UPDATE: Burleanu a primit răspunsul din partea Primăriei: Arena Naţională rămâne închisă! ”Dacă nu avem autorizaţie eliberată de ISU, nu ne putem folosi stadionul”

29 feb 2016 6483 afişări Comentează şi tu Liga 1
UPDATE: Burleanu a primit răspunsul din partea Primăriei: Arena Naţională rămâne închisă! ”Dacă nu avem autorizaţie eliberată de ISU, nu ne putem folosi stadionul”

UPDATE: Răzvan Sava, primarul interimar al Bucureştiului, i-a răspuns lui Răzvan Burleanu, la câteva minute după ultimatumul dat de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, iar veştile nu sunt prea bune! Arena Naţională rămâne închisă, ceea ce înseamnă că meciul cu Spania se va juca, cel mai probabil, la Cluj: "Atâta timp cât nu este respectată legea şi legea nu ne permite să organizăm în siguranţă acele evenimente culturale şi sportive, eu îmi menţin poziţia. Este la vot o lege. Ea nu a fost promulgată încă. Nu a intrat în vigoare. După ce va intra în vigoare, o să analizăm şi o să vedem ce hotărâre luăm la momentul respectiv. Dar până atunci, dacă nu avem autorizaţie de siguranţă la incendiu eliberată de ISU, nu ne putem folosi stadionul. Rămâne închis”, a spus Răzvan Sava pentru Digi Sport.


Problemele cu care se confruntă Arena Naţională a iscat un adevărat scandal între Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Capitalei. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a dat un ultimatum lui Răzvan Sava, primarul interimar din Bucureşti. Burleanu spune că aşteaptă până marţi la ora prânzului un răspuns din partea Primăriei Capitalei în perspectiva asumării răspunderii pentru redeschiderea stadionului, în caz contrar meciul cu Spania (programat pentru 26 martie) urmând a se juca la Cluj.

În ceea ce priveşte organizarea meciurilor de la Campionatul European din 2020, Burleanu afirmă că deocamdată acest subiect nu este unul "fierbinte" dat fiind faptul că termenul limită este în 2017.

"Săptămâna trecută am trimis o scrisoare deschisă Consiliului General al Primăriei Capitalei în care ceream ca împreună să ne asumăm răspunderea pentru redeschiderea Arenei Naţionalei. Astăzi, observăm că lucrurile se mişcă foarte greu. Avem temeiul legal pentru redeschiderea stadionului. Îi solicit public, încă o dată, primarului interimar să-şi asume răspunderea alături de FRF pentru redeschiderea Arenei Naţionale. Redeschiderea stadionului are o miză naţională, dar se pare că primarul interimar al Capitelei nu înţelege acest lucru. Ne holbăm la Arena Naţională ca la drobul de sare din povestea lui Creangă. Dacă vreţi ca lumea să-şi amintească de dumnevoastră nu mai pierdeţi timpul cu afişe electorale, ci luaţi decizii. Ceea ce face astăzi primarul nu este management, ci populism. Adresez public Primăriei Capitalei rugămintea de a trimite stadionul în administrarea FRF. Îi transmitem un ultimatum: aşteptăm până la mâine la prânz decizia Primăriei Capitalei. Dacă până mâine la prânz nu primim un răspuns mergem la Cluj şi transformăm Clujul în capitala fotbalului românesc. Nu sunt încântat de această variantă pentru că le-am comunicat spaniolilor că vom juca la Bucureşti şi pentru că nu avem certitudinea că gazonul de la Cluj poate face faţă la două meciuri. Este un prejudiciu pe care Primăria Bucureşti îl aduce şi luăm în calcul şi o acţiune în instanţă.

Până în 2017 trebuie să comunicăm UEFA dacă mai avem de gând să modificăm ceva la acest stadion. Acela este termenul limită, dar este o problemă serioasă", a declarat Răzvan Burleanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.