"Va fi o selecţie pentru fiecare. Nu vreau să văd plânsete, că nu mai sunt doriţi". S-a declanşat codul roşu la echipă: ce se întâmplă la finalul sezonului

4 mai 2019 2430 afişări Liga 1
"Va fi o selecţie pentru fiecare. Nu vreau să văd plânsete, că nu mai sunt doriţi". S-a declanşat codul roşu la echipă: ce se întâmplă la finalul sezonului

Deşi Comitetul Director i-a solicitat, prin vocea preşedintelui executiv Adrian Ambrosie, să întocmească o listă cu jucătorii care au dezamăgit şi pe care nu se va mai baza în viitorul sezon, antrenorul Politehnicii Iaşi, Flavius Stoican, continuă să le dea credit tuturor componenţilor lotului în acest final de stagiune. Chiar şi celor care au dezamăgit crunt până acum, unii dintre ei arătând că nu sunt de nivelul Ligii 1, în ciuda faptului că au primit extrem de multe şanse.

Tehnicianul Politehnicii Iaşi a declarat în conferinţa de presă dinaintea meciului cu FC Voluntari (programat duminică, la ora 15:00) că se va baza pe întreg lotul până la finalul campionatului, cu atât mai mult cu cât echipa va avea un program infernal, cu meciuri din trei în trei zile. Totodată, Stoican şi-a avertizat jucătorii că fiecare partidă va fi ca o selecţie şi că cine nu va confirma nu va mai face parte din lot în sezonul viitor.

”Mai avem multe meciuri de jucat în acest play-out şi fiecare jucător are şansa să demonstreze că merită să joace la Poli Iaşi şi în sezonul viitor. Nu am nicio listă neagră, dar fiecare meci va fi o selecţie. Cei aflaţi la final de contract, dacă vor avea evoluţii bune, cu siguranţă vor face parte din lot şi în campionatul viitor. Dacă nu, atunci ne vom strânge mâna. Toate meciurile vor fi ca selecţie, vor fi ca o finală pentru jucători. Nu vreau să aibă remuşcări la final de campionat sau să văd plânsete că nu mai sunt doriţi. De aceea, ultimele meciuri sunt foarte importante pentru fiecare dintre ei. Suntem un lot numeros şi ei trebuie să răsplătească încrederea acordată”, a declarat Flavius Stoican.

În momentele dificile se vede caracterul

Stoican nu crede că are jucători în echipă care nu dau totul la antrenamente sau la meciuri: ”Nu cred că sunt jucători care nu pun osul. Nu merg atât de departe. Sunt convins că fiecare îşi doreşte să joace bine. E vorba de forma de moment, dar vreau mult mai mult de la ei. Pe lângă calitate, pe mine mă interesează şi caracterul jucătorilor. Şi asta se vede în momentele grele. Sunt situaţii când eşti blocat fizic şi mai este nevoie de încă un pas, pentru care îţi trebuie voinţă. Dacă faci pasul acela, fotbalul te va răsplăti. Nu cred că sunt jucători care nu se concentrează. Dar vreau mult mai mult în situaţii grele”.

Dornici de revanşă în faţa Voluntariului

În ultimele patru dueluri directe cu FC Voluntari, Poli Iaşi s-a descurcat mult mai bine în deplasare. În returul sezonului regulat din campionatul trecut, Poli s-a impus în Ilfov cu un categoric 4-0, tot o victorie înregistrând ieşenii şi în turul actualei stagiuni, 3-2, ambele partide disputându-se în 2018.

Pe propriul teren, însă, Poli s-a chinuit rău cu Voluntariul în ultmele două meciuri, elevii lui Bergodi obţinând o remiză (2-2 în ultimul meci din 2018, Poli egalând la ultima fază) şi o victorie (2-0 în primul meci din play-out).

Astfel, ieşenii îşi doresc revanşa după eşecul suferit în prima etapă a play-out-ului, iar antrenorul Flavius Stoican este de părere că echipa care va greşi mai puţin va avea câştig de cauză.

”Avem de luat o revanşă în faţa celor de la Voluntari, după ce am pierdut în faţa lor pe teren propriu. Vreau să fim bucuroşi după această partidă. Meciurile din play-out sunt destul de echilibrate, orice greşeală a uneia dintre echipe costă, de aceea vreau să fim atenţi. Sunt meciuri care se dispută pe muchie de cuţit. Dacă eşti atent poţi câştiga, iar la o mică greşeală poţi pierde un meci. Chiar dacă ne lipsesc câţiva jucători importanţi, cum ar fi Bădic, Gardoş, Mihalache sau Garros, cei care intră pe teren trebuie să dea totul şi să încerce să joace la capacitate maximă, pentru a ne întoarce bucuroşi de la Voluntari”, a declarat Flavius Stoican.

Atenţie la finalizare!

Tehnicianul a admis că echipa suferă în ofensivă şi a făcut un apel la elevii săi să fie concentraţi la finalizare. ”Suferim în atac, suntem conştienţi de asta, de aceea trebuie să fim foarte atenţi în faţa porţii adverse, să fim lucizi la finalizare. Sper să începem să marcăm şi noi goluri”, a precizat antrenorul Iaşiului, care a găsit o explicaţie pentru faptul că unii jucători nu confirmă: ”Fie se acomodează mai greu, fie li se bagă din exterior în cap că sunt prea buni şi au nu ştiu ce oferte. Dar mulţi jucători care au atins o anumită cotă aici, la Iaşi, au reuşit asta datorită Politehnicii Iaşi. Şi dacă sunt din afară care le bagă în cap, gândul lor poate nu mai e aici în totalitate”.

Stoican nu se plânge de programul infernal din retur şi spune că nici jucătorii săi nu trebuie să caute alibiuri: ”Este un program destul de încărcat, dar ne vom adapta. Suntem profesionişti şi ne vom adapa, nu avem ce să facem. Nu căutăm alibiuri că este oboseală, că sunt drumurile lungi, trebuie să fim conştienţi că orice pas greşit ne poate duce în zona retrogradării. Vreau să începem cu dreptul, să nu mai găsim motive că e iarba mare, că a plouat, că a nins, că cald. Şi putem, pentru că nici celelalte echipe nu sunt peste noi din punct de vedere calitativ”, a conchis Flavius Stoican.

La rândul său, juniorul Francis Cristea, proaspăt debutant în Liga 1, a declarat: ”Ne dorim să luăm cele trei puncte, pentru a ne asigura o linişte în clasament. Debutul în Liga 1 a fost foarte frumos, chiar nu mă aşteptam să debutez. În Liga 1 este o presiune în plus faţă de ce se joacă la juniori. Contactele sunt mai dure. Noi, juniorii Under 19, nu suntem obişnuiţi cu aceste dueluri fizice din Liga 1, intensitatea este mult mai mare, efortul mult mai mare decât la juniori”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.