Un nou episod din război. Oamenii lui Boroi îi răspund lui Rădoi! "Afirmaţiile antrenorului FCSB sunt doar nişte atacuri nefondate la adresa instituţiei noastre, tentative de a dezinforma opinia publică"

2 oct 2015 4828 afişări Liga 1
Un nou episod din război. Oamenii lui Boroi îi răspund lui Rădoi! "Afirmaţiile antrenorului FCSB sunt doar nişte atacuri nefondate la adresa instituţiei noastre, tentative de a dezinforma opinia publică"

CSA Steaua şi FC Steaua, clubul de fotbal finanţat de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce gruparea Armatei a obţinut în instanţă anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. În urma acestui conflict, contractul dintre FC Steaua şi CSA privind dreptul clubului de fotbal de a folosi terenurile din Complexul din Bulverdul Ghencea nu a mai fost prelungit după expirarea, în această vară, a ultimei înţelegeri.

Protagonist al unei conferinţe de presă, ieri după-amiază, antrenorul Mirel Rădoi, fost căpitan al Stelei, a făcut mai multe referiri la situaţia tensionată existentă.

CE A SPUS RĂDOI LA CONFERINŢA DE PRESĂ DE JOI

"Eu când am jucat pentru această echipă am luptat pentru generalii de acolo? Am luptat pentru Armată? Acei bani pe care i-am adus, i-am adus pentru Armată? De ce atunci când trebuiau plătite salariile nu au venit să plătească. Când Rădoi câştiga 25.000 de euro nu îmi amintesc să fi venit domnul Zisu sau domnul Boroi să îmi zică: «Mirel, uite salariul tău, cei 25.000 de euro». Eu nu îmi amintesc asta. Acum, după ce s-au investit 40-50 de milioane de euro şi a început să apară profit la club şi-au amintit ei: «Staţi că de fapt nu mai e Steaua voastră. A început să producă bani şi nu mai e a voastră, e a noastră, pentru că aşa vrem noi». Nu e normal ce se întâmplă. Eu o să cred mereu că e posibil să ne întoarcem în Ghencea. Aia este casa Stelei, chiar dacă acolo avem doar 3.000 de suporteri în tribună, aia e casa Stelei", a spus Rădoi.

Oficialul a menţionat că FC Steaua a trimis suma pe care este dispusă să o plătească pentru închirierea stadionului şi terenurilor de antrenament din Ghencea, dar Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu a oferit încă niciun răspuns. "Tot aşteptăm un răspuns de la Armată, ni se promite mereu că ni se trimite acel contract, dar cred că li s-a terminat cerneala. Noi le-am comunicat până şi suma pe care suntem dispuşi să o plătim pentru închirierea bazei, dar din păcate de o lună ne tot amână. Din punctul meu de vedere, cred că ar fi mult mai simplu din partea lor să iasă public şi să ne spună: «Nu vă mai vrem aici». Ne tot învârtim în cerc, avem întâlniri, ieşim cu acte şi nimic", a precizat el.

Mirel Rădoi nu crede că gruparea CSA Steaua are fondurile necesare pentru a-şi înfiinţa o echipă de fotbal de seniori. "Cum ar putea să plătească salariile? Doar poate să facă o echipă cu salarii de 2-3.000 de euro, dar cred că o să fie de nivelul celor de la Chiajna sau Voluntari. Păi ei încearcă să facă echipe de copii şi juniori şi îi pun pe săracii părinţi să plătească şi cotizaţie lunară, şi întreţinerea, şi echipamentul. De unde să aibă bani de salarii?", a explicat Rădoi.

CE SPUN CEI DE LA CSA STEAUA

Vineri după prânz, oficialii clubului condus de George Boroi, fost atlet, au subliniat opt puncte în care nu sunt de acord cu discursul lui Rădoi.

Referitor la afirmaţiile făcute de către antrenorul echipei de fotbal FCSB cu ocazia conferinţei de presă din data de 1 octombrie 2015, CSA Steaua Bucureşti doreşte să facă, spre corecta informare a opiniei publice, următoarele precizări:

  • 1.    Lipsa de dialog dintre cele două entităţi nu se datorează CSA Steaua. Reamintim că ultima întâlnire dintre părţi, pe data de 9 septembrie 2015, s-a făcut la iniţiativa şi la invitaţia CSA Steaua.
  • 2.    Închirierea stadionului de fotbal din complexul Ghencea nu poate fi obiectul unor discuţii sau înţelegeri în afara legii.
  • 3.    Aşa cum i-am informat şi pe reprezentanţii societăţii comerciale private FCSB, utilizarea stadionului de fotbal se face, în conformitate cu prevederile HG 373/2003, prin procedura de închiriere prin licitaţie, iar preţul minim de la care porneşte această licitaţie este stabilit de către un evaluator autorizat, în condiţiile legii.
  • 4.    Întrucât evaluarea din anul 2009 – care a stat la baza relaţiilor contractuale anterioare – nu mai poate fi luată în considerare din cauza modificării standardelor de evaluare (Standardele Internaţionale de Evaluare anul 2011, ediţia a9-a; Standardele de evaluare ANEVAR, ediţia 2014; Standardele internaţionale de evaluare ANEVAR, ediţia 2015), CSA Steaua Bucureşti se află acum în plin proces de realizare a unei noi evaluări, care să asigure suportul legal pentru o nouă procedură de închiriere.
  • 5.    CSA Steaua Bucureşti nu poate influenţa durata demersurilor legale, pentru că fiecare procedură presupune termene şi condiţii stipulate clar de legiuitor – deci nu poate fi acuzat, sub nici o formă, de amânări sau tegiversări, aşa cum reprezentanţii FCSB susţin, dezinformând voit opinia publică.
  • 6.    Dimpotrivă, faptul că CSA Steaua a demarat toate procedurile legale de rigoare, denotă deschidere şi dorinţa de a demara cât mai repede procesul de închiriere a stadionului, în beneficiul sportiv al oricărei părţi interesate.
  • 7.    Considerăm că afirmaţiile antrenorului FCSB sunt doar nişte atacuri nefondate la adresa instituţiei noastre, tentative de a dezinforma opinia publică şi de a crea presiuni pentru a forţa ieşirea din cadrul legal al aspectelor enunţate.
  • 8.    Aşa cum am afirmat în nenumărate rânduri, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti are toată deschiderea spre dialog şi soluţii în sprijinul sportului de performanţă, cu orice partener sau potenţial partener, cu condiţia ca orice demers să respecte cu stricteţe prevederile legislaţiei în vigoare.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.