Țucudean, singurul „câine” din CFR – Dinamo. Campioana a revenit de la 0-1, la 3-1, în 17 minute

Țucudean, singurul
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR – Dinamo era un afiș interesant înainte de începutul meciului. Derby-ul etapei, cu o campioană reinventată de Toni Conceicao și Dinamo, o formație care arată mult mai bine decât în sezonul trecut. În tribune, aproape 8000 de oameni, dintre care 1000 de dinamoviști, deci toate ingredientele pentru un meci spectaculos. N-a fost însă chiar așa, în prima parte. CFR n-a început cu niciunul dintre foștii galactici cumpărați în această săptămână. Portarul Fernandez a fost rezervă, iar Julio Baptista a mers în tribune. Cu gândul la șansa de a înfrunta obscura Dudelange pentru a ajunge în grupele Europa League, Conceicao a menajat câțiva titulari. Așa au apărut în echipa de start maghiarul Adam Lang, croatul Males și Păun. Bratu a vrut, în principiu, să închidă culoarele de acces spre poartă și să joace pe contraatac. Tânărul Grigore a fost așezat lângă Mahlangu, pentru a avea doi închizători, iar Sorescu, Nistor, Diogo Salomao au fost puși în spatele lui Axente.

Dezamăgire în prima parte

Meciul a dezamăgit ca ritm și ocazii, iar CFR a fost echipa care a sperat la mai mult decât un egal. Clujenii și-au amintit că erau cei mai buni la fazele fixe în sezonul trecut și s-au bazat pe asta, în lipsa altor șanse de gol. Lang a apărut la finalizare, dar a fost imprecis (31), iar apoi Penedo i s-a opus la cea mai mare ocazie din prima repriză (36). Dinamo a trăit în prima parte doar prin șutul lui Mahlangu, peste poartă (14).

Popescu, speranța lui Dinamo

Spectacol avea să fie din plin în repriza a doua. Portarul statului Panama s-a opus excelent și șutului trimis de Bordeianu (51), dar și la devierea lui Omrani (58). Un contraatac periculos avea să-i fie suficient lui Dinamo. Salomao s-a încurcat în driblingul final, dar a ieșit cornerul, după care Mihai Popescu a marcat și l-a făcut pe Bratu să exulte (61).

Remontada clujeană: 3 goluri în 12 minute

N-a durat însă mult fericirea lui Bratu. Țucudean a marcat de la 14 metri, din întoarcere, pe sub Penedo (66). Popa a trimis apoi pe lângă poartă (68), iar CFR urma să aibă parte de o „remontada” spectaculoasă. Culio i-a pus mingea pe cap lui Omrani, care a marcat cu doi fundași dinamoviști în preajmă (73). Coșmarul a fost și mai mare pentru Bratu. Echipa sa a devenit formația cu cea mai slabă defensivă din Liga I Betano, după ce Țucudean a reușit dubla și a făcut 3-1 (78). Putea fi chiar 4-1, dar Ciobotariu a scos de pe linia porții (90+2). Un final de vis pentru clujeni, care rămân neînvinși cu Toni Conceicao și merg în Luxembourg să-și câștige locul în grupele Europa League. Bratu rămâne cu dezamăgirea și cu problemele unei apărări ce a primit 10 goluri în 5 etape.


CFR Cluj – Dinamo 3-1 (Țucudean 66, 78, Omrani 73 / M. Popescu 61)

  • CFR Cluj: Vâtcă – Cr. Manea, Vinicius, Lang, Camora – Culio, Bordeianu – Ad. Păun (Mailat 66), Omrani (Peteleu 90+2), Males –   Țucudean (Tambe 83)
  • Rezerve: Fernandez Collado – Hoban, A. Mureșan, Al. Ioniță, Peteleu, Tambe
  • Dinamo: Penedo – Corbu, D. Ciobotariu, M. Popescu, Vl. Olteanu – Mahlangu, R. Grigore –   Sorescu (R. Moldoveanu 60), D. Nistor, Salomao (Pesic 79) – Axente (D, Popa 52)
  • Rezerve: Muțiu – Delorge, Katsikas, Hanca

Minutul 90+3: Final de meci în Gruia! CFR revine de la 0-1, bate Dinamo cu 3-1 și se întoarce pe primul loc în Liga 1 Betano, cu un punct peste FCSB (11 față de 10).


Minutul 78: GOOOOOL CFR Omrani citește perfect jocul, îl vede pe Țucudean că țâșnește în spatele fundașilor centrali, pasează superb pe culoar, iar fostul vârf de la Dinamo și arată din nou clasa. Șut din prima, din scurt, fără preluare, și Penedo e din nou degeaba. 3-1, complet meritat.


Minutul 73: GOOOOL CFR CLUJ!! Culio aruncă mingea în careu din partea stângă, iar Omrani se folosește de forța impresionantă pentru a oferi un moment de atacant pur-sânge. Se urcă pur și simplu pe Olteanu și Mihai Popescu, reia foarte puternic cu capul, iar lovitura sa e prea puternică pentru ca Penedo să mai poată face ceva.

Minutul 66: GOOOOOL CFR!! Camora creează o fază frumoasă pe partea stângă, pasează la Țucudean, apoi vârful arată de ce mulți îl consideră potrivit pentru poziția din atacul naționalei. Preia, dă impresia că e greoi, dar se întoarce imediat spre poartă, șutează cu dreptul și Penedo nu mai are ce face. O luăm de la capăt, dar fără Adiță Păun, care e înlocuit cu Sebastian Mailat.


Minutul 61: GOOOOL DINAMO!! Nistor centrează din corner, Vâtcă e prins la mijlocul drumului, apoi Mihai Popescu arată că e un jucător al naibii de bun în aer. Își ia elan, se aruncă pur și simplu asupra mingii între Omrani și Lang și trimite în poartă cu tot cu opoziția lui Camora, aflat pe linia porții.

1-0 pentru Dinamo, după un meci în care CFR a fost periculoasă la aproape fiecare fază fixă de care a beneficiat.


Minutul 58: Din nou pericol. Un corner respins neglijent de apărarea lui Dinamo duce mingea în zona de acțiune a lui Țucudean, vârful încearcă o foarfecă și lovește mingea suficient de bine pentru a o duce aproape de Omrani. Singur pe șase metri, francezul nu reușește să pună latul la timp și ratează o șansă uriașă.


Minutul 54: CFR marchează, Radu Petrescu anulează golul. Culio aruncă mingea în careu, Vinicius recentrează și Țucudean înscrie, dar Radu Petrescu vede un faul în atac al stoperului brazilian asupra lui Ricardo Grigore și anulează reușita. La limită, pentru că reluările nu arată decât o împingere discretă a lui Vinicius.


Minutul 52: Bratu mută primul. Inexistent într-o repriză și șapte minute, Axente e schimbat cu Popa. Mărturisim că nu prea găsim argumente logice pentru titularizarea lui Axente, dar probabil că Bratone știe mai bine.


Minutul 51: Penedo scoate de sub bară. Manea vrea să centreze, lovește mingea greșit și o trimite foarte periculos pentru goalkeeper-ul panamez, dar Jaime citește la timp traiectoria și respinge în corner.


Minutul 46: Restart la Cluj, fără schimbări.


Minutul 45+1: Pauză în Gruia, după 45 de minute în care fazele spectaculoase au lipsit. La fel cum a lipsit și apetitul ofensiv al echipei lui Bratu.


Minutul 43: Sorescu! CFR e din nou periculoasă la fazele fixe, Omrani recentrează perfect pentru Vinicius, dar reluarea stoperului brazilian, din apropiere, e respinsă de pe linia porții de micuțul Deian Sorescu. E repriza gazdelor.


Minutul 35: Din nou Lang. Camora bate o lovitură liberă, mingea cade în careul dinamoviștilor și ajunge la maghiarul Lang, acesta o trimite aproape de vinclu, dar Penedo e atent și respinge în corner.


Minutul 30: Păun centrează bine din corner, Lang apare bine la colțul lung, scapă din marcajul lui Axente, dar reia cu capul peste poartă, din poziție bună.


Minutul 21: Același film. Echilibrul e cuvântul de ordine în Gruia, iar o șarjă a lui Camora produce un cartonaș galben pentru tânărul Deian Sorescu.

Axente, Țucudean și Omrani, oamenii de la care se așteaptă multe în această seară, nu există pentru moment.


Minutul 14: Apare Mahlangu. Sud-africanul trimite primul șut al lui Dinamo spre poarta lui Vâtcă, dar execuția sa se duce mult peste.


Minutul 10: Primele concluzii. Bratu pare că păstrează tactica de etapa trecută și Dinamo se concentrează pe faza defensivă a jocului și, cum CFR nu începe într-un ritm prea alert, primele zece minute trec fără evenimente importante.


21:00 Start joc în Gruia, cu Radu Petrescu la centru și destul de puțini fani în tribune.


19:55 Avem echipele de start trimise în teren de Toni Conceicau și Florin Bratu. Portughezul mizează pe croatul Males la mijlocul terenului și îi păstrează pe Păun, Țucudean și Omrani, care au jucat excelent cu Alashkert, joi. De partea cealaltă, singura schimbare a lui Bratu față de partida cu Viitorul e la atacantul central, unde Axente îi e preferat lui Daniel Popa, în ciuda evoluției bune a ultimului contra fostei campioane.

În plus, Collado, fostul portar al Realului, e inclus în lotul ardelenilor.


CFR Cluj și Dinamo se înfruntă în derby-ul etapei cu numărul șase. Echipa lui Bratu vine după un succes pe teren propriu, împotriva celor de Viitorul, scor 1-0. Mahlangu a marcat unicul gol al partidei care i-a adus pe „câini” cu un punct în spatele campioanei și liderului CFR Cluj.

Trupa antrenată de Toni Conceicao a rămas neînvinsă în actualul sezon al Ligii 1 Betano, având a doua cea mai bună defensivă din campionat, cu trei goluri primite, alături de Viitorul, și vine după succesul răsunător pe teren propriu în Europa League, împotriva armenilor de la Alashkert, scor 5-0. Meciul cu Dinamo este și ultimul „examen” al campioanei înainte de meciul din play-off, împotriva luxemburghezilor de la Dudelange, care a realizat surpriza și i-a eliminat pe cei de la Legia Varșovia.

Este prima înfruntare între Florin Bratu și Toni Conceicao, și totodată primul meci al lui Bratu contra celor de la CFR Cluj, din postura de antrenor. Recent, „Mitraliera” și-a prelungit contractul cu formația din „Ștefan cel Mare” până în 2020: „Mă simt foarte bine și sunt onorat pentru ceea ce s-a întâmplat. Mulțumesc conducerii că îmi oferă continuitate și sperăm să îmbinăm tinerețea cu jucătorii cu experiență și să facem performanță împreună. Nu știu neapărat dacă voi câștiga un titlu până în 2020 cu Dinamo, cred că cel mai important lucru este să crești niște jucători și după aceea cu multă muncă vin și rezultate”, a spus antrenorul dinamovist.

În lotul lui Conceicao e inclus și noul transfer, portarul Jesus Fernandez, cel care în trecut a jucat la Real Madrid.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani