U Cluj – ASA Târgu-Mureș, 0-3. Colțescu a inventat un penalty în ultima fază a partidei. Astra – Concordia Chiajna 2-2. Fatai și Wellington au făcut spectacol în minutele de prelungire ale unui meci nebun

U Cluj - ASA Târgu-Mureș, 0-3. Colțescu a inventat un penalty în ultima fază a partidei. Astra - Concordia Chiajna 2-2. Fatai și Wellington au făcut spectacol în minutele de prelungire ale unui meci nebun
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra a deschis ziua de duminică în fotbalul intern, giurgiuvenii primind de la ora 15:30 vizita celor de la Concordia Chiajna în primul meci al returului pentru echipa lui Protasov.. Meciul s-a încheiat 2-2, având un final haotic, în care ambele echipe au marcat. A urmat Universitatea Cluj – ASA Tg. Mureș, încheiat 0-3.

  • Astra Giurgiu – Concordia Chiajna 2-2 (Fatai ’38, ’90 / Wellington ’76, Wellington ’90+3)

Astra: S. Lung jr. – Gorupec, Yousef, Oros, Morais – Takayuki, Laban, Yahaya (Budescu ’81) – Enache (Chițu ’68), Fatai, De Amorim (Tembo ’63)
Chiajna: Râmniceanu – Vagner (Purece ’75), Maftei, Lovin, Alves, Bucurică – Madeira, Grigorie (Serediuc ’56), Boldrin – Florea, Dina (Wellington ’56)

  • U Cluj – ASA Tg. Mureș 0-3 (N’Doye ’21, Bumba ’76, Goga ’90+3)

U Cluj: Panagopoulos – Jovanovic, Skvorc, Gravenberch (eliminat ’21), Bambara – Zijler (Kovacs ’37), Costin, Van den Broek, Ceppelini – Lemnaru (Castillon ’57), Mengolo
ASA Tg. Mureș: Stăncioiu – Sepsi, Bejan, Constantin, Feussi – Mureșan, N’Doye – Hora, Voiculeț (Gorosobov ’80), Goga (Bumba ’57) – Manolov (Axente ’70)

UPDATE 19:51 GOOOOOL ASA Tg. Mureș În ultimul minut al prelungirilor, Colțescu inventează o lovitură de la 11 metri pentru ASA Tg. Mureș, după un fault inexistent la Hora, și le oferă posibilitatea elevilor lui Ciobotariu să încheie partida cu 3-0. Fluier final al partidei, desigur. Goga se bucură pentru reușită alături de fani, iar noi ne mutăm atenția către ultimul meci al zilei.


UPDATE 19:36 GOOOOOL ASA Tg. Mureș În minutul 76, pe o ploaie torențială, Bumba majorează diferența de pe tabelă și marchează golul doi pentru ASA Tg. Mureș. Amintim faptul că Bumba a fost unul dintre remarcații lui Burleanu și Iordănescu în cantonamentul selecționatei divizionare și a revenit la Tg. Mureș după ce Astra s-a zgârcit la bani și nu a plătit transferul său.

Probabil că acum le cam pare rău.


UPDATE 19:25 Voiculeț a fost la un pas să majoreze diferența de pe tabelă în minutul 66, dar Panagopoulos a păstrat intacte șansele echipei lui George Ogăraru de a încheia acest meci cel puțin cu un punct. Observăm cum gazonul nu se prezintă în cele mai bune condiții.


UPDATE 19:15 Cum pe teren nu se întâmplă mare lucru, în afară de simulări penibile și rugăminți fierbinți pentru un 11 metri, vă pun la dispoziție o poză cu probabil cel mai detestat jucător din Liga 1 la finalul anului trecut și al cărui nume comentatorii nu au dorit nici măcar să-l pronunțe după ce l-a băgat în spital pe Raul Rusescu și a stat puține etape în tribune pentru a-și urmări colegii evoluând în Liga 1.

Și acesta este…


fotografii: Dan Tăuțan


UPDATE 19:00 A început repriza a doua a partidei dintre U Cluj și ASA Tg. Mureș, iar noi vă invităm, dacă aveți timp, să vedeți echipa de start a lui Steaua FCSB pentru meciul cu Rapid, probabil cel mai așteptat moment al acestei zile de duminică, de la 20:30. Știm că trecem de la una la cealaltă, dar simțim și noi ce înseamnă să reînceapă Liga 1. Meciuri, echipe de start, goluri, eliminări, cartonașe galbene și puțin timp pentru a respira.

La Cluj, suporterii nu își pierd speranța, deși echipa lor are un jucător mai puțin pe teren și e condusă pe tabelă. Frumos așa.


UPDATE 18:48 S-a încheiat prima repriză a meciului. ASA Tg. Mureș conduce după 45 de minute cu 1-0, după reușita lui N’Doye din minutul 21. Meciul este unul tacticizat și chiar și cu un om în minus, U Cluj pare să facă față adversarului. Îi lipsește execuția finală. Putem să ne așteptăm la alte 45 de minute cel puțin interesante. Și, sperăm noi, să mai vedem cel puțin un gol. Publicul prezent pe stadion ar merita asta, dar și Mihai Neșu.


fotografii U Cluj – ASA Tg. Mureș: DAN TĂ‚UȚAN


UPDATE 18:34 Am revenit parcă la meciul dintre Astra și Chiajna. Nu de alta, dar centralul scoate cartonașe galbene de parcă ar fi mărțișoare de 1 martie și el ar lucra numai cu fete.


UPDATE 18:23 GOOOOOOL ASA Tg. Mureș Gravenberch îl faultează în careu pe Hora și este eliminat în minutul 21, iar N’Doye reușește să transforme penalty-ul fără emoții. În acest moment, ASA Tg. Mureș se află pe podiumul Ligii 1, la trei puncte de Petrolul Ploiești. Cine ar fi crezut asta în urmă cu câteva luni, atunci când echipa promova? Nu noi. În plus, cine ar fi crezut că după 20 de minute, vom avea unul plin de încărcătură?


foto: Dan Tăuțan


UPDATE 18:20 Jos pălăria pentru suporterii din tribune ale celor de la U Cluj. Păcat că pe teren nu vedem același lucru. Suntem în minutul 20 al partidei și meciul este unul anost. Se construiește la mijlocul terenului, dar fără o finalitate anume, ba chiar am putut să fim martorii unor centrări pe care doar prin Liga a 4-a cred că le mai putem vedea.


UPDATE 18:00 Start al meciului dintre Universitatea Cluj și ASA Tg. Mureș. Altă partidă cu surprize? Rămâne de văzut. Cei de la DigiSport ne-au oferit imagini care ne-au rupt sufletul, cu Neșu, cel care este analist video la Universitatea Cluj și care, la trei zile după ce a împlinit 32 de ani, a venit la stadion, pentru a-și susține echipa favorită.

Și totul parcă trece în plan secund…


UPDATE 17:22 GOOOOOL CHIAJNA Dar și fluier final al partidei. Ce final! Wellington face și el „dubla” cu doar câteva secunde înainte ca Alexandru Tudor să încheie meciul, scor 2-2. Șumudică își mușcă pumnii în tribune, noi consemnăm faptul că centralul a arătat 10 cartonașe galbene și unul roșu. Liga 1 este una surprinzătoare, nu avem ce spune.

Am avut 90 de minute plictisitoare, dar cinci pline, așa cum ar fi trebuit să arate tot meciul. Ne recitim în jumătate de oră, când sperăm să ne revenim din șocul acestei partide.


UPDATE 17:20 GOOOOOL ASTRA Cinci minute de prelungire au fost arătate de la marginea terenului și doar de unul a avut nevoie Fatai pentru a o readuce pe Astra în avantaj pe tabela de marcaj. Atacantul a profitat și de greșeala lui Râmniceanu. Ca să nu mai spunem faptul că, ultimele minute aduc mai multe ocazii de gol decât tot meciul.

Purece, la următoarea fază, a nimerit bara. E un final intens de meci, care mai spală din imaginea creată de până acum.


UPDATE 17:08 Budescu este iertat de Protasov pe final de partidă și este introdus pe teren pentru ultimele 10 minute ale meciului. Să vedem dacă va face și diferența și își va cere scuze punându-și numele pe tabelă.


UPDATE 17:04 GOOOOOOL CHIAJNA Wellington marchează în minutul 76 unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestei prime etape, egalând situația pe tabelă cu o foarfecă, după o pasă a lui Florea. Iar în timp ce el se bucură, Șumudică vede cartonașul roșu din partea lui Alexandru Tudor și decide să se plimbe puțin pe teren până să urce în tribune. Motivul supărării tehnicianului? Vagner a fost avertizat la schimbare, pentru ca a ieșit de pe teren pe partea opusă.

Și apoi a început nebunia. Una care nu ne surprinde și de care ne era puțin dor, să fim sinceri.


UPDATE 16:50 Introducerea pe teren a lui Wellington parcă a animat puțin partida (nu că ar fi foarte greu, e nevoie doar de o fază interesantă și parcă totul se schimbă). Atacantul a fost la un pas să egaleze în minutul 62, dar a șutat puțin pe lângă poartă, din întoarcere. Astra este dominată copios de Chiajna. Pe scurt, nimic nu s-a schimbat la giurgiuveni, în timp ce fotbaliștii lui Șumudică știu că nu au nimic de pierdut și au început să prindă curaj.

Tot Wellington, patru minute mai târziu, a cerut lovitură de la 11 metri. Reluările nu i-au dat dreptate, dar asta nu l-a împiedicat pe Șumudică să își pună mâinile în cap. Ne așteptăm la declarații interesante la finalul meciului.


UPDATE 16:41 Silviu Lung jr. își salvează echipa după o greșeală imensă a defensivei, care i-a provocat emoții imense lui Protasov. Chiajna a ieșit de la vestiare ceva mai curajoasă. În rest, Astra e la fel de apatică și doar Fatai iese în evidență, atunci când este faultat de jucătorii lui Șumudică. Are mult de muncă atacantul care dorește să joace pentru naționala României. Galbene peste galbene în această repriză.


UPDATE 16:33 „Ne-am întors la Giurgiu pentru repriza secundă dintre Astra și Chiajna”. Ah, este exact ceea ce ne doream să auzim, încă 45 de minute spectaculoase, asemenea primelor care ne-au încântat simțurile și ne-au făcut mândri de campionatul nostru intern și de începutul returului! Și, ca totul să fie complet, cei doi tehnicieni nu au făcut nicio schimbare la pauză. Jucătorii Astrei își fac cruce. Apelăm și noi la divinitate să vedem altceva pe teren.

Lovin vede în primul minut cartonașul galben, la un fault asupra lui Fatai. Un început bun.


UPDATE 16:16 Tudor fluieră finalul primei reprize. Din fericire. Ne recitim peste un sfert de oră.


UPDATE 16:10 GOOOOOL ASTRA În minutul 38, aproape de finalul unei reprize fără nicio jumătate de ocazie, Fatai a marcat pentru echipa lui Oleg Protasov, reușind să-l păcălească pe Râmniceanu cu o lovitură de cap la care Dina a părut că a ațipit în propriul careu. Știm noi însă un om fericit că echipa conduce cu 1-0, pe care camerele televiziunilor l-au surprins probabil gândindu-se la următoarea excludere din lot sau demitere.


UPDATE 16:00 „O ușoară frustrare în tabăra gazdelor. Nu arată ca o echipă, nu știu de ce”, rezumă comentatorul DigiSport evoluția slabă a Astrei din această partidă. Jocul elevilor lui Protasov, cu sau fără Budescu și Florescu, este unul care nu poate fi descris și nu face decât să confirme faptul că Steaua FCSB va ieși din nou campioană. Nu de alta, dar în Astra stăteau toate speranțele unei relansări a campionatului și încep să dispară toate pe măsură ce trec minutele.

Este 0-0 în continuare și nu poate fi consemnată nicio fază importantă. De gol, de orice.


UPDATE 15:50 Silviu Lung jr. și popicele. Portarul Astrei a ieșit la o lovitură liberă executată de Grigorie și a lăsat în urma sa doi jucători de la Chiajna și unul de la Astra. Nu a părut ca are vreo mustrare de conștiință. În altă ordine de idei, în tribunele stadionului se află Viorel Moldovan, unul dintre cei trei secunzi ai lui Iordănescu la națională, și suntem curioși dacă va pleca încântat de vreun jucător. Și nu ne referim aici la abilitățile lui Lung jr. de a-și pune la pământ adversarii.


UPDATE 15:45 15 minute au trecut de la startul meciului, iar singurele lucruri notabile sunt următoarele: Vasile Maftei pare să se fi îngrășat considerabil în pauza competițională, iar Alexandru Tudor și-a folosit fluierul mai des decât ne-am fi dorit. Momentan, nu au existat faze de poartă sau senzaționale, doar întreruperi multe. Ce-i drept, parcă nici nu suntem surprinși de calitatea jocului.


UPDATE 15:30 Alexandru Tudor a fluierat începutul partidei dintre Astra și Chiajna, prima din programul zilei de astăzi. De remarcat faptul că Budescu a fost lăsat pe banca de rezerve de către Oleg Protasov, probabil din cauza evoluției și atitudinii avute în meciul din manșa tur a semifinalelor Cupei Ligii cu Steaua. Atacantul nu doar că a jucat slab, ba chiar a oferit de cele mai multe ori senzația că nu și-ar dori să fie pe teren.


Marius Șumudică, antrenorul Concordiei, se teme de dorința de revanșă a giurgiuvenilor, dar spune că obiectivul său este clar în confruntarea de azi: „Nu ne mulțumim cu un punct, mergem să câștigăm. Astra nu va avea aceeași față și cu noi, pentru ei a fost un duș rece”.

În tur, Astra s-a impus cu 2-0, golurile fiind marcate în debutul partidei: Fatai (min. 11), respectiv Budescu (min. 13).


Șumudică este unul dintre cele mai interesante personaje din fotbalul românesc și este de așteptat ca tehnicianul Concordiei să facă spectacol pe marginea terenului și la zona mixtă

A doua confruntare a zilei, la ora 18:00, propune duelul dintre U Cluj și ASA Târgu Mureș. Cu un antrenor nou (Liviu Ciobotariu), gruparea din Târgu Mureș speră să continue forma bună arătată în prima parte a stagiunii și să urce pe podium. Dacă se impune cu U Cluj, iar Astra nu învinge Concordia, ASA poate urca pe locul trei în Liga 1. U Cluj are obiective în cealaltă zonă a clasamentului: aflată la doar un punct de linia de retrogradare, echipa lui Ogăraru are nevoie de o victorie în meciul de debut pentru a putea spera la salvare.

„Este clar că vom avea o deplasare dificilă. Ne dorim foarte mult să începem cu dreptul, să venim cu un rezultat pozitiv. Când zic rezultat pozitiv, sigur că mă gândesc la cele trei puncte”, a declarat Ciobotariu, cel care va debuta cu U Cluj pe banca tehnică a celor de la Tg. Mureș. Cei din urmă nu au mai învins din 2009 pe Universitatea Cluj. În tur, partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.


Ogăraru speră să înceapă returul campionatului cu o victorie, una vitală pentru Universitatea Cluj, care se luptă în acest sezon pentru evitarea retrogradării

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…