UTA își încarcă „armele” pentru vizita campioanei! Laszlo Balint: „Forma bună a CFR-ului ne motivează și mai mult!” Avancronica meciului

Redactor:
Călin Mnerie
UTA își încarcă „armele” pentru vizita campioanei! Laszlo Balint: „Forma bună a CFR-ului ne motivează și mai mult!” Avancronica meciului
  • Publicat:

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a obținut câteva victorii surprinzătoare în sezonul revenirii, după 12 ani, pe scena Ligii 1, dar unul se desprinde dintre toate. După 47 de ani, arădenii de la UTA câștigau pe terenul lui CFR Cluj, nimeni alta decât campioana en-titre a României.

Avea să fie ultimul meci de campionat al lui Dan Petrescu pe banca „feroviarilor”, care acum sunt pregătiți cu succes de Edward Iordănescu. Problemele UTA-ei au apărut în acest sezon pe noua arenă „Francisc Neuman”, acolo unde a obținut doar 8 puncte, dintr-o singură victorie (1-0 cu Chindia) și cinci rezultate de egalitate. Iar vizita CFR-ului de sâmbătă, de la ora 21:30, e, bineînțeles, de risc maxim pentru arădeni.

Laszlo Balint: „Chiar dacă traversează un moment foarte bun, CFR-ul nu e o sperietoare”

Așadar, pe lângă faptul că au în față una dintre cele mai puternice echipe din Liga 1, ocupanta locului 2 după 25 de etape, „roș-albii” (locul 8 după succesul de azi al Chindiei) mai au de luptat și cu statistica. Iar aici includem și parcursul excelent al clujenilor pe terenuri străine, de unde s-au întors cu 31 de puncte, cele mai multe pentru o formație din primul eșalon în acest sezon.

„Vrem să contrazicem evidența și statistica în meciul de sâmbătă seara. Jucăm împotriva campioanei en titre, cu cel mai bun parcurs în deplasare în acest sezon. În plus, în ultimele două etape au arătat o forță ofensivă impresionantă, chiar dacă acum două etape la Mediaș a câștigat la limită. Atunci CFR-ul și-a creat foarte multe ocazii, a stat foarte mult în jumătatea adversă, a arătat o o poftă de joc deosebită, sunt pe un trend bun. Etapa trecută au reușit să marcheze foarte mult și să-și preseze sus adversarul, însă cred că și noi avem argumentele necesare. În primul rând, trebuie să blocăm acest joc ofensiv care arată foarte bine, probabil CFR e cea mai în formă echipă când vine vorba despre faza de atac. Dar, chiar dacă traversează acest moment foarte bun, echipa din Cluj nu e o sperietoare. I-am simțit foarte bine pe băieți în ultimele zile, am punctat destule repere în ceea ce privește strategia noastră și sper ca sâmbătă toată lumea să conștientizeze că avem nevoie de un nivel de joc foarte bun. Trebuie să punem probleme ca să sperăm la un rezultat bun din această partidă, poate chiar ne motivează și mai mult această formă bună a adversarilor. Eu spun că și noi suntem pe un fond bun de joc și rezultate, suntem în creștere din toate punctele de vedere, avem încredere în forțele nostre și asta ne dă convingerea că putem să scoatem un rezultat bun”, a spus Laszlo Balint.

Diferența Petrescu – Iordănescu prin ochii antrenorului utist

În toamnă, tehnicianul „Bătrânei Doamne” a găsit ac de cojocul CFR-ului, dar lucrurile stau altfel acum. „E adevărat că Edi Iordănescu și Dan Petrescu sunt doi antrenori cu filozofii diferite. E evident că CFR-ul sub comanda lui Edi Iordănescu este o echipă mult mai concentrată, cu un joc combinativ bazat pe posesie, pe desfacerea adversarului, în timp ce la Dan Petrescu lucrurile erau axate mai mult pe verticalizări, pe eficientizarea a absolut fiecărui moment din joc. Dar CFR-ul rămâne CFR, o echipă foarte bună, care are în componență poate cei mai experimentați jucători de la nivelul Ligii 1, atât în ceea ce privește prezențele pe prima scenă, cât și în competițiile europene. Sunt jucători care știu să gestioneze foarte bine toate momentele jocului. Rămâne să vedem cum ne vom prezenta și exprima noi, pentru că avem nevoie de un randament individual foarte bun și asta înseamnă să evităm pe cât posibil greșelile individuale. Apoi, bineînțeles, este necesar ca jocul nostru colectiv să pună probleme celor de la CFR”, mai afirmat Balint.

Nu se lasă păcăliți de absențele clujenilor

Clujenii au două absențe importante pentru jocul de la Arad, fundașul Burcă și atacantul Omrani (ambii suspendați).

„CFR are un lot foarte echilibrat atât din punct de vedere numeric și valoric. Să ne gândim că acest acest lot a fost conceput în momentul în care erau angrenați în competițiile europene, sunt jucători care sunt convocați la echipele naționale. Tocmai de aceea nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de absențele lor pentru că, sunt convins, Edi Iordănescu va găsi cele mai bune soluții să vină de pe bancă cu jucători la fel de buni. Până la urmă, jocul colectiv al CFR-ului este foarte solid, dar dacă ar fi să vorbim despre individualități pot spune că Ciprian Deac este, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1. Dar, nu trebuie să ne focusăm atenția doar asupra unui jucător sau a doi-trei jucători de la CFR, ci să rămânem concentrați pe ceea ce avem noi de făcut, atât pe momentul defensiv cât și pe momentul de posesie. În plus, trebuie să fim la un nivel de concentrare, de motivație, cât mai bun, ca să putem să obținem și un rezultat pe măsură la sfârșitul celor 90 de minute”, mai consideră „principalul” arădenilor.

„Feroviarii” au făcut 20 de minute pe drum! Iordănescu: „Deplasare complicată, va trebui să ne luptăm și să arătăm spirit”

Delegația CFR-ului a călătorit cu un charter de la Cluj, făcând exact 20 de minute pe drum. Adică timpul în care ai traversa orașul cu mașina. La orele după-amiezii, antrenorul Edi Iordănescu și team-managerul, Cristi Panin, erau în inspecție la arena „Francisc Neuman” pentru a verifica starea gazonului.

„Mai mare presiune este pe noi pentru că avem obiectiv campionatul. UTA nu a pornit cu acest obiectiv, și-au completat lotul pe parcurs și au făcut-o bine. Au adus jucători valoroși, cu experiență și rezultatele i-au adus la 3 puncte de play-off și speră. Sunt o echipă cu tradiție a fotbalului românesc, va fi o deplasare complicată, va trebui să ne luptăm și să arătăm spirit. Venim pe un fond bun de joc, după o victorie categorică, dar trebuie să ne scuturăm de rezultatul de acum câteva zile și să coborâm cu picioarele pe pământ, acolo unde trebuie să fim și să aducem cele trei puncte. UTA este o echipă cu calitate individuală și cu un antrenor pe care îl cunosc foarte bine. E extrem de implicat, priceput și deja experimentat la nivelul fotbalului românesc”, a precizat Iordănescu la conferința de presă dinaintea disputei de pe Mureș.

edi iordanescu uta arad cfr cluj deplasare

Toate trofeele CFR-ului, obținute în anii de „pribegie” ai UTA-ei

UTA – CFR e și duelul celor mai titrate grupări din Provincie, cu diferența că există o adevărată prăpastie între perioadele de glorie ale celor două cluburi.

„Bătrâna Doamnă” a câștigat ultimul dintre cele 6 titluri de campioană în anul 1970, iar CFR Cluj pe primul în 2008. Se întâmpla chiar în sezonul în care UTA își lua rămas bun de la Liga 1, timp în care „feroviarii” aveau să o egaleze la numărul de titluri.

Pe 19 aprilie 2008 a fost ultimul UTA – CFR, la Arad, terminat cu victoria vizitatorilor cu 3-0 (goluri Cadu, Dubarbier și Fabbiani). În cei 13 ani scurși de la acel meci, gruparea din Dealul Gruia și-a trecut în cont exact 13 trofee, cele 6 titluri, 4 Cupe ale României și 3 Supercupe.

Între timp, UTA a mai câștigat trofee doar la juniori, prin generația lui Dennis Man și Adi Petre, Cupa și Supercupa României în vara lui 2016.

Altfel, vă reamintim că UTA a bătut o campioană a României la Arad în urmă cu 27 de ani, 1-0, pe Steaua București, după reușita lui Adi Ungur.

Adrian Cojocaru o fluieră în premieră pe UTA

Poate cel mai interesant duel al rundei cu numărul 26 a Ligii 1, cel dintre UTA (locul 8) și CFR Cluj (locul 2), va fi condus la centru de gălățeanul Adrian Viorel Cojocaru. „Fluierașul” de 40 de ani îi arbitrează în premieră pe arădeni, după ce mai fusese rezervă la trei dintre deplasările „roș-albe”: 1-1 la Viitorul și Chindia și 0-1 la Voluntari. În schimb, Cojocaru a împărțit dreptatea în două meciuri de campionat cu CFR Cluj gazdă, în remizele 0-0 cu Sepsi și 1-1 cu Astra. 120 de meciuri a strâns gălățeanul pe scena primului eșalon.

Sâmbătă seară, începând cu ora 21:30, Cojocaru îi va avea alături pe tușierii George Neacșu (Câmpulung Muscel) și Ferencz Tunyogi (Zalău), dar și pe rezerva Andrei Chivulete, din București. Cei patru vor fi notați de Nicolae Mavrodin, tot din Capitală.

Formații probabile:

UTA: Balauru – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov – Isac, Vorobjovas – Antal, Roger, Buhăcianu – Petre.
CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Ben Youssef, Camora – Deac, Bordeianu, M. Gîdea – Chipciu, Debeljuh, Costache.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci acolo?
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci acolo?
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Lovitură uriașă pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Anunțul a fost făcut astăzi, 19 MARTIE
Lovitură uriașă pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Anunțul a fost făcut astăzi, 19 MARTIE
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…