Ultrașii UTA-ei le-au dat o injecție de moral favoriților înainte de debutul în play-out!

Redactor:
Călin Mnerie
Ultrașii UTA-ei le-au dat o injecție de moral favoriților înainte de debutul în play-out!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pe 28 august 2020, în preziua debutului UTA-ei pe noua arenă „Francisc Neuman”, sectorul galeriei utiste lua pur și simplu foc înainte de antrenamentul oficial al elevilor lui Laszlo Balint. După foarte multe luni de zile, fotbaliștii au „îndrăznit” să repete pentru un meci oficial pe gazonul cu probleme din Arad, iar „ultrașii” au fost din nou alături de ei.

Practic, cu ocazia vizitei celor de la Viitorul Constanța, pentru „Bătrâna Doamnă” începe un nou campionat, unul al speranțelor că la final se va marca îndeplinirea obiectivului stagional, menținerea în Liga I. Timp de câteva minute, printre torțe și fumigene, fanii au cântat și și-au încurajat favoriții, care i-au răsplătit cu aplauze de la nivelul ierbii.

„În play-out vrem să vă vedem luptând!” le-au transmis suporterii fotbaliștilor, care, au afișat și un banner: „Am pornit împreună pe acest drum / Luptați în cotinuare, nu cedați acum!”. Vă reamintim că accesul publicului în tribune e interzis în România în contextul pandemiei de coronavirus, iar arădenii încă nu au avut ocazia să umple stadionul de 14 milioane de euro inaugurat la începutul acestui sezon.

Vineri, începând cu ora 17,30, UTA dă piept cu Viitorul Constanța pentru trei puncte mari în economia luptei pentru supraviețuire.

Balint: „Contexte diferite, conștienți de importanța punctelor”

Înaintea meciului de vineri (ora 17,30) din oralul de pe Mureș, „Bătrâna Doamnă” are cu 3 puncte mai mult în clasament decât Viitorul, o situație greu de conceput în startul stagiunii. De altfel, dacă „roș-albii” sunt în grafic din postura nou promovatei, nu același lucru se poate spune despre trupa de pe Litoral.

Puțină lume o vedea bătându-se pentru supraviețuire, iar echipe precum Clinceni sau Botoșani să fie în compania selectă a formațiilor ce bat pentru supremație. Mai departe, rămâne de văzut cum se vor raporta utiștii la adversarii de mâine, pe care, la prima impresie, parcă i-a respectat prea mult în dubla manșă din sezonul regular.

„Eu zic că nu ne-am mulțumit cu egalul, nici în tur, nici în retur, deși erau contexte diferite față de cel de vineri. Cel puțin în prima etapă, Viitorul era inclusiv la nivel declarativ o pretendentă la play-off, pentru ca întâlnirea din iarnă să vină pentru noi într-un moment  în care trebuia să integrăm niște jucători sosiți în iarnă și care debutau, practic, în Liga 1. Îmi amintesc că Viitorul era pe o traiectorie destul de bună, omogenă, cu jucători cu experiență și calitate pentru nivelul primului eșalon, dar asta nu înseamnă că ne-am mulțumit cu un punct. Ne dorim și ne propunem de fiecare dată să câștigăm, dar câteodată nu se poate. Ce pot spune acim este că atât pe noi cât și pe cei de la Viitorul meciul ne prinde în contexte diferite atât față de debutul sezonului în vară cât și față de momentul ianuarie în debutul returului.

Cred că la Viitorul există o oarecare doză de frustrare legată de rezultatele obținute și legate de faptul că au ratat accederea în play-off și tocmai de aceea suntem conștienți că vor face tot posibilul să câștige acest turneu play-out. Vorbim despre o fostă campioană, participantă în cupele europene, o echipă care dă în mod constant jucători către loturile naționale. Așadar, pretențiile lor sunt mult mai mari, justificate, raportându-ne locul pe care îl ocupă în acest moment în clasament. În schimb, noi rămânem concentrați pe ceea avem de făcut, conștienți de importanța punctelor puse în joc, pentru că modul în care vom păși în acest play-out cred că poate influența radical evoluția noastră ulterioară”, spune Laszlo Balint.

Crede că Hagi e implicat activ în viața echipei: „Viitorul și-a câștigat respectul în mare parte datorită lui”

La rândul său, antrenorul UTA-ei crede că schimbarea de la nivelul băncii tehnice a trupei constănțene poate schimba radical evoluția echipei, iar primele semne s-au întrezărit la disputa cu Gaz Metan Mediaș, pierdută – totuși – băieții lui Cătălin Anghel. Totodată, Balint e convins că Gică Hagi e din nou implicat activ în viața echipei cu care a cucerit titlul în 2017.

„Probabil că vor reveni la filozofia de joc care i-a creat o identitate destul de pregnantă din punct de vedere sportiv. Cătălin Anghel este fostul secund de-a lungul multor ani al lui Gică Hagi, este omul care poate cunoaște cel mai bine filosofia lui Gică și tocmai de aceea spun că vor reveni la principiile lor bineștiute.Totodată, mi-este clar că Gică Hagi a fost și este implicat în viața clubului, a echipei indiferent de cine sta pe banca tehnică. Mare parte din merit pentru respectul câștigat de Viitorul în fotbalul românesc, legat în special de strategia legată de creșterea jucătorilor tineri, îl are Gică Hagi și are parte de tot respectul și admirația mea.

Dar, este un meci, o rivalitate sportivă de 90 de minute în care punctele puse în joc sunt foarte importante și atunci trebuie să facem tot posibilul să ieșim învingători. Nu ne lăsăm păcăliți de rezultatul lor negativ cu Mediașul, căci au avut o evoluție bună, foarte multe ocazii de gol și o posesie covârșitoare, cel puțin în repriza a doua. Viitorul rămâne o echipă care își pune adversarul sub o presiune constantă prin această posesie. Așadar, chiar dacă au pierdut puncte importante în ultima perioadă, eu nu cred că există o criză la Viitorul. Lucrurile pornesc cumva de la zero, se echilibrează situația în clasament la nivel de puncte și, ceea ce am văzut și din declarațiile lor, cei de la Viitorul au rămas echilibrați și încrezători în potențialul echipei și în jucătorii lor”, a mai punctat tehnicianul arădenilor.

Destule valori individuale și după plecările lui Mățan și Luckansen

Față de întâlnirea din luna ianuarie dintre cele două echipe, în special forța ofensivă a Viitorului a mai scăzut prin plecarea unor fotbaliști, însă Balint nu le plânge de milă adversarilor de mâine.

„E adevărat că Luckasen cât mai ales Mățan sunt pierderi importante în compartimentul ofensiv al celor de la Viitorul, dar au jucători care îi pot suplini, chiar dacă în ultima perioadă rezultatele nu au fost tocmai cele pe care și le doreau. I-au adus pe Tsoumou, pe Jo Santos, bineînțeles că sunt și jucători tineri care care pot evolua oricând acolo în compartimentul ofensiv, Ganea sau Pitu, însă să nu uităm nici de fotbaliștii lor de calitate, vivace și creativi de la mijlocul terenului și mă refer în special la Matei sau Ciobanu. În fine, au și fundași centrali puternici, deci este o echipă cu calitate atât la nivel individual cât și colectiv. Repet, suntem conștienți de valoarea adversarului, dar suntem conștienți mai ales de faptul că Viitorul și suntem conștienți de faptul că trebui să fim foarte disciplinați tactic, să avem o organizare bună. Totodată, ne propunem să fim agresivi în special pe partea de întâmpinare a purtătorului de balon și – bineînțeles – să avem tupeu și personalitate în momentul în care avem mingea”, a mai afirmat „principalul arădenilor”.

Pentru jocul de vineri, UTA are absențe importante. Arădenii nu vor conta pe accidentații Benga, Isac și Tescan, în timp ce Peteleu a ieșit din izolare doar de câteva zile și va rămâne în tribună. Totodată, rusul Shlyakov e suspendat după eliminarea de la Giurgiu, cu Astra.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen