Un preşedinte din Liga 1 îl acuză pe Klaus Iohannis de situaţia dezastruoasă în care a ajuns clubul: "Boubacar, care vine din Guineea Bissau, nu înţelege asta"

11 mai 2019 4411 afişări Liga 1
Un preşedinte din Liga 1 îl acuză pe Klaus Iohannis de situaţia dezastruoasă în care a ajuns clubul: "Boubacar, care vine din Guineea Bissau, nu înţelege asta" ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Preşedintele lui Gaz Metan Mediaş, Ioan Mărginean, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că este responsabil de problemele financiare de la club. Mărginean spune că preşedintele României a promulgat prea târziu bugetul pe 2019, astfel că Transgaz, comapnie de stat şi sponsorul principal al Gazului, îşi va aproba bugetul intern după data de 20 mai. Jucătorilor li s-a explicat acest lucru, dar străinii n-au înţeles care este problema.

Într-o intervenţie la Telekom Sport, Ioan Mărginean a explicat cum i-a afectat decizia lui Iohannis: "Având în vedere că bugetul consolidat a fost promulgat foarte târziu de către preşedintele Johannis, toate firmele de stat consolidează bugetul şi îl aprobă după data de 20 mai. Le-am explicat jucătorilor, dar unora le dau dreptate, de exemplu lui Boubacar, care vine din Guineea Bissau, care spune că nu înţelege. Şi atunci i-am spus că eu de opt ori, în opt luni de zile, de când a venit la noi, i-am dat salariul mai repede. Eu nu am ce să fac cu banii, avem un buget consolidat şi e normal să le dăm banii băieţilor", a spus preşedintele Gazului.

Războiul dintre PSD şi preşedintele Klaus Iohannis a inclus şi acest episod cu promulgarea bugetului pe 2019. Bugetul ar fi trebuit, în teorie, să fie gata la finalul anului trecut. PSD a venit cu o propunere tocmai în februarie, dar Iohannis a spus că nu este deloc fezabil, astfel că l-a retrimis în Parlament. Bugetul a fost aprobat în cele din urmă în jumătatea lunii martie.

Într-un interviu acordat pentru ProSport, managerul Gazului, Edi Iordănescu, a vorbit despre situaţia financiară: "Sunt restanţe, e adevărat. Dar băieţii au arătat mult caracter, înţelegere şi devotament. Am semnale că se vor rezolva rapid, conducerea clubului nu are o vină. E o chestiune birocratică, dar sper să reuşim să construim pentru sezonul viitor un buget aşa cum mi s-a promis atunci când am acceptat acest proiect. Un buget care să ne dea posibilitatea să ne batem pentru playoff, să avem linişte şi echilibru financiar. Orice altceva decât prezenţa în playoff în sezonul viitor ar fi un eşec profesional pentru mine şi nu accept asta. Dacă simt că nu putem să construim o echipă care să ne ducă în playoff, din motive juridice sau financiare, prefer să fac un pas în spate. Va fi o vară lungă de analize şi prognoze, dar în acelaşi timp foarte scurtă, ca timp pentru a acţiona."

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.