U Craiova – Astra 1-0. A venit revanșa oltenilor, cu golgheterul Koljic pe post de erou. Cronica meciului și cum arată clasamentul înainte de FCSB – Viitorul

Redactor:
Cosmin Staicu
U Craiova - Astra 1-0. A venit revanșa oltenilor, cu golgheterul Koljic pe post de erou. Cronica meciului și cum arată clasamentul înainte de FCSB - Viitorul
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meciul cu care s-a închis sezonul regular al Ligii I s-a repetat în prima etapă a play-off-ului, Craiova având o revanșă de luat în fața Astrei, principalul challanger la locul 3, ocupat de olteni. Publicul craiovean n-a digerat deloc bine eșecul și de la aproape 20.000 la meciul pentru un punct, abia dacă au depășit 10.000 la partida mai importantă, din Top 6. Mangia a luat și el măsuri și n-a mai jucat cu două vârfuri, iar Nuno Rocha, ținta fanilor în meciul trecut, n-a mai prins loc nici măcar pe bancă. În schimb, pe postul pe care îl vedeam pe Mitriță a evoluat Drăghici, un jucător care nici la Sepsi, unde era împrumutat, nu era titular de drept. Și Enache a umblat la echipa de start din partida trecută, Hambo și Belu părăsind primul 11, substituiți de Zoua și V. Gheorghe.

Primul sfert de oră nu anunța o deschidere de scor prematură, oltenii având o posesie în zonă neutră, iar Astra pândea contraatacurile. Prima breșă a apărut în defensiva oaspeților și a fost speculată de oamenii lui Mangia. Butean a riscat în propria treime, Bejan n-a rezistat vitezei lui Mihăilă, Cestor și Lazar s-au împleticit în fața lui Koljic, iar bosniacul n-a ezitat să-și încaseze cadoul, primit în careul mic. De la gol și până la pauză jocul a fost plictisitor, doar oaspeții îndrăznind o dată să pătrundă în careul advers, dar dreptul lui Radunovic n-a fost precis la finalizare.

Nicio noutate nici după pauză, doar același joc încrâncenat, din care au rezultat numai pase greșite, faulturi, auturi și un meci urât, departe de pretențiile play-off-ului. Astra a încercat să facă pasul în jumătatea gazdelor, dar nici pe departe așa de decis ca în meciul precedent, având practic interdicție în careul lui Pigliacelli. Misiunea oaspeților, dacă a fost vreuna în acest joc, s-a îngreunat și mai mult după ce Radunovic a fost eliminat, când l-a oprit pe Bărbuț, scăpat singur pe contraatac. Presiunea punctelor a anihilat orice urmă de spectacol, meciul fiind decis practic la singura ocazie importantă a partidei. Craiova câștigă duelul de podium și rămâne cu oarecare nedejde și pentru lupta la titlu, deși jocul prestat nu prea îi oferă speranțe pentru acest obiectiv.

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 1-0
A marcat: Koljic 18.
Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 10.000.

  • Craiova: Pigliacelli – Martic (45+1 Dimitrov), Kelic, T. Ferreira, Bancu – Cicâldău, Mateiu – Bărbuț, Mihăilă (82 Bic), Drăghici – Koljic (70 Fortes). Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Donkor, Briceag, A. Cristea.
  • Astra: Lazar – Butean, Cestor, Bejan, Radunovic – Begue (46 Roșu), Mrzljak, Romario Pires, V. Gheorghe (86 Biceanu) – Zoua, Llullaku (62 Balaure). Antrenor: Costel Enache. Rezerve: Miguel Santos – Erico, Moise, Hambo.

Arbitru: Istvan Kovacs. Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene. Rezervă: Horia Mladinovici.
Observatori: Adrian Ionescu, Augustus Constantin.
Eliminare: Radunovic 79.

Minutul 90+5: Final de meci! Craiova câștigă la limită în fața Astrei, scor 1-0 și își ia revanșa față de suporteri pentru meciul pierdut în fața giurgiuvenilor săptămâna trecută, scor 2-1. Bosniacul Elvir Koljic a marcat unicul gol al partidei și a ajuns la 13 reușite în acest sezon al Ligii 1 Betano. Elevii lui Costel Enache au început bine repriza secundă, dar totul s-a rupt după eliminarea lui Radunovic din minutul 79, acesta preferând să-l faulteze pe Bărbuț din postură de ultim apărător. Astfel, oltenii urcă pe locul doi și sunt la patru puncte în spatele liderului CFR Cluj.

  • 1. CFR Cluj 30p
  • 2. U Craiova 26p
  • 3. FCSB 25p
  • 4. Astra 21p
  • 5. FC Viitorul 19p
  • 6. Sepsi 19p

Minutul 79: Radunovic o lasă pe Astra în zece oameni! Bărbuț accelează pe lângă fundașul stânga al giurgiuvenilor și scapă singur portarul, dar acesta îl oprește pe mijlocașul Craiovei cu un fault.


Minutul 70: Giurgiuvenii pun presiune pe defensiva oltenilor, dar nu găsesc drumul spre gol. La acest scor, Craiova urcă pe locul doi cu 26 de puncte, la două în spatele liderului CFR Cluj.


Minutul 50: Ocazie mare pentru olteni! Kelic a reluat cu capul o minge venită din corner, Koljic a încercat să devieze decisiv dar Lazar a fost atent și a reținut.


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45+4: Final de primă repriză în Bănie!


Minutul 33: Accidentare urâtă pentru Bejan! Acesta s-a ciocnit de Elvir Koljic în careul lui David Lazar, iar amândoi s-au prăbușit pe gazon. Jucătorul Astrei a sângerat serios, în timp ce golgheterul oltenilor a fost tratat cu o gheță. La scurt timp, acesta a intrat în teren râzând, semn că nu a fost grav afectat.

FOTO Captură Digi Sport.


Minutul 18: GOOOOL U Craiova! La fel ca în ultima etapă din sezonul regular, Elvir Koljic deschide scorul. Mihăilă intră în careu pe partea stângă și trimite ăn centru. Mingea îl depășește pe Lazar și ajunge la atacantul bosniac, care nu iartă din fața porții goale.


Minutul 1: Fluier de start!


19:40 Surpriza lui Devis Mangia! Stephan Drăghici este trimis în teren încă din primul minut. Jucătorul a revenit în lotul celor de la U Craiova după împrumutul la Sepsi Sfâtnu Gheorghe și a prins doar opt minute în acest sezon.


Craiova și Astra s-au întâlnit acum șase zile în ultima etapă a sezonului regular, iar giurgiuvenii au câștigat cu 2-1, în Bănie. Acum, oltenii vor revanșa. „S-a terminat sezonul regulat, acum vorbim despre ce se întâmplă în play-off. Noi, în acest an, vrem să ne batem pentru campionat și pentru Cupă, pentru că sunt două obiective foarte importante. Am greșit luni, sigur am exagerat, pentru că eu nu trebuie să mă cert cu suporterii în timpul meciului, dar este sigur că eu fac totul pentru echipă, pentru a apăra jucătorii mei. Vrem să câștigăm meciul, este clar”, a declarat antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, într-o conferință de presă.

De partea cealaltă, Costel Enache, antrenorul Astrei, a anunțat: „Ce depinde de noi e că putem să ajungem adversarul din fața noastră. E un obiectiv decent și realizabil. Ne propunem să trecem pe locul următor în față. Craiova este o echipă frumoasă a campionatului nostru și nu degeaba este în primele 3 locuri, pentru că în acest moment chiar arată ca o echipă puternică”.

Craiova e pe locul trei în play-off, 23 de puncte, iar Astra ocupă poziția a patra, 21 de puncte.

  • Giurgiuvenii sunt neînvinși în ultimele 10 meciuri de campionat, timp în care au izbutit șase succese și patru remize.
  • 43 de goluri a marcat U Craiova în primele 26 de etape, gruparea antrenată de Devis Mangia având al doilea cel mai bun atac.
  • 18 goluri din faze fixe au înscris oltenii, locul 1 la acest capitol.
  • 59 % a fost posesia alb-albaștrilor în sezonul regulat, cea mai bună din Liga 1.
  • Astra a marcat cel puțin un gol în 21 dintre cele 26 de jocuri disputate în ediția curentă.
  • 28 dintre cele 36 de reușite din contul giurgiuvenilor au fost izbutite din acțiune.
  • 16 jucători din lotul vizitatorilor au înscris cel puțin un gol, gruparea dunăreană fiind echipa cu cei mai mulți marcatori.
  • Se vor confrunta a treia ( U Craiova – 24 goluri primite), respectiv a doua cea mai bună apărare din campionat (Astra – 23 de goluri încasate).
  • Opt goluri din faze fixe au primit oltenii, cu unul mai mult față de giurgiuveni.
  • U Craiova este echipa cu cele mai multe victorii la cel puțin două goluri diferență, 10 succese.
  • U Craiova vs Astra în Liga 1: 14 jocuri – 3 victorii U Craiova – 4 remize – 7 succese Astra.
  • Palmares cu U Craiova gazdă: 7 jocuri – un succes U Craiova – două remize – 4 victorii Astra. (sursa lpf.ro)

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup