UTA vrea să evite capcana Voluntari! „Să ne păstrăm nivelul” vs. „Nu am scos mingea din plasă”

Redactor:
Călin Mnerie
UTA vrea să evite capcana Voluntari! „Să ne păstrăm nivelul” vs. „Nu am scos mingea din plasă”
  • Publicat:

UTA e cotată cu prima șansă la câștigarea tuturor punctelor puse în joc în partida de duminică, de la ora 18:30, din Liga 1.

Poate, cu Farul, în runda inaugurală, arădenii să mai fi avut puțin de partea sa bookmakerii, dar pe fondul absențelor din tabăra lui Gică Hagi.

Cu toate că nu se anunță asistența de la confruntările cu FCSB și Craiova, factorul public a devenit și el unul foarte important la Arad, însă trupa lui Laszlo Balint are și destule argumente fotbalistice în fața formației pregătite de Liviu Ciobotariu.

Favorită certă pentru prima oară în noua stagiune, UTA vrea să evite „capcana” Voluntari: „Să ne păstrăm nivelul de concentrare și de motivație!”

După cinci runde, „roș-albii” sunt pe loc de play-off și au încasat un singur gol pe teren propriu în trei apariții și acela în penultimul minut de joc al disputei cu vicecampioana FCSB.

În urmă cu o săptămână a bătut Craiova lui Reghecampf, cea care în etapa a patra a trece fără drept de apel de Voluntari: 3-0. De altfel, ilfovenii par destul de vulnerabili în defensivă, doar „lanterna” din Clinceni și Dinamo ar sta mai slab la capitolul goluri primite (opt).

Una dintre provocările „Bătrânei Doamne” este conectarea la meciul cu o formație ce va veni la „ciupeală” pe „Francisc Neuman”, spre deosebire de precedentele combatante care au încercat să facă jocul și să plece cu toate punctele acasă.

„Într-adevăr, tipologia meciului va fi diferită pentru că până acum în meciurile de acasă am întâlnit echipe cu pretenții justificate pentru play-off, echipe puternice, care au venit aici hotărâte să câștige toate punctele puse în joc. Dar, cred că și noi am demonstrat că am jucat fotbal și nu am așteptat jocul adversarului, nu am stat să ciupim ceva pe contraatac. Dovadă stă și golul pe care l-am marcat la Craiova, care a venit în urma unei acțiuni cu progresie în toate compartimentele.

Au fost opt pase consecutive, după care a venit centrarea și golul marcat de de Liviu Antal. Deci demonstrăm și noi că avem capacitatea să creștem pe acest moment al atacului pozițional. Bineînțeles că este loc și de mai bine și ne dorim să progresăm din toate punctele de vedere, în special la capitolul eficiență.

Apoi, a existat o nemulțumire a mea în urma meciului amical cu Crișul. Am suferit la fazele fixe în apărare, am și primit gol așa,  iar Voluntari este o echipă foarte periculoasă în aceste momente.

Trebuie să devenim urgent foarte responsabili și atenți la astfel de momente, dar nu  numai, ca să putem obține victoria duminică. Am discutat și cu băieții încă din prima zi a acestei săptămâni că este foarte important modul în care vom gestionarea din punct de vedere mental pregătirea acestui joc. Trebuie să ne ținem nivelul de concentrare, nivelul de atitudine, nivelul de motivație, în așa fel încât să reușim să practicăm un joc care să ne permită să sperăm la câștigarea celor trei puncte”, a punctat Laszlo Balint.

„Voluntari e un adversar imprevizibil, cu jucători cu experiență în fiecare compartiment”

În trei partide oficiale disputate în sezonul trecut contra celor de la FC Voluntari, UTA a înscris un singur gol, în minutele de prelungire ale disputei din iarnă, din returul sezonului trecut.

Doar contra împotriva echipelor de podium, FCSB (zero goluri reușite în compania ei) CFR Cluj și CS U Craiova (câte un gol reușit) „roș-albii” au înscris atât de puțin, cu mențiunea că, pe cele trei le-a întâlnit doar de două ori și nu și în play-out. La fel de adevărat este că trupa ilfoveană e singura din Liga 1 ce nu a scuturat poarta arădenilor în stagiunea 2020 – 2021.

„Statistica o să conteze prea puțin. Din punctul meu de vedere e foarte important modul în care o să ne păstrăm nivelul de concentrare și de motivație. Pentru noi este un moment important în acest debut de sezon și chiar și pentru perspectivă. De ce? Pentru că avem posibilitatea să legăm două victorii, avem posibilitatea ca, prin câștigarea celor trei puncte, să rămânem în primele șase inclusiv după această etapă.

Iar atunci motivația noastră trebuie să fie la cel mai înalt nivel. În același timp, pot spune că, indiferent de calcule, întâlnim un adversar imprevizibil, care are în componență aproape în fiecare compartiment jucători de experiență. Spun aproape pentru că, din ceea ce știm noi, Râmniceanu este accidentat și în poartă cel mai probabil va apărea Popa, un jucător tânăr, care – însă – știe și el ce înseamnă Liga 1.

Apoi vorbim de jucători precum Tamaș, Vadim Rață, Nemec și chiar Lorant Fulop, un transfer din punctul de vedere foarte reușit pentru ei. Așadar, înfruntăm o echipă care are în componență jucători experimentați pentru nivelul Ligii 1 și va trebui să fim foarte foarte atenți la maniera în care vom aborda absolut fiecare detaliu din desfășurarea acestei partide”, a adăugat antrenorul principal al arădenilor, care a confirmat absența fundașului Medjimorec: „Cu siguranță, Vinko nu va putea participa la acest joc. A încercat o alergare liniară și a resimțit dureri în acea zonă. Să vedem cât va fi indisponibil din acest moment încolo, dar cu siguranță el este ieșit din calcule pentru Voluntari. Legat de schimbări în echipă, s-a demonstrat și la ultima etapă că avem un lot echilibrat numeric, valoric, avem soluții și mă bucur foarte mult.

O spun din nou, toată lumea trebuie să înțeleagă că toată lumea din vestiarul echipei noastre este conectată la ceea ce ne propunem să facem.

Ce s-a întâmplat la meciul cu Craiova este o dovadă foarte clară în acest sens, absolut tot jucătorii care au venit de pe bancă au făcut-o foarte bine, cu un plus evident. S-a demonstrat inclusiv la faza golului de trei puncte”.

Ciobotariu își pune în gardă elevii: „UTA va fi împinsă de la spate de un public fantastic, va trebui să fim la fel de motivați”

FC Voluntari vine la Arad fără punct scos din meciurile de afară în acest debut de sezon, dar și după un succes prețios, 1-0, cu Academica Clinceni. Trupa ilfoveană a strâns în total șase puncte, FC U Craiova fiind cealaltă echipă ce a părăsit cu „mâna goală” arena „Anghel Iordănescu”.

Afară, defensiva condusă de experimentatul Gabi Tamaș a încasat nu mai puțin de 6 goluri în două meciuri, iar UTA a încasat unul singur în trei partide disputate în fața stadioanelor pline avute cu Farul, FCSB și CS U Craiova. Înainte de plecarea spre Arad, Liviu Ciobotariu, a vorbit despre adversarul de duminică al echipei sale, pe care-l consideră îndreptățit să se bată pentru un loc de play-off.

„Întâlnim o echipă care joacă un fotbal foarte bun, o echipă care, din punctul meu de vedere, în acest sezon se va bate la primele 6 locuri. I-am urmărit în acest început de campionat și am văzut o echipă foarte bine organizată, cu mult entuziasm, care joacă la limita agresivității. În plus, UTA e împinsă de la spate de un public fantastic, așa că va trebui să fim la fel de motivați ca adversarul nostru de duminică. Trebuie să fim și noi bine organizați în defensivă, să nu le dăm spații și să fim atenți la pressingul lor avansat pe care îl fac destul de bine.

Dar, pentru a pleca cu un rezultat pozitiv de la Arad trebuie să punem probleme și în atac. Diferența ar putea fi la atitudine, trebuie să fim foarte bine pregătiți mental, psihic.

Vom juca pe un stadion pe care suporterii lor vin de obicei în număr mare și își împing de la spate echipa, așa că trebuie să fim pregătiți mental și să rezolvăm problemele noastre tehnico – tactice.

Dacă reușim asta, sperăm să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de acolo. Ne-am pregătit bine în această săptămână, am lucrat bine și faza defensivă. Mă nemulțumește că am primit opt goluri, doar la ultimul meci, cu Clinceniul, nu am scos mingea din plasă. Sper să avem aceeași organizare defensivă, să evităm greșelile individuale și colective.

UTA pune o presiune fantastică și aici trebuie să fim atenți. Am discutat cu jucătorii de la începutul săptămânii, le-am spus că trebuie să fim atenți, am văzut că au fost agresivi și vor fi la fel și cu noi, așa că trebuie să avem atitudine. Acolo se va face diferența, cel puțin la începutul jocului”, spune tehnicianul celor de la Voluntari. Chiar dacă nu se va afla printre titulari, Neluț Roșu are șanse mari să joace din nou pe „Francisc Neuman”, dar în calitate de adversar al UTA-ei.

Formații probabile UTA – FC Voluntari

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – Hora.

Voluntari: M. Popa – Riracdinho, G. Tamaș, Armaș, A. Vlad – L. Fulop, Droppa, Rață – M. Lopes, Nemec, I. Gheorghe.

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Daniel Mitruți (Craiova), Cosmin Vatamanu (București). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraș)

Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu)

Observator LPF: Marian Ivan (Brașov)

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele