UTA, la al patrulea „asalt” stagional pentru o victorie pe noul stadion al Aradului! „Să fim lucizi și rapizi la construcție, cu Chindia!”

Redactor:
Călin Mnerie
UTA, la al patrulea „asalt” stagional pentru o victorie pe noul stadion al Aradului! „Să fim lucizi și rapizi la construcție, cu Chindia!”
  • Publicat:

Promovate pe scena primului eșalon la o vară distanță, UTA și Chindia se înfruntă mâine pentru a 13-a oară în istorie, în premieră în elita fotbalului românesc. Sigur, UTA a mai întâlnit-o pe CS Târgoviște în sezoanele de Divizia A (’77-’78, ’78-’79 si ’81-’82) pentru trei succese, un egal și două înfrângeri, dar palmaresul cu Chindia se reduce doar la eșalonul secund. La „matineu”, combatantele au disputat nu mai puțin de 12 „dueluri”, arădenii având avantaj clar cu 6 victorii, patru remize și doar două eșecuri.

La ultima vizită la Arad, pe 20 aprilie 2019, Chindia a „smuls” un punct (2-2) pe „Motorul”, suficient pentru a se bucura la finalul campionatului de o promovare istorică în Liga 1.

UTA i-a bătut ultima oară acasă pe târgovișteni în decembrie 2017, cu 2-1, reușita de trei puncte aparținându-i lui Daniel Florea, care acum e unul dintre liderii echipei lui Emil Săndoi. Meciul se juca la Șiria pe zăpadă.

UTA, la a 4-a încercare pentru o victorie pe noul stadion. Balint insistă pe fazele fixe și cu Chindia

Așadar, „roș-albii” de pe Mureș și „roș-albaștrii” de sub Turnul Chindiei încep să-și scrie palmaresul în Liga 1 pentru trei puncte mari puse la bătaie în economia luptei pentru supraviețuire. Oricât și-ar dori ambele combatante să „navigheze” în apele limpezi ale primului eșalon, probabil vor ajunge să se înfrunte și în play-out, dar deocamdată sunt libere să viseze. În special dâmbovițenii par ceva îndreptățiți de la „înălțimea” celor 11 puncte și a celei mai bune defensive, după favoritele la titlu CSU Craiova și CFR Cluj. „Întâlnim un adversar despre care, cel puțin după ultimele trei etape, putem spune că este într-o formă foarte bună. Au luat șapte puncte din 9 posibile, nu au primit gol și au una dintre cele mai bune defensive din Liga 1 până în acest moment. E adevărat, nici nu marchează foarte mult, dar faptul că au o defensivă bună și câștigă puncte cu un gol pe meci înseamnă că sunt o echipă extrem, extrem de eficientă.

E clar, Chindia știe să joace foarte bine la rezultat și va trebui să fim foarte hotărâți. Va trebui să avem o construcție rapidă, să putem să-i desfacem și, subliniez din nou, va trebui să îmbunătățim acest detaliu al fazelor fixe. De data aceasta chiar sunt convins că va fi un detaliu extrem de important la meciul meciul de sâmbătă”, a spus Laszlo Balint despre adversarul de mâine.

Căpitanul Rus e printre puținii supraviețuitori ai UTA-ei de la ultimul meci oficial împotriva Chindiei, din aprilie 2019
Căpitanul Rus e printre puținii supraviețuitori ai UTA-ei de la ultimul meci oficial împotriva Chindiei, din aprilie 2019

O echipă greu de desfăcut, e nevoie de luciditate și pase în viteză

Intrând și mai în detaliu, atacând și chestiunile de ordin tactic, dar și individualitățile Chindiei, antrenorul UTA-ei a adăugat: „Este o echipă foarte disciplinată, cu jucători foarte muncitori, ca să spunem așa. Toți știu să interpreteze foarte bine partitura trasată de către Emil Săndoi, un antrenor experimentat. Apoi, să nu uităm că au niște jucători foarte periculoși pe moment de tranziție pozitivă. Mă refer la benzile lor, la Neguț sau Yameogo și – bineînțeles – și la cei doi atacanți, Popa și Florea, care mai au și abilitatea de a specula greșelile adversarului. Eu sper să fim lucizi, sper să fim responsabili, să avem această capacitate de a pasa repede, de a dezvolta o construcție rapidă și, în același timp, să fim foarte atenți la apărarea preventivă pe care o avem în momentul în care pierdem mingea. Va fi extrem de important și cum vom reacționa pe tranziția noastră negativă”.

Fără surprize la Chindia față de meciul cu Gaz Metanul?

În fine, Balint a vorbit și despre absențele târgoviștenilor pentru COVID, Șerban, Căpușă, Iacob și Dulca. „Da, sunt importante și prin prisma jucătorilor care se încadrează la regula de sub vârstă. Până la urmă, eu cred că venirea acestui contingent de la Viitorul îi ajută foarte mult în ceea ce privește consistența jocului și echilibrarea tuturor compartimentelor ca și soluții. Rămâne să vedem până la urmă în ceea ce privește primul 11, nu cred că vor apărea foarte multe schimbări față de ultima etapă. Nu știu acolo, ce mijlocaș central vor pregăti pentru că Denis Dumitrașcu a fost eliminat, dar trebuie să ne adaptăm foarte bine la soluția ce va fi găsită de către Emil Săndoi. Dar, eu am foarte mare încredere în băieți, indiferent de ce echipă va alinia adversarul, de ce partitură tactică vor încerca să impună. Dacă vom fi bine noi și sunt convins că vom fi, vom reuși să câștigăm toate punctele puse la sfârșitul meciului”, mai susține principalul arădenilor, care își va conduce echipa de pe margine pentru a doua oară la lumina zilei, de la debutul în Liga 1, după deplasarea de la Ovidiu, cu Viitorul. „La nivel de liga întâi e adevărat că ne dorim cu toții să jucăm în nocturnă, mai ales că avem parte de un stadion frumos, dar astea sunt programările dictate de cei care fac programul, în speță televiziunile. Nu avem altceva de făcut decât să ne prezentăm cât se poate de bine la ora la care jucăm, să nu uităm că în sezonul de Liga a 2-a am avut rezultate bune sau foarte bune în mijlocul zilei. Totodată, antrenamentele le facem cumva în prima parte a zilei, să spunem că poate din acest punct de vedere suntem oarecum avantajați”, a mai afirmat Balint, care are și el cinci absențe pe motiv de COVID, respectiv Balauru, Ilie, Tomozei, Melinte și Hora, plus accidentații Pleașcă și Hrezdac.

Laszlo Balint, impresionat de eficiența târgoviștenilor
Laszlo Balint, impresionat de eficiența târgoviștenilor

Săndoi nu mai crede în avantajul terenului propriu

Bineînțeles, și tehnicianul târgoviștenilor și-a studiat în detaliu adversarul de mâine. „Am urmărit și analizat prestația celor de la UTA atât în liga a doua, cât și acum în primul eșalon. Am văzut și victoria cu Dinamo, chiar dacă a fost obținută cu șansă. Întâlnim o echipă echilibrată, bine organizată și dispusă în teren de Laszlo Balint. O formație bună care a făcut transferuri importante în vară, unul chiar de la noi, pe Alex Benga. Va fi o partidă dificilă, dar atât noi, cât și UTA, ne dorim victoria cu siguranță. Sigur, arădenii pot fi cu atât mai periculoși cu cât vizează prima victoria pe noul teren, dar datorită circumstanțelor din ultima perioadă, avantajul terenului propriu nu prea mai există. Și noi evoluăm practic doar în deplasare și pe teren neutru (n.a. arena celor de la Chindia este în renovare și Chindia evoluează la Ploiești)și încercăm să obținem puncte indiferent de stadionul pe care evoluăm“, a menționat Emil Săndoi.

În ultimele trei partide oficiale, cele două formații au încasat un singur gol, și anume UTA în deplasarea de la Mediaș, cu Hermannstadt, iar asta ar putea lăsa impresia unui joc tacticizat și pentru mâine.  „Nu cred că va fi o partidă închisă, chiar dacă stăm bine defensiv ambele formații. Așa cum am spus, atât noi cât și arădenii vrem toate punctele și vom acționa în acest mod“, a mai consideră fostul selecționer al naționalei de tineret a României.

Așadar, mâine, de la ora 14, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc încearcă să-și valorifice pentru a patra oară în acest sezon avantajul noului stadion al Aradului. 0-0 cu Voluntari și Clinceni și 2-3 cu Poli Iași sunt rezultatele pe care arădenii le-au obținut până acum pe „Francisc Neuman”. Bineînțeles, UTA – Chindia se vede în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Săndoi era pe banca Argeșului la precedent vizită la Arad, contra UTA-ei
Săndoi era pe banca Argeșului la precedent vizită la Arad, contra UTA-ei

Amintiri plăcute pentru utiști de la singurul meci de acasă arbitrat de bucureșteanul Dima

După trei ani și două luni, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc va fi arbitrată din nou de Iulian Dima, la partida de mâine, de pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște. Ultima oară, „centralul” bucureștean i-a fluierat pe arădeni un august 2017, într-o deplasare la Sibiu, cu Hermannstadt, încheiată cu scorul de 2-0 pentru gazde. Același rezultat s-a înregistrat și la prima confruntare a „roș-albilor” cu Dima la centru, dar în aprilie 2013, CSM Râmnicu – Vâlcea – UTA 2-0. Pe teren străin, arădenii nu au pierdut cu Dima doar la Târgu Mureș, în noiembrie 2013, scor 0-0.

O singură dată a fost cavalerul fluierului din Capitală la Arad pentru joc al „Bătrânei Doamne”. Sau mai precis la Șiria, în aprilie 2017, când echipa pregătită de Laurențiu Roșu trecea cu 2-1 de Sepsi Sfântu Gheorghe și la acea dată păstra șanse mari pentru promovarea directă în Liga 1. Ulterior, covăsnenii au fost cei care au ajuns în elită, iar „roș-albii” au pierdut barajul cu ACS Poli (2-5, scor general).

Mâine (ora 14), în UTA – Chindia, din cadrul rundei cu numărul 8 a Casa Liga 1, Iulian Dima va fi ajutat la cele două linii de clujenii Alexandru Cerei și Gero Szabo, iar rezervă îi va fi Andrei Țiții, din Șura Mică (Sibiu). Și legat de Sfântu Gheorghe, de acolo vine observatorul de arbitri, în persoana lui Iosif Olah.

Iulian Dima a arbitrat-o ultima dată pe UTA în 2017, într-un succes contra lui Sepsi
Iulian Dima a arbitrat-o ultima dată pe UTA în 2017, într-un succes contra lui Sepsi
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup