UPDATE - S-a modificat schimbarea. Acţionariatul clubului Oţelul revine asupra deciziei de a scoate numele oraşului Galaţi de pe noua siglă

18 feb 2014 22001 afişări Liga 1
UPDATE - S-a modificat schimbarea. Acţionariatul clubului Oţelul revine asupra deciziei de a scoate numele oraşului Galaţi de pe noua siglă
  • Suporterii Oţelului se revoltă după ce au aflat că printre schimbările pregătite de conducerea executivă se află şi o decizie care atinge emblema clubului: a fost scos cuvântul „Galaţi”, iar simbolul cu turnurile cetăţii au dispărut
  • Se modifică şi culorile echipamentului de deplasare. Din roşu-alb-albastru se trece la negru cu verde.
  • Siteul oficial al echipei a suferit de asemenea modificări. Noua adresă este fotbalclubotelul.ro

UPDATE / Alertată de reacţia negativă a suporterilor, conducerea clubului Oţelul a revenit asupra deciziei de a modifica sigla echipei. Astfel, dacă luni, pe noua siglă a formaţiei dunărene era scris doar FC Oţelul, începând de astăzi va apărea, din nou, şi numele oraşului Galaţi. Cel care se pare că a stat la baza acestei decizii, Lucian Ciofoaia, administratorul special al Oţelului, n-a putut fi contactat telefonic pentru a lămuri situaţia.


Acţionariatul clubului Oţelul a anunţat de curând că, miercuri, în cadrul unei întâlniri, la Galaţi, va avea loc un eveniment „special” în care vor fi anunţate unele schimbări la formaţia de pe malul Dunării. Din anunţul de pe site-ul oficial al clubului reiese faptul că, pe lângă prezentarea lotului de jucători, la eveniment se vor lansa noile modele de echipament de joc, dar şi o mascotă şi un nou imn. Mai mult, conducătorii „oţelarilor” se pare că pregătesc şi o nouă siglă, una de pe care va dispărea definitiv cuvântul „Galaţi”, dar şi turnurile cetăţii care simbolizează oraşul de pe malul Dunării. În schimbul acesteia, au apărut doi lei de culoare argintie şi numărul 50 (n.r: ani de la înfinţarea echipei), idee care este total respinsă de suporterii Oţelului.

"Nici măcar pe noul site oficial nu mai apare numele oraşului"

Liga Suporterilor Gălăţeni 1993, grupările de fani Steel Boys, Ultra Sud, Peluza Sud Galaţi şi comunitatea online Dunărea Bătrână au transmis astăzi un comunicat comun prin care îşi exprimă indignarea faţă de schimbările din siglă, dar şi faţă de culorile echipamentului pentru meciurile din deplasare, negru şi verde, în condiţiile în care cele tradiţionale sunt roşu-alb-albastru. Fanii acuză că se încearcă distrugerea identităţii clubului.
Se lucrează şi la schimbarea siglei clubului, iar modelul propus de conducerea din partea TNG (n.r. –  The Nova Group, deţinătoarea acţiunilor FC Oţelul) este absolut hidos, scăpând de toate elementele care aduceau aminte de Galaţi şi aducând elemente noi, care nu au nimic în comun cu echipa de la Dunăre, cu tradiţia noastră sau cu blazonul formaţiei roş-alb-albastre! Dacă peste faptul că echipamentul de deplasare ar urma să fie negru-verde putem trece sau ne putem gândi că un imn în plus nu strică niciodată, în cazul emblemei lucrurile sunt foarte grave, aceasta reprezentând identitatea echipei. După ce au mutat sediul clubului la Bucureşti, au scos numele Galaţi din acte şi au creat un nou site oficial în care, la fel, numele Galaţi nu este prezent, acum se încearcă distrugerea cu bună ştiinţă a identităţii clubului nostru. De pe noua siglă a clubului ar urma să dispară toate elementele definitorii ale oraşului Galaţi, în primul rând numele, dar şi zidul de deasupra emblemei asociat cu municipiul nostru!”, se notează în prima parte a comunicatului.

"Urmează mutarea echipei din oraş?"

De asemenea, suporterii s-au arătat indignaţi că echipa ar putea fi mutată în alt oraş. „Este tot mai clar că se doreşte dispariţia oricărei urme de identificare cu Galaţiul a echipei fanion a oraşului! Din acest motiv, Liga Suporterilor Gălăţeni 1993, grupările Steel Boys, Ultra Sud (membre ale Peluzei Nord), Peluza Sud Galaţi şi comunitatea online a fanilor oţelari - Dunărea Bătrână – fac un apel către preşedintele Consiliului de Administraţie, domnul Lucian Ciofoaia, să se mai gândească în privinţa încercării de a distruge orice urmă de identificare a echipei Oţelul cu oraşul Galaţi. De ce dispare constant numele oraşului de pe orice este legat de club? Ce urmează, mutarea echipei în alt oraş!? Pentru întreaga conducere TNG avem un mesaj: Nu există Oţelul fără Galaţi şi nici Galaţi fără Oţelul. Vă cerem să renunţaţi la ideea de a ne schimba emblema cea mai de preţ. Stema din 2006 poate nu este cea mai reprezenativă, dar pe ea tronează cele mai frumoase culori pentru noi, alături de numele unei echipe de legendă şi oraşul care i-a fost mamă şi tată. Cerem respect pentru suporterii gălăţeni, dar în special respect pentru oraşul în care vă desfăşuraţi activitatea!”, se mai spune în comunicatul suporterilor.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.