ULTIMA ORĂ‚ | LPF aruncă la FRF cartoful fierbinte al Rapidului: „Comisia de Disciplină va decide dacă are sau nu dreptul de participare în Liga 1”. Miza manevrei făcute de Ligă: cine pe cine dă în judecată

Autor: Matei Udrea Publicat: 21 Jul. 2016, 21:37 Actualizat: 21 Jul. 2016, 21:46 Liga 1
ULTIMA ORĂ‚ | LPF aruncă la FRF cartoful fierbinte al Rapidului: „Comisia de Disciplină va decide dacă are sau nu dreptul de participare în Liga 1”. Miza manevrei făcute de Ligă: cine pe cine dă în judecată

UPDATE 21:43 Miza manevrei evazive pe care a făcut-o LPF astă-seară este de a evita un proces cu Rapid. Practic, LPF a pasat răspunderea în privința Rapidului la federație pentru ca aceasta să suporte consecințele. Dacă se va decide în Comisia de Disciplină ca Rapid să nu joace în Liga 1, conducerea clubului va da în judecată FRF. Pe de altă parte, dacă se va decide ca Rapid să joace, dar echipa nu se va prezenta în competiție, LPF va fi cea care va putea acționa în instanță federația, pentru vina de a fi stricat competiția!

UPDATE 21:09 Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pasează federației reprimirea Rapidului în prima ligă. Oficialul LPF invocă o literă de regulament prin care secretarul general al Ligii poate trimite un asemnea caz la Comisia de Disciplină, dacă există dubii în privința participării unui club în Liga 1. Justin Ștefan susține că această suspiciune a apărut după ce administratorul judiciar și-a schimbat discursul avut dimineață, când Rapid a fost exclusă din Liga 1. Meciurile Rapidului sau ale ACS Poli vor fi amânate până când se va da o decizie.

„Dimineață, lichidatorul spunea că Rapid nu poate participa. După-amiază și-a schimbat opinia, s-a răzgândit. A trimis o adresă în care cere ca membrii Comitetului Creditorilor de la Rapid să desemneze o persoană care să facă demersuri pentru înscrierea Rapidului în Liga 1. Regulamentul spune că, dacă secretarul general are dubii în ceea ce privește participarea unei echipe la meciurile din Liga 1, cazul va fi trimis la Comisia de Disciplină. Acum există aceste dubii, deoarece administatorul judiciar dimineață ne-a spus ceva, seara – altceva. Cazul va fi trimis la Comisia de Disciplină a FRF, în care se va analiza dacă Rapid îndeplinește sau nu condițiile de participare în Liga 1. Meciurile Rapidului vor fi suspendate până ce Comisia de Disciplină va lua o decizie și sperăm să se întrunească în regim de urgență, deoarece este o urgență”, Justin Ștefan, secretar general la LPF.

Pe de altă parte, Aurel Brihac, administratorul judiciar al Rapidului, susține că el nu a dat nicio împuternicire Comitetului Creditor pentru a face o adresă la LPF. Acesta susține că le-a transmis membrilor din Comitetului Creditorilor că nu-și asumă răspunderea în fața LPF. Practic, îl contrazice pe Justin Ștefan, care susține că dosarul Rapidului de a fi reprimit în Liga 1 va fi analizat de Comisia de Disciplină, în baza unei adrese făcute de Aurel Brihac: „Nu le-am dat nicio împuternicire, le-am spus că au un Comitet al Creditorilor, să facă ei ce vor și să-și asume. Societatea, așa cum am mai spus, e în faliment”, a declarat Brihac pentru ProSport.


UPDATE 21:02 Gino Iorgulescu lasă de înțeles că Rapid va juca în Liga 1: Gino Iorgulescu: Câteva situații speciale din fotbalul românesc ne-au făcut să vă invităm la această conferință de presă, ca să lămurim unele probleme. Problema principală este clubul Rapid. Dimineață aveam o poziție în funcție de o poziție a administratorului judiciar. După-amiază a mai apărut un document, și-a schimbat poziția administratorul judiciar. Este o șansă bună pentru Rapid, o echipă de tradiție.


UPDATE 20:35 Aurel Birhac, lichidatorul judiciar al Rapidului, nu-și asumă responsabilitatea legală pentru acțiunea Rapidului la LPF: „Nu le-am dat nicio împuternicire, le-am spus că au un Comitet al Creditorilor, să facă ei ce vor și să-și asume. Societatea, așa cum am mai spus, e în faliment”, a declarat Brihac pentru ProSport.

Curios, Valerii Moraru susține că a primit acceptul lui Aurel Brihac pentru înființarea Comitetului Creditorilor, deși lichidatorul judiciar spune că nu s-a întâmplat așa ceva: „Nu am putut face Comitetul Creditorilor, până nu am primit împuternicire de la lichidatorul judiciar Aurel Brihac. Astăzi, ne-a dat această împuternicire”, a declarat Moraru la DigiSport


UPDATE 20:11 Nu toți membrii din comitetul creditorilor au fost de acord cu demersul făcut de Valerii Moraru. Unul dintre cei trei creditori, Maria Dincă – contabila clubului și reprezentanta angajaților – s-a abținut de la vot.


UPDATE 20:03 Vali Moraru a anunțat în cadrul emisiunii DigiSport că LPG va anunța la ora 21:00 reprimirea Rapidului în Liga 1. Informația este însă neconfirmată.


UPDATE 19:48 Potrivit DigiSport, LPF a anunțat o conferință de presă la ora 21:00. Până atunci, cei de la Liga Profesionistă vor analiza dosarul depus de Rapid pentru reprimirea în Liga 1. Astfel, în cadrul conferinței de presă de la ora 21:00, angajații LPF vor anunța decizia definitivă în cazul reprimirii Rapidului în Liga 1.


Valerii Moraru spune că face o ultimă încercare de a salva Rapidul. Patronul clubului a format un comitet al creditorilor, iar reprezentantul acestuia a mers la LPF cu un dosar în care se prezintă și bugetul pentru noul sezon.

LPF a decis astăzi să excludă Rapidul din Liga 1, deoarece se află în stare de faliment și nu poate înregistra contracte. Valerii Moraru spune însă că echipa se poate salva. Omul de afaceri a înființat un comitet al creditorilor și aceștia au prezentat la LPF un dosar în care sunt cuprinse sursele de finanțare ale echipei. Moraru spune că are un  buget clar, care asigură supraviețuirea echipei pentru următorul sezon. Ba chiar patronul Rapidului promite că va plăti și o parte din datoriile clubului.

Valerii Moraru susține că banii vor veni din drepturile TV, dar și din contractele de sponsorizare pe care clubul le are încheiate cu diverși parteneri. LPF se poate pronunța în această cauză până diseară, la 12:00 noaptea.

„Până acum s-a așteptat decizia de suspendare a falimentului. Nu s-a întâmplat. Am trimis toate actele necesare la LPF. Din ce știu eu, termenul limită este 12 noaptea. Trebuie să depunem actele că ne înscriem echipa în sezonul următor. În urma bugetului prezentat lichidatorului, noi avem acoperire financiară pentru anul care urmează. Ba mai mult, am mai prevăzut și o rambursare către fisc de 3 milioane de lei. Toate aceste decizii sunt de durată. Dacă nu ne primește LPF, ne vom gândi ce avem de făcut în viitor. Să vedem.

Mă consult și eu cu avocații, eu nu am astfel de informații (n.r. cum că Rapid și-a pierdut odată cu falimentul calitatea de membru LPF și FRF). Au fost păreri că Rapid ar trebui să se înscrie în Liga 1 și nu și-a pierdut calitatea de membru FRF și LPF. Reprezentantul nostru este deja la LPF, dar încă nu am primit niciun răspuns. Banii din Ligă acoperă o parte din buget plus banii de la sponsorii noștri. Nici oamenii aceștia nu pot da 3 milioane de euro acum. Ne dau o anumită sumă de bani pe lună. Astăzi avem 11 contracte cu jucători. Nouă ne trebuie acum doar aprobarea judecătorilor. Avem acum cel puțin 10-12 fotbaliști cu care putem să semnăm în următoarele zile. Dacă ne încadrăm în limita bugetului și avem acoperire financiară, ne permite să semnăm contracte. E mare, e mic, bugetul este real. Bugetul l-am făcut din contractele pe care le avem.

Dacă ne uităm la datoriile de astăzi, nici nu sunt atât de mari pentru un club ca Rapid. Astăzi, noi nu avem posibilitatea să plătim niciun ban, ținând cont că există procedura de faliment. Dar se schimbă lucrurile dacă suntem înscriși în Liga.

Visul meu este să găsim un investitor potent financiar care să preia clubul. Noi nu ținem la banii pe care i-am investit și nici nu ne interesează. Eu fac tot ce o să pot să salvez Rapidul. Noi am investit aproximativ 12 milioane de lei, dintre care vreo 5 milioane de lei au fost la publicitate. Deci nu sunt datorii. Vă spun sincer, investitori mai buni ca noi nu au fost la Rapid”, a declarat Valerii Moraru la DigiSport.

Autor: Matei Udrea Publicat: 21 Jul. 2016, 21:37 Actualizat: 21 Jul. 2016, 21:46 Liga 1
Pe aceeași temă
Raluca Afrăsinei a murit fulgerător din cauza unei boli rare, pe care o are și Selena Gomez. Avea 20 de ani și multe visuri de îndeplinit
Raluca Afrăsinei a murit fulgerător din cauza unei boli rare, pe care o are și Selena Gomez. Avea 20 de ani și multe ...
Viol înscenat propriei soţii. Scenariul diabolic prin care un bărbat gelos a vrut să-şi trimită amicul la puşcărie doar fiindcă i-ar fi făcut ochi dulci consoartei
Viol înscenat propriei soţii. Scenariul diabolic prin care un bărbat gelos a vrut să-şi trimită amicul la puşcărie ...
S-a dat LEGE! E OFICIAL! Acesti romani primesc BANI in plus la SALARIU! CADOU de la Guvernul Orban
S-a dat LEGE! E OFICIAL! Acesti romani primesc BANI in plus la SALARIU! CADOU de la Guvernul Orban
Femeie, la un pas să fie dată jos din avion din cauza tricoului purtat: Am fost umilită complet  / Cum vi se pare? | FOTO
Femeie, la un pas să fie dată jos din avion din cauza tricoului purtat: Am fost umilită complet / Cum vi se pare? | FOTO
Reactia care a intarziat sa vina! LeBron James, mesaj SFASIETOR dupa moartea lui Kobe Bryant: „Nu sunt pregatit, dar voi incepe, frate”
Reactia care a intarziat sa vina! LeBron James, mesaj SFASIETOR dupa moartea lui Kobe Bryant: „Nu sunt pregatit, dar voi ...
Cele mai bombate posterioare de pe Instagram! Galerie foto incendiară cu fetele la sală
Cele mai bombate posterioare de pe Instagram! Galerie foto incendiară cu fetele la sală
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Cât costă în România noul RENAULT CAPTUR? Este mai ACCESIBIL decât ne imaginam!
Cât costă în România noul RENAULT CAPTUR? Este mai ACCESIBIL decât ne imaginam!
Povestea relaţiei nefireşti între doi bărbaţi din Buzău: provocau incendii din dragoste, iar unul a sfârşit ucis de iubit
Povestea relaţiei nefireşti între doi bărbaţi din Buzău: provocau incendii din dragoste, iar unul a sfârşit ucis ...
Mutare colosală. Ţara din Europa care vrea să RENUNŢE la euro. ”Trebuie să admitem că euro a fost o greşeală uriaşă”. Nu există altă cale de scăpare
Mutare colosală. Ţara din Europa care vrea să RENUNŢE la euro. ”Trebuie să admitem că euro a fost o greşeală uriaşă”. ...
Oraşul DESFRÂULUI! Arhiepiscopul era şeful prostituatelor, iar frumoasa Ana le învăţa cum să FACĂ sex ca o adevărată femeie
Oraşul DESFRÂULUI! Arhiepiscopul era şeful prostituatelor, iar frumoasa Ana le învăţa cum să FACĂ sex ca o adevărată ...
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Atenţie, imagini too HOT! O româncă de 28 de ani i-a băgat în boală pe americani. Ipostaze incendiare
Atenţie, imagini too HOT! O româncă de 28 de ani i-a băgat în boală pe americani. Ipostaze incendiare
Antena 1 a dat o super lovitură! Puţini se aşteptau la asta pe scena media
Antena 1 a dat o super lovitură! Puţini se aşteptau la asta pe scena media
150.000 de euro dintr-un foc! Ce a făcut Prodanca de banii ăștia. Reghe știe tot
150.000 de euro dintr-un foc! Ce a făcut Prodanca de banii ăștia. Reghe știe tot
Cine i-a fost alaturi Cristinei Topescu cand A MURIT! Si-a dat SUFLAREA langa ea! Rasturnare de situatie
Cine i-a fost alaturi Cristinei Topescu cand A MURIT! Si-a dat SUFLAREA langa ea! Rasturnare de situatie
Alexandra Constantin a murit într-un cumplit accident rutier! A pierdut controlul unui Mini Cooper în Sibiu
Alexandra Constantin a murit într-un cumplit accident rutier! A pierdut controlul unui Mini Cooper în Sibiu
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne pică SERVERELE!”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne ...
Înţelegerea dintre Kobe Bryant şi soţia lui: nu zburau niciodată împreună. Motivul din spatele deciziei celor doi
Înţelegerea dintre Kobe Bryant şi soţia lui: nu zburau niciodată împreună. Motivul din spatele deciziei celor doi
Cristina Țopescu avea o fetiță, Eva Maria! Ce s-a întâmplat cu micuța a marcat-o pe viață!
Cristina Țopescu avea o fetiță, Eva Maria! Ce s-a întâmplat cu micuța a marcat-o pe viață!
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
Kobe Bryant, omagiat la Premiile Grammy 2020!  Vedetele i-au adus un tribut emotionant fostului baschetbalist
Kobe Bryant, omagiat la Premiile Grammy 2020! Vedetele i-au adus un tribut emotionant fostului baschetbalist
Nunta mare in showbiz! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare tv s-a maritat in secret cu tatal fiului sau
Nunta mare in showbiz! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare tv s-a maritat in secret cu tatal fiului sau
Tragedie aviatică. Avion Prăbușit sunt cel puțin 83 de morți
Tragedie aviatică. Avion Prăbușit sunt cel puțin 83 de morți
Direcția ANTIDROG a vândut un SUV confiscat, însă cu el a vândut și un „pachet surpriză”
Direcția ANTIDROG a vândut un SUV confiscat, însă cu el a vândut și un „pachet surpriză”
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la pocnitori'
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la ...
15 semne că femeia te înşală - care sunt cele două motive ale infidelităţii
15 semne că femeia te înşală - care sunt cele două motive ale infidelităţii