UTA Arad l-a transferat pe croatul Filip Dangubic. „Important este primul gol”. Cui îi va face concurență

Redactor:
Călin Mnerie
UTA Arad l-a transferat pe croatul Filip Dangubic. „Important este primul gol”. Cui îi va face concurență
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cu siguranță, UTA și-ar fi dorit un atacant cu calități și cifre mai bune pentru noul sezon, dar negocierile cu diverși fotbaliști, printre care și senegalezul Ablaye Mbengue (Dinamo Minsk) sau olandezul Thomas Verheydt (Almere, Olanda 2) nu au ajuns la bun sfârșit.

Cel care a acceptat oferta arădenilor a fost Filip Dangubic, un atacant croat de 26 de ani, care nu confirmase la Chindia la prima sa experiență în Liga 1, lunile fenruarie – martie și apoi vara lui 2020, la reluarea campionatului după pandemie.

Filip Dangubic, noul transfer de la UTA Arad. Îi va face concurență lui Hora

„Este adevărat că au fost mai multe nume pe lista atacantului, dar Filip a fost întotdeauna o opțiune pentru noi. Faptul că au fost deschise mai multe discuții, în mai multe direcții, cred că este firesc și profesionist pentru un club de nivelul nostru.

Trebuie să înțelegem că UTA în acest moment nu își poate permite să plătească sume de transfer importante și în multe discuții ne-am lovit de acest impediment, dar sunt convins că Filip este atacantul de care avem nevoie și că ne va ajuta în viitorul sezon”, a spus din capul locului Laszlo Balint.

Crescut în țara natală, la Rijeka, Filip Dangubic a evoluat în primă fază în ligile inferioare din Croația, la Rijeka B și Pomorac, pentru ca mai apoi să fie împrumutat în campionatul sloven, la Krka, Krsko și Celje. În 2018 s-a transferat în Slovacia, la Spartak Trnava, unde a evoluat timp de un sezon, fiind mai apoi împrumutat la Senica, tot în Slovacia.

Tehnica și finalizarea principalele calități cu care Dangubic se prezintă la UTA

În februarie 2020 a semnat cu Chindia Târgoviște, pentru care a marcat un gol în 14 partide de Liga 1. Cel mai bun sezon al croatului a fost chiar precedentul, marcând pentru Celje, în prima ligă slovenă, de zece ori, fiind și golgheterul echipei. Pe parcursul carierei a strâns 8 prezențe și două goluri în preliminariile Champions League și Europa League, dar și un meci în grupele Europa League, unde a jucat – însă – doar patru minute într-un eșec cu 3-1 al lui Spartak Trnava pe terenul celor de la Dinamo Zagreb. Impresarul Bogdan Apostu i-a făcut o scurtă caracterizare noului atacant al arădenilor:

„Filip vine din postura de golgeter al unei echipe al unei echipe importante, de cupe europene. S-a impus la Celje, a fost un titular incontestabil și a fost de departe marcatorul lor cel mai important și asta e tot ce contează”

Atacantul croat susține că poate juca mai multe roluri în ofensiva arădenilor și așteaptă primul gol, pentru ca apoi să sosească și restul. „Sunt fericit că am ajuns la această mare familie, UTA, unul din cele mai importante cluburi din România, cu o istorie bogată, cu 6 titluri și 2 Cupe. Îmi propun să joc și să ajut. Vreau să dau 100% în fiecare meci pentru a ne îndeplini obiectivele la final de sezon.

Îmi place să fiu și un fel de coordonator de joc, sunt tehnic, dar pot juca și clasicul număr 9. Probabil, calitatățile mele pricipale sunt tehnica și finalizarea, simțul porții. Nu știu câte goluri voi marca, important este primul, după care vin și restul”

Filip Dangubic este noul atacant al UTA-ei Arad

„Experiența” Chindia l-a ajutat să cunoască nivelul

Dangubic a evoluat și în tricoul Chindiei, unde a reușit un singur gol în 14 partide pe finalul sezonului 2019-2020. „Cel mai important pentru mine este că știu echipele, liga, am jucat aici. Nu vreau să vorbesc despre trecut, vreau să mă gândesc la viitor, la acest nou sezon în care vreau să-mi arat valoarea”, a comentat croatul, care, la Arad, se întâlnește cu conaționalul său, fundașul Vinko Medjimorec, sosit și el în această vară în „alb-roșu”:  „Îl cunosc doar după nume, este tot croat ca și mine, dar cam atât. Nu îl cunosc personal, dar vom avea timp să legăm o relație, atât cu el, cât și cu restul noilor mei coechipieri” 

Dangubic este singurul fotbalist din lotul actual care nu a făcut pregătirea centralizată cu UTA în cantonamentul din Slovenia. „M-am pregătit cu Celje câteva săptămâni și apoi ultimele 10 zile cu un antrenor personal, sunt destul de pregătit”. Despre acest aspect a vorbit și antrenorul Laszlo Balint: „E o discuție un pic mai amplă aici, pentru că nu au fost ușoare negocierile de nicio parte. Eu, ca antrenor, aș fi vrut să am tot lotul complet din prima zi, de când ne-am reunit. Din păcate, unii au venit pe parcurs, Filip a venit chiar cu câteva zile înaintea debutului de sezon. Important este că-l avem aici, că are o condiție fizică cel puțin acceptabilă, sper să se rezolve documentele în așa fel încât duminică, la ora jocului cu Farul, să putem îl avem în lotul pe care îl vom alinia în prima etapă”.

Balint vrea eficiență de la Dangubic pe modelul… Filippo Inzaghi

Chiar dacă Filip Dangubic nu a fost prima opțiune pentru atacul UTA-ei în această vară, Balint îi dă tot creditul său croatului. Cel puțin deocamdată, acesta va fi rezerva lui Ioan Hora, golgheterul stagiunii trecute al arădenilor, fotbalist care a făcut toată pregătirea de vară împreună cu echipa.

„Sunt convins că are calitățile necesare să ajute echipa, ca și eficiență în atac. Poate îndeplini și acel rol al nouarului, dar are și mobilitatea necesară pentru a intra în combinații, deci este un jucător care poate contribui foarte mult la ceea ce înseamnă dezvoltarea atacului pozițional. Îmi doresc să fie eficient, aceasta este sarcina unui atacant. Am discutat asta și cu ceilalți atacanți ai noștri. Pippo Inzaghi nu a fost niciodată un jucător spectaculos, dar la sfârșitul fiecărui meci era mai mereu pe lista marcatorilor. Asta este cel mai important pentru Filip, să fie eficient.

Sunt convins că a venit cu atitudinea potrivită pentru că a demonstrat de-a lungul discuțiilor pe care le-am purtat cu el în ultima vreme că și-a dorit mult să vină la noi. De aici s-a și făcut primul pas, a venit cu sufletul deschis și hotărât să ajute echipa prin ceea ce ne propunem în acest sezon. Fotbalul nu e matematică, chestia cu integrarea depinde de foarte multe variabile. Sper ca în acest moment în vestiarul nostru să fie un grup puternic. Punem mare accent pe unitatea de grup, pe spirit, eu cred că Filip va înțelege foarte bine și foarte repede ceea ce-și dorește clubul de la acest sezon, ca atare sper ca integrarea lui să se producă rapid.

Apoi, în joc, valoarea te ajută să te integrezi foarte repede, iar eu sper să aibă impact încă de la început. Important este că în acest moment avem dubluri, că există concurență pe fiecare post și că o să am acele dureri de cap, între ghilimele, în alegerea primul 11 și a primului 20. Esențial este să fim cu toții sănătoși, ca să poată să contribui toată lumea la progresul acestui colectiv”, a mai explicat Laszlo Balint.

Noua achiziție a UTA-ei va fi prezentată în această seară, alături de noii săi colegi, în cadrul unui eveniment special ce va începe la ora 19, pe arena „Francisc Neuman” și va continua cu un amical contra celor de la Ripensia Timișoara. Acces au doar abonații clubului și doar la tribuna I „Coco Dumitrescu”, fără a prezenta dovada vaccinului sau testelor, atâta timp cât vorbim despre o acțiune neoficială.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…