UTA Arad – Rapid, „un meci special” pe arena Francisc Neuman! Laszlo Balint se așteaptă la spectacol total: „Să ne facem suporterii fericiți la final!”

UTA Arad - Rapid, „un meci special” pe arena Francisc Neuman! Laszlo Balint se așteaptă la spectacol total: „Să ne facem suporterii fericiți la final!”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Aradul se pregătește de evenimentul fotbalistic al toamnei. Chiar dacă pe arena „Francisc  Neuman” au jucat deja FCSB, Universitatea Craiova și mai urmează să viziteze orașul nostru în tur și campioana CFR sau cealaltă Craiova, meciul cu Rapidul de vineri seară (ora 21) are un șarm aparte. Fiindcă Poli e în Liga 2-a, marele rival al UTA-ei în elită este Rapidul, „sora” dușmanului de pe Bega.

Iar dacă mai adăugăm faptul că este un duel între locurile 2 și 3 în clasamentul primei ligi, cu șansa imensă a gazdelor în „alb-roșu” să-i depășească pe giuleșteni, avem coordonatele pentru încă un derby al etapei a 8-a, alături de FCSB – Dinamo, locul 9 v.s. locul 14!

Altfel UTA Arad a câștigat ambele dueluri de la precedentul sezon al Ligii 1 (2007-2008), cu 1-0, la Arad și 3-2, în Giulești. Singurii supraviețuitori sunt Cristi Săpunaru, respectiv Ioan Hora. La precedent vizită la Arad, în vara anului trecut, „alb-vișinii” câștigau cu 2-1 pe „Motorul” în play-offul Ligii a 2-a.

Se anunță spetacol total în UTA – Rapid. Arădenii nu-i au disponibili pe Baravykas și Batha, giuleștenii pe Belu-Iordache

Practic Liga 1 a intrat în pauza rezervată naționalelor cu golul utistului David Miculescu, din minutul 90 al meciului de la Mediaș. „Bătrâna Doamnă” urca automat pe podium, unde o aștepta deja Rapidul, care, deși pierduse primul său meci stagional, stătea confortabil în fotoliul de vicelider. Au fost zile de așteptare, anxietate, mobilizare și o preocupare specială pentru starea de sănătate și oboseală a jucătorilor plecați la echipele naționale. UTA l-a și pierdut pe unul, pe lituanianul Baravykas, care se întoarce doar mâine la Arad (protocolul COVID nu i-a permis să zboare direct din Italia în România) și nu va fi folosit.

Cât despre absența lui Batha, aceasta era cunoscută încă din minutul 74 al disputei cu medieșenii. La fel cum și suspendarea rapidistului Belu Iordache era certă după eliminarea din finalul primei reprize cu CS U Craiova. Altfel, Vorobjovas, Vukcevic și Miculescu, respectiv Sefer și Pănoiu au revenit sănătoși la echipele de club și sunt apți pentru „ciocnirea” de mâine. Față de meciul cu Craiova, la dispoziția staffului tehnic revin Junior Morais, Sefer și D. Grigore, iar arădeanul Stahl poate debuta și el după transferul de la Astra Giurgiu.

Laszlo Balint, așteptări de la UTA – Rapid: „Atmosferă unică în România, dar și fair-play!”

Fiindcă joacă acasă și va avea de partea sa aproximativ 8000 de suporteri, „Bătrâna Doamnă” simte mai mult presiunea unui rezultat pozitiv. „UTA – Rapid este un meci special din toate punctele de vedere. În primul rând, mă refer la poziția din clasament a celor două echipe. Joacă locul 3 împotriva locului 2, iar ambele echipe au arătat că merită să fie acolo sus. Apoi, bineînțeles, trebuie menționată și rivalitatea suporterilor, iar aici eu aș vrea să îmi expun opinia, în sensul în care mi-aș dori foarte mult ca această rivalitate să rămână în granițele fairplay-ului. Adică să asistăm la un spectacol agreabil atât pe teren cât mai ales în tribune.

Clar că va conta și atmosfera, pentru că s-a simțit în toate meciurile pe care le-am jucat pe propria arenă. Sprijinul suporterilor, energia și căldura care au venit dinspre tribune către noi a fost fantastică și cred că asta s-a văzut și în evoluția băieților. De multe ori am fost împinși de la spate de publicul nostru minunat, căreia din nou doresc să le mulțumesc pentru tot ce se întâmplă în jurul echipei. S-a văzut cât de mare a fost și cererea de bilete, stadionul se dovedește prea mic pentru astfel de meciuri. Așadar, sunt convins că și mâine atmosfera va fi specială, nu știu dacă folosesc un cuvânt prea greu, dar cred că va fi o atmosferă unică în România”, a menționat Laszlo Balint.

Laszlo Balint vrea să-i facă fericiți pe suporterii arădeni după UTA – Rapid

„Motivați și determinați, dar pentru un rezultat bun e nevoie și de realizări tehnico-tactice”

Chiar dacă nu este un UTA – Poli, fotbaliștii în „alb-roșu” știu ce ar însemna o victorie vineri seara.

„Indiferent de poziția din clasament, cred că la astfel de meciuri e greu de spus dacă există vreo favorită. E adevărat că Rapid, din postura de nou promovată, a înregistrat un început de sezon fantastic, nesperat probabil nici măcar de ei. Au avut rezultate foarte bune împotriva unor echipe foarte bine cotate în Liga 1, au reușit să nu primească gol atâtea etape și, din ce știu eu, au doborât chiar niște recorduri din acest punct de vedere. Dar, nu contează ce s-a întâmplat în urmă cu cinci-șase săptămâni, e foarte important ce se va întâmpla mâine seară, de la ora 21.00. Noi ne dorim foarte mult să jucăm bine, să avem o evoluție consistentă, să ne creăm ocazii de poartă și să marcăm. Ne dorim trei puncte în clasament și să ne facem fericiți suporterii la final.

Din punct de vedere al motivației și determinării, toată lumea va fi la un nivel foarte bun, dar mai trebuie să avem realizări tehnico-tactice ca să obținem un rezultat bun. Bineînțeles că e important să nu primești gol, sau să nu primești gol primul și atunci esențial va fi să facem un joc consistent pe toate momentele lui. Adică să știm și să atacăm, dar să ne și apărăm, pentru că Rapidul are capacitatea de a ne pune probleme.

Trebuie să fie foarte atenți și la sistemul de apărare preventivă, cum reușim să ne apărăm în timp ce atacăm, pentru că au jucători capabili să declanșeze contraatacuri foarte periculoase. Din nou, cred că fazele fixe vor fi foarte importante, căci și ei au destui jucători pe astfel de momente ale jocului”, mai afirmă tehnicianul arădenilor.

Laszlo Balint a indentificat în Săpunaru omul numărul 1 al Rapidului. Pentru Mihai Iosif vorbesc rezultatele

După șase runde fără eșec și gol primit, Rapidul a clacat pe „Arena Națională” în fața Craiovei lui Reghencampf. „Cu siguranță, adversarii  sunt și mai motivați acum, pentru că își doresc să reacționeze după prima lor înfrângere din acest sezon și după primul meci în care au primit gol. Mai departe e greu de presupus ceea ce va fi, a fost și această perioadă de întrerupere rerupere în care toate echipele și-au pus la punct anumite probleme, a fost timp să regleze toată lumea ceea ce era de reglat.

Eu zic că va conta foarte mult cum vom ajunge fiecare dintre noi la acest meci, dar și atmosfera de pe stadion, ce ne va fi favorabilă nouă. Nouă ne lipsește Batha, lor Belu, un jucător care și-a demonstrat calitățile și cât de important este pentru Rapid în acest de sezon. Dincolo de faza defensivă, a venit cu un aport ofensiv consistent, cu contribuții la multe dintre golurile marcate de Rapid în acest debut de sezon, dar și ei cred că au soluții destul de eficiente pentr a-l înlocui. Nu trebuie să uităm faptul că cel puțin pe linia defensivă au jucători cu experiență foarte mare la nivelul Ligii 1 și nu numai. Săpunaru este un jucător emblemă pentru Rapid, sau cel puțin pentru Rapidul din ultima perioadă. În plus, a făcut parte și dintr-o generație frumoasă cu rezultate deosebite. Săpunaru este un adevărat lider, care știe să ducă spiritul clubului în vestiar și i-a făcut pe toți jucătorii să înțeleagă ce înseamnă acel club. Pentru că și Rapid, prin prisma suporterilor, prin prisma istoriei, prin prisma tradiției, este un club special în fotbalul românesc.

Tocmai de asta spun că mâine sunt condiții pentru un meci special, din care ne dorim foarte mult să ieșim învingători”, a mai afirmat Balint, care a vorbit și despre omologul său de pe banca bucureștenilor, care iese tot mai puțin cu declarații atâta timp cât LPF-ul nu mai vrea să dea exemple publice din rândul antrenorilor nelicențiați PRO: „Eu nu pot să-i fac o caracterizare lui Mihai Iosif, deocamdată vorbesc rezultatele pentru el. A reușit să promoveze cu Rapid, iată că are un parcurs fantastic și i-l doresc la fel de vineri încolo. Rapid este o echipă importantă care beneficiază de un buget important ca și nou promovată, pentru că a reușit să atragă niște jucători, care din punctul meu de vedere, nu sunt deloc ieftini”.

Cristi Săpunaru și Mihai Iosif, decisivi pentru Rapid

Arbitrul succesului istoric cu CFR Cluj conduce derby-ul cu Rapid

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Iulian Călin la derby-ul de podium UTA – Rapid, de mâine seara, de pe arena „Francisc Neuman”. Arădenii au fost fluierați în alte patru rânduri de „centralul” din Ștefănești (Argeș), bilanțul fiind echilibrat: două victorii și tot atâtea înfrângeri.

Evident, cea mai frumoasă amintire din stagiunea precedentă e legată de succesul de pe terenul campioanei CFR Cluj. Aceasta a venit după exact 47 de ani cu Călin la centru. Dar, tot pe Someș, în lună februarie a acestui an, UTA ieșea din optimile Cupei României în compania celor de Universitatea, arbitru fiind același Iulian Călin. 0-2 la Craiova și 1-0 cu Viitorul, pe teren propriu, în play-off sunt celelalte două partide ale arădenilor conduse argeșeanul de 34 de ani.

UTA – Rapid va fi arbitrată de la centru de Iulian Călin

Mâine seară, Iulian Călin va fi asistat de Vladimir Urzică, din Piatra Neamț și craioveanul Daniel Mitruți. Orădeanul Marius Omuț este rezervă de arbitru, iar Ioan Onicaș (Zalău) este cel care va nota brigada. Observatorul LPF vine din București, în persoana lui Romulus Chihaia.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×