Varianta de vis pentru Bourceanu! Cum poate ajunge în Spania, dacă nu va prelungi cu Steaua. Villas-Boas este "cheia"

17 dec 2013 3477 afişări Liga 1
Varianta de vis pentru Bourceanu! Cum poate ajunge în Spania, dacă nu va prelungi cu Steaua. Villas-Boas este "cheia"

Portughezul Andre Villas-Boas a fost demis luni de la Tottenham, după rezultatele slabe din ultima lună înregistrate de gruparea londoneză, dar a plecat cu conturile pline, după ce şefii de pe White Hart Lane s-a văzut nevoiţi să-i achite tehnicianului 4 milioane de lire sterline, suma compensatorie prevăzută în contract. Suma se adaugă la cele 12 milioane de lire încasate de lusitan în momentul destituirii sale de pe banca lui Chelsea.

Acum, există zvonuri că Villas-Boas nu va sta prea mult pe tuşă, chiar dacă a ieşit pe uşa din dos la ultimele formaţii pe care le-a pregătit. Destinaţia vehiculată în aceste zile pentru portughez este Valencia, formaţie care s-a despărţit recent de antrenorul Miroslav Djukic. În cazul în care se va concretiza, mutarea ar avea bătaie lungă până în România.

Motivul? Înainte de a pleca de la Tottenham, Villas-Boas a mărturisit că are în vederi câţiva fotbalişti de la Steaua, dar nu a dat niciun nume, de teamă ca acestora să ne le fie crescută cota artificial. Între timp, presa engleză a aflat că Alexandru Bourceanu, Gabriel Iancu şi Nicuşor Stanciu ar fi remarcaţii lusitanului, astfel că acum se ridică întrebarea dacă nu cumva acesta va încerca să aducă măcar unul dintre ei la Valencia, în iarnă.

Dintre cei trei stelişti, Alex Bourceanu ar avea cele mai mari şanse de a se transfera în Spania, deoarece se află deja în ultimele 6 luni de contract şi există suficiente semne care să indice o despărţire iminentă a mijlocaşului de Steaua, chiar şi după anunţata rundă de negocieri pe care acesta o va avea cu conducerea din Ghencea. Valencia are în acest moment doar doi mijlocaşi la închidere de meserie, Oriol Romeu (împrumutat de la Chelsea) şi Daniel Parejo Munoz, niciunul nefiind la înălţime în acest sezon.

Iancu şi Stanciu au amândoi fixate clauze de reziliere de peste 20 de milioane de euro, sume greu de plătit de o formaţie cu posibilităţile financiare ale Valenciei.

Totul rămâne, deocamdată, la stadiul de posibilitate, primul pas spre transformarea în realitate a acestei ipoteze fiind numirea lui Villas-Boas ca tehnician al "Liliecilor". Bourceanu ar fi apt de joc pentru Valencia în primăvara Europa League, deoarece regulamentul prevede că un fotbalist care a evoluat în Liga Campionilor, poate juca şi în Europa League, în acelaşi sezon. Spaniolii vor întâlni în 16-imi Dinamo Kiev.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.