Turcu plăteşte

3 nov 2008 8 afişări Liga 1
Turcu plăteşte

Vicepreşedintele Clubului Dinamo, Vasile Turcu, s-a prezentat, luni la DNA, intr-un dosar legat de o afacere pe care acesta a facut-o cu foştii manageri ai Operei Naţionale.

Nereguli ale unui contract între Turcu şi Opera Naţională au fost semnalate de preşedintele Grupului de Investigaţie Politică (GIP), Mugur Ciuvică, în 2005. Turcu ar fi încheiat, în anul 2001, cu Opera Naţinală un contract de reparaţii curente, în sumă de 509,34 de milioane lei pentru care Ministerul Culturii ar fi plătit de fapt 146,42 miliarde de lei.

În urma acestei afaceri, şeful Operei Române, Ludovic Spiess, a fost demis, artistul decedând între timp.

Potrivit unor surse judiciare, Romconstruct Holding Grup SA se obliga să execute la Opera Naţională din Bucureşti o serie de lucrări de reparaţii curente, respectiv zugrăveli, mochetare, schimbare obiecte sanitare din cabinele artiştilor, a oglinzilor, repararea mobilierului şi a tâmplăriei din cabine. Din partea beneficiarului, contractul a fost semnat de Ludovic Spiess, la acea vreme directorul general al Operei.

Contractul a fost făcut cu încredinţare directă, mulţumită valorii, astfel că nu a fost necesară organizarea unei licitaţii. Ulterior, contractul a fost prelungit prin 16 acte adiţionale, astfel că, în final, reparaţiile au costat peste 146 de miliarde de lei vechi.

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.