Unii credincioşi, alţii fotbalişti! Sepsi - FCSB 4-2, un meci în care gazdele au spulberat echipa făcută pe criterii religioase de Becali. ”Bunul creştin” Mihai Roman, petarda meciului

5 dec 2018 12850 afişări Liga 1
Unii credincioşi, alţii fotbalişti! Sepsi - FCSB 4-2, un meci în care gazdele au spulberat echipa făcută pe criterii religioase de Becali. ”Bunul creştin” Mihai Roman, petarda meciului
foto: Mediafax

Cu avânt după victoria cu Gaz Metan şi cu un fotbalist - Roman - care şi-a prelungit contractul pentru că, cităm, ”e credincios”, FCSB s-a dus la Sfântu Gheorghe să îi arate CFR-ului că încă n-a scăpat. E mai tare credinciosul Roman decât Sfântu Gheorghe? Aşa se pare, pentru că Sepsi începe meciul într-un ritm demn de un campionat din Vest. Are de partea ei şi râul, dar şi ramul, adică terenul ud care încurcă fundaşii FCSB-ului. E vijelie la poarta oaspeţilor, dar vicecampioana rezistă graţie experienţei.

Până când se accidentează Teixeira - o nouă accidentare musculară - şi e înlocuit de credinciosul Roman. Fotbalist care, la una dintre primele atingeri, pasează adversarilor şi îi pune pe un contraatac care e finaliza cu gol. Tandia pasează excelent la Ştefan, puştiul în depăşeşte clar în viteză pe Planic şi pasează în faţa porţii, acolo de unde Vaşvari înscrie uşor. Golul nu schimbă FCSB-ului, Sepsi e în continuare mai ancorată în realitate. Gazdele combină, speculează arma contraatacului şi mai înscriu o dată până în pauză. Vaşvari centrează în faţa porţii, iar Ştefan, acum la primire, înscrie cu călcâiul dintre Planic şi Benzar. Coşmarul se încheie, temporar, cu un corner pe care credinciosul Roman îl bate de pe stânga tocmai în tribuna a doua, cea de pe partea opusă. 

Fundaşii FCSB, jucăriile lui Tandia

FCSB nu e capabilă să construiască în faţa unei apărări aglomerate. E un fapt ce îşi poate găsi loc în manualul cu certitudini, alături de forma rotundă a Pământului. În acest context, Sepsi se distrează. Tandia înşiră fundaşii vicecampioanei fără probleme şi face 3-0 dintr-un penalty dat pentru un fault al lui Morais la Vaşvari. Se accidentează şi Man, dar FCSB primeşte o gură de aer. Mică, precum torturatul scos de păr din cadă înainte să primească ”fatala”. Florinel Coman profită de defensiva aşezată greşit şi, cu o lovitură de cap, face 3-1. E normal, e unul dintre ”credincioşii” lui Becali. 

Sepsi începe să îşi dea seama de ceea ce poate atinge, face un pas înapoi, dar are noroc cu adversarii. Mihai Roman iese din nou la rampă cu un alt corner pe care îl bate nicăieri, spre centrul terenului. Finalul partidei o găseşte pe Sepsi combinând la centrul terenului, având posesia, contra unei echipe a FCSB-ului complet impotentă ofensiv. Graţie lipsei de preocupare defensivă a gazdelor, FCSB mai speră în două rânduri, dar Coman şi Roman eşuează lamentabil în faţa porţii. Ultimul dram de speranţă e adus de Rusescu, cel care înscrie din lovitură liberă în minutul 88, dar prea puţin şi prea târziu. Asta pentru că, din nou pe contraatac, gazdele dau lovitura prin Mensah. 4-2! Sepsi învinge complet meritat şi e tot mai aproape de securizarea unui loc de playoff, în timp ce FCSB e la 5 puncte de CFR, cu un joc care ar trebui să îi dea emoţii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.