Ultraşii stelişti nu se dau bătuţi. Dacă Becali nu participă la licitaţia pentru siglă, suporterii îşi fac echipă. Balint: "Vin şi o antrenez gratis!"

25 mar 2015 6681 afişări Liga 1
Ultraşii stelişti nu se dau bătuţi. Dacă Becali nu participă la licitaţia pentru siglă, suporterii îşi fac echipă. Balint: "Vin şi o antrenez gratis!"

Problema siglei Steaua este departe de a fi rezolvată. Liderul din Liga 1 îşi foloseşte în continuare emblema nouă înregistrată la OSIM, unde totuşi cei de la Venus i-au făcut opoziţie, şi utilizează numele societăţii comerciale cu care e afiliat la FRF pentru identificarea în ochii fanilor.

Cei de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua le-au solicitat celor de la MApN dislocarea unei sume prin care se poate plăti evaluatorul mărcii Steaua, un proces obligatoriu înainte de a fi cedată fie echipei lui Gigi Becali, fie altei asociaţii sportive. Odată evaluată marca, CSA va face licitaţie publică pentru cesionarea mărcii la care societatea lui Gigi Becali e obligată să se înscrie, dacă doreşte să mai folosească sigla notorie cu care "roş-albaştrii" au câştigat în 1986 Cupa Campionilor. Dar concurenţă îi poate face oricine care are puterea de a investi într-o echipă de fotbal. Exact acest lucru îl îngrijorează pe Becali, care nu ar agreea o licitaţie.

Ultraşii stelişti urmăresc cu interes tot ceea ce se întâmplă în procesul de evaluare a mărcii. Dar nu îşi ascund planurile. Dacă Gigi Becali nu vrea marca, aşa cum a lăsat de înţeles iniţial, atunci ei vor să-şi facă echipă de fotbal în Liga a IV-a, în parteneriat cu CSA.

În ce situaţie îşi va putea face totuşi echipăArmata

Pe gardurile Complexului Sportiv Steaua din cartierul Ghencea, ultraşii au inscripţionat marţi noaptea mesajul „Vrem echipă”.


Aşa arăta miercuri dimineaţa gardul Complexului Sportiv al Armatei Steaua, din Ghencea. Un bărbat, răpus probabil de băutură,
se odihnea pe gazonul din faţa stadionului

Doleanţa fanilor nu e încă împărtăşită de ministrul Mircea Duşa, care a transmis că Armata nu îşi va face echipă de fotbal, chiar dacă secţia a fost reînfiinţată tot la ordinul său. Dar, până la urmă, orice e posibil, dacă Gigi Becali nu va dori să participe la licitaţia pentru marca Steaua. Duşa a lăsat la atitudinea comandantului Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul George Boroi, decizia de a face o echipă de fotbal, deocamdată de amatori.


Dacă CSA îşi face echipă, adică lucrurile astea se adeveresc, eu mă ofer să o antrenez gratis

Gabi Balint, fost fotbalist Steaua, declaraţie acordată pentru Digisport


Legal, Becali nu poate pune mâna definitiv pe marca Steaua

Chiar dacă preşedintele Valeriu Argăseală spunea atunci când s-a pierdut marca faptul că societatea nu e interesată să plătească vreun ban pentru a folosi sigla, lucrurile s-au schimbat în 2015. FCSB e gata să plătească şi aşteaptă să vadă ce sumă va solicita CSA pentru cesionarea mărcii. Viorel Păunescu, un apropiat al lui Gigi Becali şi omul care a luat echipa de fotbal într-un mod contestat şi astăzi de la clubul sportiv, susţinea că latifundiarul din Pipera discută să cumpere definitiv marca, ceea ce ar fi ilegal în momentul de faţă, deoarece nu există cadrul legal pentru a se putea realiza acest lucru. Dar dezvăluirea lui Păunescu i-a pus în gardă pe ultraşii stelişti care vor să se asigure că totul se va desfăşura conform legii.  

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.