleme. Legislatia din Romania, precum si regulamentele sportive nationale si internationale ofera jucatorilor profesionisti de fotbal o serie de mecanisme juridice pentru recuperarea sumelor datorate de cluburile la care sunt legitimati. Refuzul de a evolua intr-un meci oficial nu se regaseste printre modalitatile de rezolvare a diferendelor juridice. 

De asemenea, le reamintim jucatorilor de la Sporting Club SA Vaslui ca, prin comportamentul lor, pot determina sanctionarea disciplinara a clubului, eliminand astfel orice sansa in privinta recuperarii sumelor de bani la care sunt indreptatiti, potrivit contractelor incheiate. 

In final, dorim sa le adresam reprezentantilor AFAN, precum si celorlalti reprezentanti ai jucatorilor de la Sporting Club SA Vaslui (avocati, consilieri juridici, agenti de jucatori, etc) rugamintea de a reitera fotbalistilor necesitatea de a respecta competitia sportiva si adversarul, deoarece fotbalul trebuie sa ramana mai presus de bani ori de alte interese materiale sau de alta natura”, se arată în comunicatul LPF.


UPDATE 10:14 Conducerea clubului va aduce legitimațiile jucătorilor de la prima echipă și sunt șanse foarte mari ca Vaslui să se prezinte cu prima echipă la meciul cu roș-albaștrii. Fotbaliștii de la prima echipă au precizat că vor face cinste cu o masă în oraș puștilor de la echipa secundă care au făcut degeaba deplasarea la București.


UPDATE 09:44 Jucătorii de la prima echipă a Vasluiului au luat decizia de a participa totuși la meciul din această seară cu Steaua. Aceștia vin spre București cu autocarul și sunt deciși să joace partida din Ghencea.


UPDATE 20.35 Aici se va caza delegația Vasluiului, care va ajunge azi la ora 23:00. Hotelul Mirage din Snagov.

Sala de conferințe, unde Liviu Ciubotariu ar fi trebuit să le transmită indicațiile tactice jucătorilor.

Așa arată o cameră de hotel a stabilimentului din Snagov.

UPDATE 20:30 Mike, cănuță om-sucit! Dacă inițial susținea că va veni la București, veteranul din Zimbabwe, Mike Temwanjera, a rămas la Vaslui. Solidar cu jucătorii aflați în grevă, atacantul nu a mai urcat în autocarul care a plecat spre București puțin după ora 20:00.


UPDATE 20:15 – Autocarul Vasluiului a plecat spre București puțin după ora 20:00, cu doar patru juniori, dar va face un popas în Bîrlad! Lotul pentru meciul cu Steaua va fi completat cu fotbaliști tineri ai unei echipe secunde a Vasluiului care evoluează în Bîrlad. Antrenorul Liviu Ciobotariu a rămas în Vaslui și nu va mai ajunge la meciul de mâine seară de pe stadionul Ghencea.


UPDATE 19.50 – Telenovela continuă. Se pare că antrenorul Liviu Ciobotariu e solidar cu jucătorii aflați în grevă și nu vrea să facă deplasarea la București alături de juniori.

În acest moment, partizanii venirii la București au reușit să adune doar 11 jucători pentru meciul cu Steaua. Situația începe să semene cu amicalul România – Nigeria din toamna anului 2005. Atunci, africanii au introdus pe teren jucători din România care nu aveau nicio treabă cu echipa națională.


UPDATE 19.20 – Oficialii echipei FC Vaslui au trimis acte la Liga Profesionistă de Fotbal prin care solicită de urgență legitimarea juniorilor care urmează să evolueze mâine seară în meciul cu Steaua.


UPDATE 19.10  – Mix tinerețe – experiență. Surse apropiate echipei FC Vaslui au declarat în exclusivitate pentru ProSport că pentru meciul cu Steaua echipa va fi formată nu doar din juniori. Se pare că o serie de fotbaliști de la echipa mare, din grupul celor plătiți până la 31 decembrie 2013,  vor intra în primul 11 în meciul de pe stadionul Ghencea. Printre aceștia se numără Mike Temwanjera și Octavian Ormenișan.


UPDATE 16.00 – Jucătorii au cerut să facă deplasarea vineri dimineață cu autocarul, însă conducerea, prin vocea directorului sportiv Cătălin Popa, a refuzat și a decis ca echipa să se prezinte la meciul din Ghencea cu juniorii.

„Vom face deplasarea cu o întârziere de 4-5 ore și vom pleca la București cu juniorii. Jucătorii primei echipe au refuzat să facă deplasarea pentru meciul cu Steaua.  Trebuie să respectăm competiția, nu ne putem bate joc. Este vorba de imaginea echipei. Vom vedea  la ora jocului cine va sta pe bancă”, a spus Cătălin Popa la Sport.ro

3 case de pariuri au blocat meciul Steaua – FC Vaslui, după anunțul moldovenilor
 


Jucătorii lui FC Vaslui au refuzat, momentan, să facă deplasarea spre București, din cauza restanțelor pe care le au de primit.

ProSport a anunțat în exclusivitate că jucătorii lui FC Vaslui nu vor să se prezinte la meciul cu Steaua, dacă nu-și primesc restanțele

Fotbaliștii Vasluiului sunt neplătiți din toamna anului trecut, iar după ce greva declanșată n-a adus nimic nou, au apelat la boicotarea partidei.

Jucătorii ar fi trebuit să plece astăzi spre București, pentru partida de sâmbătă seară cu Steaua. Conducerea a făcut rezervare la un hotel din Snagov, dar jucătorii rămân pe poziții și au anunțat în această dimineață că nu vin la București, deoarece nu li s-au plătit salariile.

La ora 12.00 ar fi trebuit să urce în autocar, însă au refuzat să plece. Aceștia au susținut că singura posibilitate să facă deplasarea în Capitală este să le fie achitate restanțele.

Reghecampf: „Nu ne interesează problemele celor de la Vaslui”

„Noi ne pregătim normal pentru meci, intrăm în cantonament, nu ne-a anunțat nimeni ceva oficial. Nici de la LPF, nici de la Vaslui. Ne pregătim pentru meciul de mâine. Nu ne interesează problemele celor de la Vaslui”, a declarat antrenorul Stelei pentru Dolce Sport

Rămâi pe www.prosport.ro pentru detalii!

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup