Cu Hermannstadt, UTA Arad reia lupta pentru cea de-a doua victorie stagională acasă! Laszlo Balint: „Suficienți de maturi pentru a învăța din greșeli”

Redactor:
Călin Mnerie
Cu Hermannstadt, UTA Arad reia lupta pentru cea de-a doua victorie stagională acasă! Laszlo Balint: „Suficienți de maturi pentru a învăța din greșeli”
  • Publicat:

Orice s-ar spune UTA a dezvoltat un complex pe teren propriu. Șase puncte din 30 posibile sunt prea puține pentru o formație care altădată făcea o fortăreață din terenul propriu, dar, e adevărat, cu fanii săi în tribune. Noul „Francisc Neuman”, de 11 500 de locuri, a rămas închis pentru suporteri de la inaugurarea din august 2020 în contextul pandemiei de coronavirus și echipa fanion a Aradului a „sângerat” până acum acasă.

Doar două au fost ocaziile în care Laszlo Balint nu a spus că dorește să lege rezultate pozitive înainte de un joc acasă, respectiv eșecurile la scor de neprezentare de la București, cu FCSB și de la Sfântu Gheorghe.

Laszlo Balint se așteaptă la un meci de luptă, axat pe dueluri fizice. Cu Hermannstadt, UTA Arad vrea a doua victorie din sezon, pe teren propriu

Așadar, „placa” e pusă din nou înainte de vizita celor de la Hermannstadt, de duminică, de la ora 13,30. UTA a câștigat la Clinceni cel de-al șaselea meci consecutiv și se agață aproape cu disperare și de punctele cu formația din Sibiu.

„Doar statistica e împotriva noastră, nu aș vrea să creadă cineva că noi ne comportăm într-un fel la meciurile de acasă și altfel la meciurile din deplasare. Avem niște principii, ne dorim să rămânem consecvenți în aplicarea lor și – bineînțeles – în aplicarea lor cât mai eficientă, pentru că așa se nasc rezultatele. Altceva, însă, aș vrea să subliniez și anume că ne aflăm în fața celui de-al șaptelea meci de campionat în 22 de zile.

Am jucat, practic, în continuu în ultimele trei săptămâni. Am susținut un ritm infernal, începem să resimțim și noi, din păcate, acest lucru, mai ales că avem parte de terenuri nu foarte ușoare. Și mâine se anunță o suprafață de joc dificilă, care va pune probleme fotbaliștilor și va presupune un consum energetic mare din partea ambelor echipe. Aici probabil că o să avem un pic de suferit, pentru că Sibiul are în componență jucători de forță, jucători capabili să-și asume un asemenea joc, care – probabil – în multe momente se va rezuma la luptă, la dueluri fizice. Așadar, trebuie să avem acea stabilitate, în primul rând fizică, dar apoi și mentală pentru a ne asuma aemenea momente din timpul jocului”, a afirmat Laszlo Balint.

Nu crede că în tactica defensivă a sibienilor

După confruntarea din turul campionatului, încheiată la egalitate (1-1), antrenorul arădenilor susținea  că echipa făcuse cel mai bun meci de până atunci, de la revenirea în Liga 1 și că ar fi meritat mai mult. Într-adevăr, după ce a încasat repede gol de la Addae, UTA a „măcinat” jocul, iar golul egalizator reușit de Hora a fost mai mult decât meritat. Datele problemei s-au schimbat de atunci, sibienii și-au schimbat antrenorul și au ajuns cu cuțitul la os.

„Jucăm împotriva unui adversar aflat în mare căutare de puncte, un adversar solid, care și-a schimbat recent și antrenorul și care, cu siguranță, vine cu obiectivul declarat de a obține puncte aici la Arad. De exemplu, nu cred că Hermannstadt va aplica strict o strategie defensivă. Am analizat inclusiv meciul lor de la Botoșani, au avut momentele bune când au împins liniile de construcție către careul Botoșaniului. Așadar, are destule momente în care arată preocupare pentru atacul pozițional, stăpânesc destul de bine inclusiv fazele fixe, pentru că este o echipă ce are în componență jucători cu talie, jucători foarte solizi, așa că noi trebuie să fim pregătiți pentru absolut orice. Așadar, nu trebuie să cădem în capcana de a crede că Hermannstadt va veni la Arad doar să se apere și să aplice strategia contraatacului.

Noi trebuie să fim foarte bine pregătiți în absolut cel mai mic detaliu și să putem să ne impunem jocul pentru că asta ne dorim să ne impunem jocul. Am demonstrat-o la toate meciurile pe care le-am jucat în luna ianuarie pe propriul stadion că am avut momente în care am produs un fotbal bun, ne-am creat ocazii, dar, din păcate, am suferit un pic la eficiență. În plus, am dat dovadă de naivitate în anumite momente defensive, dar cred eu că ne-am învățat lecția. Suntem suficient de maturi ca să învățăm din greșeli și să putem să le corectăm. E important că venim în urma unui meci bun, în urma unui rezultat pe măsură și avem moral, avem încredere și sperăm ca într-un final să reușim și noi să legăm două victorii. Vrem să avem constanță în rezultate și să ne consolidăm cumva locul acolo în prima jumătate a clasamentului”, a adăugat Balint.

 Va fi riscat Hora?

„Principalul” trupei de pe Mureș și-a recuperat aproape toți jucătorii care au acuzat probleme medicale la finele disputei de la Clinceni. Excepția se numește Tomozei, care va lua loc în tribună alături de Voinea, celălalt fotbalist care nu e apt din punct de vedere medical. Totodată, tehnicianul gazdelor de duminică a dat de înțeles că ar dori să-l forțeze încă pe Hora, care si-a „reparat” leziunea musculară suferită cu FC Argeș la tămăduitoarea Marjana Kovacevic, tocmai la Belgrad. „El este pregătit să reintre, doar că încă mai are o anumită sensibilitate. Iar problema nu ar fi neapărat starea lui medicală generală, cât aceste terenuri care uzează foarte mult jucătorul și creează o stare de disconfort generală.  Ne bazăm pe el, dar nu aș vrea, pe cât se poate, riscuri în ceea ce privește sănătatea jucătorilor în această perioadă foarte grea, foarte dificilă. Trebuie să abordăm meciurile cu cât mai mulți jucători valizi, cu tonus, prospețime și vitalitate, lucruri necesare pentru a ne asigura punctele puse în joc”, a explicat Laszlo Balint.

Liviu Ciobotariu nu-și ascunde intențiile la Arad: Nu există altă variantă decât victoria”

Deocamdată, înlocuirea spaniolului Ruben Albes cu Liviu Ciobotariu nu a adus rezultatele scontate pentru Hermannstadt. Echipa de pe Cibin nu a câștigat niciun meci cu fostul fundaș al naționalei pe bancă, dar – la fel de adevărat – este că a pierdut doar contra campioanei CFR Cluj. În rest, au fost remizele cu Clinceni, Chindia și Mediaș pentru o poziție îngrijorătoare în clasament – locul 14, cu 18 puncte acumulate. „Întâlnim o echipă UTA Arad într-o formă foarte bună, cu un moral bun. Ei vin după o victorie în deplasare la Clinceni, cu 3-0, care spune multe despre această echipă, o echipă foarte bine pregătită. Însă, de cealaltă parte și noi așteptăm de foarte mult timp să câștigăm un joc, sunt deja 9 etape fără victorie. Nu am reușit să câștigăm și bineînțeles că lucrul ăsta ne apasă, atât pe noi cât și pe suporterii noștri. Sunt convins că așteptările fanilor față de noi ar trebui să fie recompensate într-un fel și cred că a sosit momentul să câștigăm. Așa că mergem la Arad să luăm cele trei puncte. Nu va fi ușor pentru că întâlnim o echipă într-o formă destul de bună, cu jucători buni, cu un antrenor foarte bine pregătit și asta se vede și în rezultatele echipei. Dar, repet, pentru noi nu există altă variantă decât victoria”, susține Ciobotariu, care nu se va putea baza la Arad pe unul dintre titularii din defensivă, ivorianul Ousmane Viera (suspendat).

uta arad hermannstadt
Liviu Ciobotariu, antrenorul lui Hermannstadt, va încerca să ia toate punctele cu UTA Arad, în deplasare. Laszlo Balint îi va fi adversar

Arădenii nu au câștigat cu Istvan Kovasc la centru

Pentru a doua oară în acest sezon, sătmăreanul Istvan Kovacs arbitrează pe arena „Francisc Neuman”. Probabil, arbitrul de Champions League al României nu va recunoaște gazonul, căci a mai condus-o pe UTA la începutul lui septembrie, în eșecul, 2-3, cu Poli Iași. De altfel, arădenii nu au câștigat niciodată un meci cu Kovacs la centru și aici includem și trei partide de la nivelul eșalonului secund de la finalul anilor 2000, dar și turul barajului de menținere / promovare cu FC Voluntari. Mâine, „centralul” din Carei îi va avea colaboratori pe Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene, din Vaslui. Al patrulea oficial e Florin Marcu, din Oradea, iar observatorul FRF – Eduard Dumitrescu, din Pitești.

Adi Petre, spectator de lux

Revenirea lui Adi Petre la UTA va devein certitudine duminică dimineața. Atacantul de 22 de ani călătorește din Italia cu avionul de la Roma, via Amsterdam, în această seară, iar mâine va oficializa relația cu echipa ce l-a lansat în fotbalul mare. Va semna până în vara anului 2022, urmând să ia loc pentru prima oară în noile tribune ale arenei „Francisc Neuman”.

În „alb-roșu”, vârful arădean a înscris nu mai puțin de 28 de goluri în sezonul 2016-2017, cartea sa de vizită pentru transferul în Danemarca, la Esbjerg, pentru 500 de mii de euro. Acum revine gratis acasă, după ce s-a despărțit de Cosenza, iar FCSB nu-i va mai activa al doilea contract.

Formații probabile:

UTA: Iacob – Shlyakov, Erico, Benga, Roumpoulakou – Miculescu, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Roger jr., Antal.

Hermannstadt: Figueiredo – Mățel, Matricardi, I. Stoica, Issah – I. Petrescu, Dâlbea, Addae – D. Mayoral – Sîntean, Șter.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen