VAR apare şi în România! Gino Iorgulescu a recunoscut de unde vin banii pentru implementarea arbitrajului video: "Cam aici se învârte suma"

5 iul 2018 2526 afişări Liga 1
VAR apare şi în România! Gino Iorgulescu a recunoscut de unde vin banii pentru implementarea arbitrajului video: "Cam aici se învârte suma"

Arbitrajul video s-a dovedit un real succes la Campionatul Mondial din Rusia, iar în viitor ar urma să fie implementat şi în Liga 1 Betano. Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a recunoscut că aşteaptă bani de la UEFA pentru a implementa sistemul, care ar urma să coste între 1 milion şi 2 milioane de euro.

VAR şi-a demonstrat utilitatea în Serie A, Bundesliga, Cupa Angliei, iar pe viitor şi în La Liga. Iar scenele de la Campionatul Mondial, acolo unde arbitrii nu au ezitat să apeleze la sistem din faţa ecranului, le-am putea vedea şi în România cât de curând.

În ultima conferinţă de presă, şeful LPF, Gino Iorgulescu, a vorbit despre costurile pentru implementarea VAR, dar şi despre sursele finanţării: "Noi suntem interesaţi pentru că şi la Cupa Mondială a dat rezultate, dar avem semnale de la UEFA şi de la Asociaţia Ligilor Profesioniste că se va impune obligatoriu la un moment dat şi acum sunt preocupări pentru fondurile care ar putea să vină de la UEFA sau de la ligile profesioniste ca să se implementeze şi la noi. În momentul în care am avea bani ca să putem avea aparatura, poate testăm. Dacă altcineva ne pune aparatura la dispoziţie, cum ar fi UEFA, putem testa câteva meciuri sau o etapă, două, înainte de a fi implementată. Costurile variază, depinde de performanţă, între un milion şi două. Am făcut nişte calcule, cam aici se învârte suma.", a spus Gino Iorgulescu.

2017 e anul în care LPF a votat implementarea arbitrajului video încă din play-off.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.