Variantă surpriză pentru înlocuirea lui Reghecampf: Toni Conceicao! Mureșan spune că nu-l poate ține la CFR, antrenorul vrea: „Am tratat și în 2011. Steaua e tentantă”

Variantă surpriză pentru înlocuirea lui Reghecampf: Toni Conceicao! Mureșan spune că nu-l poate ține la CFR, antrenorul vrea:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Folosind surse din cadrul clubului Steaua, Gazeta Sporturilor scrie că George Becali ia în calcul foarte serios să-l înlocuiască pe Laurențiu Reghecampf în această vară, după ratarea primelor două obiective, campionatul și Cupa României. În plină criză de identitate, numele înlocuitorului vehiculat este Edward Iordănescu, antrenorul de la Pandurii care ar lega clubul finanțat de Becali de trecut.

Iordănescu nu este, însă, prima opțiune și nici singura. Din informațiile ProSport, Becali are o listă scurtă cu trei antrenori: Gheorghe Hagi, a cărui venire este puțin probabilă din cauza conflictului de interese provenit din calitatea de acționar majoritar la Viitorul, Iordănescu junior și, surpriză, Antonio „Toni” Conceicao, antrenorul de la CFR Cluj.

ProSport a discutat cu oameni din fotbalul românesc, cu jurnaliști și cu foști fotbaliști portughezi apropiați de Conceicao și a aflat că Steaua se interesează de el, în special de când Mihai Stoica a revenit oficial în club. „Toni are 100% o ofertă din Ucraina și există interes mare și de la Steaua„, spune o sursă din Portugalia.

Ce-l recomandă pe Conceicao în afara faptului că știe fotbalul românesc, în care a mai antrenat la CFR, FC Brașov și Astra, cu rezultate mixte?

Revenit în decembrie la Cluj, fostul fotbalist de la Braga și FC Porto a stabilizat o echipă aflată în derivă. În 16 partide disputate de atunci, majoritatea în play-out, CFR a pierdut doar de două ori și are o medie de aproape două puncte pe meci. În plus, echipa a ajuns în finala Cupei României unde o va întâlni pe Dinamo, peste fix o săptămână.

În al doilea rând, antrenorul în vârstă de 54 de ani cunoaște foarte bine piața de fotbaliști de Portugalia, o zonă pe placul lui Mihai Stoica și pe care directorul sportiv fără drept de semnătură o prospectează atent în ultimele săptămâni.

O victorie din 5 meciuri a obținut Toni Conceicao în mandatul pe banca Astra, la începutul lui 2012

Trei: George Becali îl place. În iunie 2011, după un sezon bun cu FC Brașov, finanțatorul de la Steaua i-a propus portughezului să vină la București, unde urma să preia funcția lăsată vacantă de Cosmin Olăroiu după interimatul de la finala Cupei cu Dinamo. I-a oferit un salariu de 200.000 de euro pe sezon, dar Conceicao a rămas la Brașov. Sunat de ProSport, Toni Conceicao a confirmat episodul și a râs când a aflat despre noul interes al lui Becali:

„Steaua? Din nou Steaua? (râde cu poftă). A mai fost în 2011. E reală povestea de atunci. E adevărat. Am negociat la telefon cu Gigi Becali și cu persoane de la Steaua. Nu am semnat contractul pentru că mă întâlnisem cu cei de la FC Brașov și le dădusem cuvântul de onoare. Pentru mine, cuvântul înseamnă respect”.

Conceicao a mai rămas la FC Brașov doar o lună. Portughezul a demisionat din cauza unor neînțelegeri legate de transferuri. În iulie, varianta Steaua era, însă, blocată după numirea israelianului Roni Levi, adus tot la recomandarea lui Mihai Stoica.


Cifrele lui Toni Conceicao, potrivit site-ului transfermarkt.com (CLICK PE IMAGINE PENTRU A MĂ‚RI)

Al patrulea argument este că până și președintele CFR Cluj susține că nu poate să-și oprească antrenorul să meargă la Steaua, chiar dacă acesta mai are contract până în vara lui 2017.

Contactat de ProSport, Iuliu Mureșan a declarat: „Nu știu nimic de interesul Stelei. Are contract și la anul, dar asta nu ar fi o problemă. Noi nu îl legăm de glie. Dacă își găsește un contract afară, cu un salariu mai bun, eu nu pot să mă opun. Dacă oferta va veni din România, tot el are dreptul să-și decidă soarta. Nu are nicio clauză de reziliere, așa că găsim noi o soluție. Mi-ar părea, însă, sincer rău să plece”.

Mureșan are o doză de resemnare în voce. Știe de ce un alt club l-ar vrea pe Toni Conceicao:

„Colaborez foarte bine cu el. Suntem și prieteni. L-am cunosc la Porto acum mulți ani, înainte ca el să fie antrenor. Am colaborat cu el la toți jucătorii pe care i-am adus din Portugalia. În primii ani, Toni Conceicao dădea ultimul ok. Ieșeam cu el la masă în Porto, el stă lângă Braga, și avem o relație de prietenie. Așa a venit și antrenor la noi. Acum a venit să ne ajute, din prietenie. Nu pentru bani. Îi place Clujul. E un om de caracter și un antrenor foarte bun”.

În discuțiile purtate de-a lungul zilei, reporterul ProSport a încercat să descopere dacă informația primită din mai multe surse nu este cumva o încercare de intoxicare venită chiar din partea lui Toni Conceicao, cu scopul de a-și îmbunătăți poziția în viitoarele negocieri cu clubul CFR. Iuliu Mureșan a dezmințit categoric: „Toni nu e genul. E un om mult mai sincer și mai simplu. Nu face scenarii. Sigur, nu”.

6 meciuri are Toni Conceicao împotriva Stelei. Bilanțul? O victorie (3-0 în Ghencea în 2011 cu FC Brașov) , 4 egaluri (două cu Brașov și două cu CFR) și o înfrângere (cu Astra)

Sunat de ProSport, Toni Conceicao a acceptat să vorbească despre viitorul său imediat:

Cum vedeți acest final de sezon la CFR?
Sper să fie bine. Vrem să luăm primul loc în play-out și apoi să câștigăm Cupa României.  Ă‚sta e obiectivul nostru, vom vedea dacă e posibil. Nu am niciun secret. I-am motivat pe băieți (n.red. – motivacao pe băiatu”, spune antrenorul într-un amestec simpatic de portugheză și română), plus multă muncă.

Vă interesează un contract la Steaua?
Nu e adevărat că am vorbit acum cu ei. Acum, sunt interesat de acest final de sezon. E posibil să continui la CFR.

E posibil și să mergeți la Steaua?
(Evită) E foarte posibil să continui la CFR.

Și oferta din Ucraina?
Nu e concretă. Sunt discuții, am primit un telefon. M-a sunat un prieten: „Toni, ești interesat?”. Am, însă, mult respect pentru CFR. Vom vedea…

Am vorbit cu Iuliu Mureșan și ne-a spus că nu are cum să vă forțeze să rămâneți. Depinde de dumneavoastră.
(Râde sănătos). E adevărat.

Păreți liber să alegeți. CFR nu vă ține.
E adevărat, dar îmi place mult CFR. Am venit să ajut, nu pentru contract. E posibil ca CFR să se bată din nou la titlu. Vedem, vedem. Acum, mă concentrez pe următorul joc. Nu mă preocupă viitorul meu. Îmi place să lucrez oriunde e un proiect bun.

Este Steaua un club tentant?
Da, este! Adevărat. E tentant pentru toți antrenorii. E un club mare. Vedem.

Vă mulțumesc.
(Conceicao are el o întrebare) Auzi? Cum de ai sunat să te interesezi de povestea asta cu Steaua? Ai vorbit cu persoane de la Steaua?

Am vorbit cu oameni din România și din Portugalia și ei mi-au spus că sunteți pe lista celor de la Steaua.
(Râde) Ok, am înțeles. Ești bine informat.

Nu știu, habar n-am.
(Izbucnește în râs) Ok.

Eu bănuiam că ați fi chiar dumneavoastră cel care a aruncat informația, dar Iuliu Mureșan spune că nu sunteți genul.
Ascultă-mă. Mie îmi place mult CFR. E important pentru club să revină în top. Să se bată acolo, sus.

Pe de altă parte, e o mare șansă să ai posibilitatea de a te bate pentru Champions League cu un club ca Steaua.
Da, da, e adevărat. Pentru CV-ul meu, pentru cariera mea de antrenor ar fi un lucru important.

Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să am de-a face cu el"
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…