Un om de afaceri care a vrut să cumpere combinatul siderurgic din Galaţi negociază preluarea FC Oţelul

23 aug 2014 10610 afişări Comentează şi tu Liga 1
Un om de afaceri care a vrut să cumpere combinatul siderurgic din Galaţi negociază preluarea FC Oţelul

Oţelul Galaţi este într-o situaţie financiară extrem de precară, în pericol chiar de desfiinţare, iar speranţele pentru supravieţuirea campioanei din 2011 se pun doar într-o eventuală preluare de către alţi acţionari. Existenţa unor negocieri în acest sens a fost confirmată de directorul executiv al FC Oţelul, Remus Pascu.

„Negocierile sunt într-o fază destul de avansată, în care se discută deja despre documente, s-a depăşit stadiul de simple discuţii. Estimarea noastră este că se va finaliza totul până la sfârşitul anului”, a declarat Pascu.

Alte persoane din conducerea clubului sunt mai optimiste, spunând că sunt şanse ca tranzacţia să se încheie în următoarele două-trei săptămâni.

Posibilul viitor patron a fost în cursa pentru achiziţionarea Sidex

Surse din anturajul celor implicaţi în negocieri susţin că acestea au fost deschise acum mai bine de trei luni şi că una dintre persoanele implicate pentru a prelua Oţelul este Ştefan Mărginean (foto mic), un foarte potent om de afaceri în vârstă de 71 de ani, cunoscut în special ca proprietar al grupului Metanef.

În 2001, Metanef, unde Ştefan Mărginean este acţionar majoritar, a fost în cursa pentru achiziţionarea Sidex, combinatul siderurgic gălăţean, în cadrul unui grup din care mai faceau parte Grivco, Metaltrade si Metalexportimport. S-a retras din cursa privatizării Sidex în ultimul moment şi nu a mai depus oferta finală în urma unor modificări din caietul de sarcini.

Conform site-ul de investigaţii jurnalistice riseproject.ro, Ştefan Mărginean este inginer metalurg, iar în timpul regimului comunist a fost o perioadă responsabil cu exporturile de aluminiu. “După facultate am lucrat şapte ani la Institutul de proiectări şi cercetări pentru metale neferoase, iar apoi cinci ani la Agenţia Economică a României din Tokyo. În 1980, am revenit în ţară şi am fost numit şef de birou la Metalexportimport, responsabil cu exporturile de aluminiu”, a povestit Mărginean pentru sursa mai sus citată.

FC Oţelul se află pe ultimul loc în clasamentul> Ligii 1" href="http://www.prosport.ro/clasament/"clasamentul Ligii 1 după patru etape, iar societatea care administrează activitatea echipei, Fotbal Club Oţelul SA, se află de anul trecut în insolvenţă. În sezonul trecut au fost întârzieri la plata contractelor jucătorilor chiar şi de jumătate de an. În acest moment, faţă de puţinii jucători rămaşi din lotul din campionatul precedent sunt restanţe salariile de trei luni.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.