Poli Iași – CFR 2-1. Campioana pierde în Liga 1, după succesul din Europa League. Elevii lui Teja, despărțire de pus în ramă de ”exilul” de la Botoșani

Poli Iași se desparte de terenul de la Botoșani cu un succes uriaș în fața campioanei CFR Cluj (2-1), care o urcă din nou pe loc de play-off. De ce le-a fost frică, ardelenii n-au scăpat la Botoșani

Poli Iași a pus punct seriei negre de șapte meciuri fără victorie cu un succes uriaș în fața campioanei CFR Cluj. Și Dan Petrescu parcă a presimțit eșecul de la Botoșani, cu Poli. ”De câte ori am jucat în deplasare după un meci în Europa, am pierdut. Sper să nu se întâmple la fel”, spunea ”Bursucul” înaintea duelului cu Iașiul, din Moldova. În plus, ardelenii au evitat să joace meciul în Copou, cu un stadion plin, preferând avantajul unui duel cu tribunele goale, pe un teren neutru.
Și de ce i-a fost teamă, Petrescu n-a scăpat. Chiar dacă oboseala deplasării la Rennes nu stă în picioare, din moment ce Dan Petrescu a schimbat aproape întreaga echipă, campioana a arătat în fața Iașiului extrem de palidă, apatică, fără nerv. CFR a deschis scorul rapid, dar a căzut în capcana extrem de familiară Politehnicii în meciurile anterioare, echipă care a pierdut puncte vitale după ce a avut avantaj pe tabelă.

Cu un joc tactic aproape perfect, echipa lui Mihai Teja a dat dovadă de un pragmatism dus la extrem și a știut să speculeze la maximum intervențiile nefericite dintre buturi ale lui Arlauskis. Altădată erou, Arla a comis-o cel puțin la un gol, iar liderul a plecat fără niciun punct din Moldova.

Gol și pas înapoi pentru CFR

CFR a început meciul perfect, Costache reușind să deschidă scorul în chiar minutul 10. Acesta a urmărit o minge revenită din transversală, după un ”cap” al lui Rondon și a marcat nestingherit dintre stoperii Iașiului. Contrar așteptărilor, cei care și-au pierdut busola după acest gol au fost chiar clujenii, nu cei de la Poli! Iașiul a avut reacție după golul primit și după două ratări mari ale lui Cristea și Horșia, în aceeași fază (minutul 15), a reușit să egaleze la ultima fază a primei reprize. Passaglia, care în minutul 17 a ratat de puțin ținta, nu a mai greșit în minutul 45, șutul său de la marginea careului restabilind egalitatea pe tabelă.

Gallego, decisiv

Teja a mutat inspirat la pauză, l-a trimis în teren pe Gallego în locul ezitantului Cabral, iar ibericul a adus victoria Iașiului, la singura ocazie a gazdelor din repriza secundă. În minutul 76, spaniolul a trecut ușor de Camora în partea dreaptă, a intrat în careu și a înscris cu un șut din unghi, cu largul concurs al lui Arlauskis.
Dacă în alte meciuri au căzut pe final, ieșenii au știut de această dată să gestioneze perfect avantajul luat în minutul 76 și au obținut un succes important, venit după o serie ce părea interminabilă de meciuri fără victorie.

Iașiul revine pe loc de play-off după victoria în fața liderului, egalând FCSB-ul, în timp ce echipa lui Dan Petrescu ratează o oportunitate imensă de a se distanța la cinci puncte de locul secund.

Campioana a ”fugit” de Copou, speriată de ajutorul pe care l-ar fi putut primi ieșenii din partea fanilor, dar n-a fost în stare să profite de avantajul terenului neutru de la Botoșani. Pe de altă parte, ieșenii se despart frumos de arena pe care nu au reușit să câștige decât două puncte în precedentele trei meciuri.

Poli Iași – CFR Cluj 2-1 (Passaglia 45, Gallego 76 / Costache 9)

Echipele de start:

  • Poli Iași: Târnovanu – Cabral, Mihalache, Diallo, N. Bădic – Passaglia, Loshaj – Popadiuc, Breeveld, Horșia – A. Cristea
    Rezerve: Rusu – Hațieganu, Devesa, Ad. Bălan, Gallego, F. Cristea, S. Șerban
  • CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Pașcanu, Camora – L. Aurelio, Hoban, A. Păun – Costache, Rondon, Pereira
    Rezerve: J. Fernandez – Butean, Burcă, Bordeianu, Deac, Petrila, Golofca

Minutul 90+4: Final de meci! CFR pierde în Liga 1, după succesul cu Rennes din Europa League.


Minutul 76: GOOOOOOOOOOOOL CFR! Gallego înscrie cu un șut pe jos, la colțul scurt, după ce a intrat în careu în urma unui aut. Arlauskis greșește, scapă mingea, iar aceasta intră în poartă.


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45+1: Pauză la Botoșani!


Minutul 45: GOOOOOOOOL Poli Iași! Moldovenii egalează după ce Passaglia și-a încercat norocul de la distanță cu un șut pe jos și l-a învins pe Arlauskis.


Minutul 9: GOOOOOOOOOL CFR! Costache deschide scorul! Susic trimite o centrare în careu, Rondon trimite cu capul în transversală, ia apoi Costache înscrie, fiind singurul care a urmărit balonul, cu capul.


Poli Iași și CFR Cluj încheie, luni seară, runda a 14-a a Ligii 1, prima din returul sezonului regulat, într-un meci ce se va disputa la Botoșani, cu începere de la ora 20:30. Stările de spirit sunt total diferite în cele două tabere. Poli, gazda partidei de la Botoșani, vine după cel mai slab meci din acest sezon și un rezultat pe măsură, 0-3 în derby-ul moldav cu FC Botoșani, în timp ce liderul CFR abordează duelul cu Iașiul la câteva zile după un succes uriaș obținut pe terenul lui Rennes, în Europa League.

În ciuda acestei perioade slabe, ieșenii, fără victorie în ultimele șapte meciuri din Liga 1, sunt încrezători că pot da lovitura în fața liderului. Elevii lui Mihai Teja speră să profite nu doar de oboseala din tabăra oaspeților, veniți la Botoșani direct din Franța, ci și de o posibilă stare de euforie dată de victoria europeană.

Mihai Teja: ”Jucăm la victorie”

Antrenorul Politehnicii, Mihai Teja, a declarat într-o conferință de presă că va aborda partida la victorie. Acesta a explicat că antrenorii sau jucătorii care se gândesc doar la obținerea unui punct într-un meci sau la limitarea proporțiilor unui eșec nu gândesc sănătos și nu sunt profesioniști.

”Întâlnim o echipă bună, care ocupă primul loc în clasament și care ne face cinste în Europa. Au un lot valoros, dar încercăm să ne batem. Suntem încrezători și încercăm să scoatem maximum din acest meci, chiar dacă o dată iese, o dată iese mai puțin… Vom aborda meciul la victorie. Nu trebuie să-ți propui puțin. Dacă eu ca antrenor sau jucătorii intră pe teren cu gândul de a obține doar un punct, înseamnă că nu suntem profesioniști. Și nu vreau niciodată să gândesc așa. Trebuie schimbată și la noi mentalitatea. Trebuie să intri să câștigi cu CFR Cluj, chiar dacă unii sau alții încep să râdă sau să facă glume. Cine intră pe teren cu gândul de a nu lua multe sau de a lua doar un punct, cred că nu are o gândire sănătoasă”, a declarat Mihai Teja, care anticipează că oaspeții vor aborda partida de la Botoșani cu o formulă mult schimbată față de meciul din Europa League: ”Cu siguranță nu o să joace aceiași jucători cu noi, probabil va fi o altă echipă. CFR are cel puțin două echipe, dacă nu mai mult. Au jucători de calitate, vor juca probabil cei care sunt mai odihniți”.

Lipsește căpitanul Frăsinescu

Tehnicianul lui Poli Iași nu va conta, luni, pe căpitanul Cosmin Frăsinescu, acesta urmând să rateze al doilea meci consecutiv din cauza durerilor la spate. În schimb, Nicandro Breeveld și-a revenit și este apt de joc în linia mediană, chiar dacă nu este sută la sută din punct de vedere fizic.

Mihai Teja a făcut apel la răbdare, punctând că nu este cazul ca suporterii să dramatizeze faptul că Poli nu a mai câștigat de șapte meciuri, în condițiile în care echipa este la doar un punct de play-off. ”Sunt afectați și jucătorii, sunt și ei oameni. Au făcut un meci prost la Botoșani. A fost cel mai prost meci de când sunt eu la echipă. Nu suntem într-un moment bun, știam că o să vină și astfel de momente mai dificile. Suntem o echipă în formare, nu este o dramă că am pierdut. Nu e ușor să faci performanță dintr-o dată. Noi am început cu baza, cu infrastructura, am făcut terenurile, sala de forță, ușor-ușor vom construi și o echipă, bună, puternică. Dar trebuie multă muncă și răbdare. Nu există alt secret decât multă muncă și răbdare”, a mai spus Teja.

Generația de sacrificiu

Tehnicianul Iașiului nu regretă faptul că a decis să înceapă lucrările la terenul de joc în plin campionat, decizie ce a generat mutarea echipei la Botoșani pentru meciurile de acasă: ”Nu regret. Aceste terenuri vor rămâne. Oamenii își vor aduce aminte, în timp, că în perioada lui Mihai Teja s-au făcut două terenuri. Era obligatoriu să le facem. Ne-am asumat asta, am spus că suntem generația de sacrificiu, pentru a face infrastructura. Nu cred că se mai putea face dacă nu începeam acum”.

Prezent și el la conferință, mijlocașul Florian Loshaj a declarat: ”Ne așteapă un meci greu, cu o echipă puternică, experimentată, trebuie să facem un meci bun pentru a spera la cele trei puncte. E frustrant pentru noi că după meciul de la Botoșani am părăsit locurile de play-off”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…