UTA, cu charterul după puncte la Iași! Laszlo Balint: „Contrazicem statistica”

Redactor:
Călin Mnerie
UTA, cu charterul după puncte la Iași! Laszlo Balint: „Contrazicem statistica”
  • Publicat:

Ritmul nebun în care se joacă meciurile din Liga 1 determină clubul UTA să facă un efort important pentru deplasarea de la Iași. Dacă la Botoșani, delegația arădeană s-a deplasat cu autocarul, cu escală la Bistrița, în capitala Moldovei „roș-albii” vor ajunge cu avionul.

Arădenii au închiriat un charter pentru care achită în jur de 13.000 de euro.

Astfel, în loc să piardă 10-11 ore la dus și tot atâtea la întors, arădenii vor ajunge în exact o oră la destinație, iar miercuri, în jurul orei 22,30 vor fi din nou acasă. Spre Iași se zboară astăzi, de la ora 17, de pe aeroportul din Arad, „roș-albii” urmând să se cazeze la Hotel Ramada.

Laszlo Balint a spus că va deplasa toți fotbaliștii apți, minus portarul Mociu, adică 19 jucători. „Țin să mulțumesc conducerii clubului pentru că a înțeles importanța acestei deplasări și vom merge cu un avion charter. Ar fi trebuit să petrecem zile întregi pe drum pentru că nu sunt zboruri directe. Ar fi trebuit să facem escală la București, unde să stăm foarte multe ore, atât la dus cât și la întors.

S-au făcut niște calcule și, chiar dacă această deplasare este mai scumpă decât în mod normal, încă odată mulțumesc conducerii că a înțeles importanța refacerii și evitării oboselii ce s-ar fi acumulat pe un drum atât de lung. Bineînțeles, se ține cont și de faptul că duminică jucăm din nou contra celor de la Dinamo”, a precizat Laszlo Balint.

Fără trei titulari, dar și fără ultima achiziție: rusul Shlyakov

UTA va avea absente importante, miercuri, la Iași. Trei dintre titularii meciurilor jucate în acest an, plus alți patru fotbaliști din lot. Unul dintre aceștia este rusul Evgeniy Shlyakov, care își va amâna debutul din pricina pașilor birocratici ce trebuie parcurși în România în procesul de legitimare. „Va face deplasarea absolut toată lumea care este aptă de joc. Vă reamintesc că ne lipsesc Benga și Simo (n.a. Roumpoulakou) din cauza suspendării și Hora, pentru care așteptăm rezultatele investigațiilor medicale pentru a vedea pentru cât timp nu ne putem baza pe el.

Din păcate, nici Evgeniyi nu va fi legitimat din cauza birocrației, sper măcar până la weekend să fie totul totul ok. Albert Voinea pe final cu recuperarea după accidentare, sperăm ca de luni să intre în programul normal al echipei. Chiar dacă unii au revenit și vor fi în lot, mă refer la Buhăcianu și Tescan, au intervenit alte indisponibilități.

Asta este perioada, știam ce ne așteaptă, știam că vor fi meciuri în care unii vor intra în lot, iar alții vor ieși. E firesc, e important ca toată lumea din vestiar să rămână concentrată pe ceea ce avem de făcut, pentru că va veni rândul fiecăruia să ajute echipa din teren”, a mai spus antrenorul „roș-albilor”.

Joacă și împotriva statisticii fără Benga în teren

Poate cea mai mare provocare a „roș-albilor” este să evolueze fără Alex Benga în centrul defensivei. Tot din cauza suspendării, fundașul a mai lipsit cu Sepsi și Astra, iar UTA a încasat nouă goluri. Cu Viitorul și Voluntari, arădenii nu au luat gol cu Benga pe teren, iar cele două reușite ale lui FC Argeș au sosit și ele când fotbalistul brașovean era deja în tribună după eliminarea directă.

„Vrem să contrazicem statistica miercuri. Eu am încredere în oricare dintre jucătorii care vor intra la Iași în centrul apărării, am încredere că absența lui Benga va fi suplinită cu brio. Cred și sper că sunt jucători motivați și nerăbdători să intre în teren și să demonstreze că au valoare pentru a purta acest tricou.

Mai mult, sunt convins că evoluția lor va fi una conform cu așteptările tuturor. Cel mai important e să venim cu trei puncte, indiferent cum și de cine va intra pe gazon”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

Situația delicată a ieșenilor îl pune în gardă pe Balint: „Se vor agăța de punctele cu noi”

Poli Iași e prima echipă ce a îmvins-o pe UTA în prezenta stagiune a Ligii 1 și a făcut-o la Arad, revenind de la 1-2 la 3-2, în ultimele 14 minute. La finalul disputei din luna septembrie, Daniel Pancu dădea lecții tactice, subliniind faptul că echipa sa a creat superioritate numerică la mijlocul terenului și golurile victoriei semnate Platini și Onea au venit ca o consecință a acestui fapt.

„Eu nu dau lecții tactice în public, ci discut aceste aspecte cu băieții în vestiar. Ei interpretează principiile pe care le antrenăm și o fac bine, zic eu, cu excepția unor mici momente ale jocului, inexplicabile pentru toată lumea, așa cum au fost cele 4-5 minute din finalul partidei cu Argeșul ce ne-a făcut să pierdem avantajul de un gol luat în minutul 86.

Ce e mai important este că suntem foarte hotărâți să mergem la Iași pentru a câștiga toate punctele și nu ca revanșă la ceea ce s-a întâmplat în tur, ci pur și simplu pentru că simțim că putem să le câștigăm. Muncim foarte mult, în ultimele trei meciuri am demonstrat că suntem pe un drum bun, că echipa progresează de la meci la meci, chiar dacă rezultatele nu au fost tocmai cele pe care ni le-am fi dorit. În plus, am fi vrut să marcăm mai mult.

Trebuie să facem un joc inteligent, pentru că știm că întâlnim o echipă aflată în dificultate, atât din punct de vedere al poziției în clasament, cât și din punct de vedere a problemelor de lot cu care se confruntă. Dar și noi avem absențe importante, însă am foarte mare încredere că indiferent în cine va intra miercuri pe teren pentru UTA.  Doar că și ieșenii gândesc, probabil, la fel, fiind într-o situație delicată.

Indiferent pe cine va conta Daniel Pancu echipa va fi extrem de motivată, mai ales că pentru ei urmează un program foarte dificil. Se vor agăța de punctele cu noi, pentru că vor da piept apoi cu echipe cu pretenții la titlu sau la play-off, precum FCSB, Craiova, Sepsi, Astra, iar asta cam este valabil pentru toate echipele cu care jucăm noi.

Așa s-a întâmplat cu Viitorul, Voluntari și FC Argeș, dar – până la urmă – nu ne intereseze asta, ci să rămânem foarte concentrați pe ce avem noi de făcut, pe cum trebuie să ajungem mai ales din punct de vedere mental, dar și fizic la ora jocului de la Iași. Acestea vor fi aspecte decisive în desfășurarea jocului și stabilirea rezultatului final”, mai consideră antrenorul principal al celor de la UTA.

Poli Iași – UTA, din cadrul etapei a 19-a a Ligii 1 la fotbal, se joacă miercuri, 27 ianuarie, de la ora 17: 30, pe arena „Emil Alexandrescu”. Moldovenii sunt pe loc de retrogradare (16) cu doar 15 puncte strânse, iar arădenii pe 10, cu 21. La centru va oficia bucureșteanul  Andrei Antonie.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen