Ţucudean închide misterul: “Am avut probleme cu inima. Am fost la Viena, a fost o intervenţie uşoară şi mă bucur că s-a rezolvat”. Când revine golgheterul CFR-ului

18 apr 2019 1879 afişări Liga 1
Ţucudean închide misterul: “Am avut probleme cu inima. Am fost la Viena, a fost o intervenţie uşoară şi mă bucur că s-a rezolvat”. Când revine golgheterul CFR-ului

Golgheterul campionatului a lămurit, în premieră, situaţia medicală prin care a trecut. Chiar dacă oficialii clubului au încercat să ascundă problemele la inimă avute de Ţucudean, acesta a decis să spună adevărul. Aşa cum s-a vehiculat în presă, atacantul a suferit o intervenţie minim invazivă la Viena, pentru a nu mai avea probleme cu creşterea pulsului în timpul partidelor. În plus, acesta spune că a avut şi o problemă musculară, aşa cum au susţinut oficialii CFR:

“Mă simt foarte bine, am trecut cu bine. Înainte de meciul cu Viitorul am făcut o leziune la muşchi şi am simţit că nu trebuie să forţez, să nu se agraveze şi să păţesc ceva mai rău. După aceea am făcut o ecografie, s-a văzut că era o ruptură fibrilară şi m-a scos din circuit. Da, este adevărat că am avut probleme cu inima, dar nu au fost probleme grave, din fericire. Ce am avut eu, au 80 la sută din oameni. Au fost nişte extrasistole (n.r. bătăi în plus ale inimii) care eu le făceam în efort şi am jucat cam 4 luni cu ele. Nu erau periculoase, toată lumea m-a asigurat că nu puteam să păţesc nimic şi profitând de această pauză şi la insistenţele familiei am mers să îmi fac un consult la Viena.

Cei de acolo mi-au spus că sunt foarte mulţi jucători care au aşa ceva, pot să apară la oricine, oricând, nu neapărat să te naşti cu ele. Nu le-am avut până acum, au apărut. Nu se ştie cauza, pe fond de stres, după o răceală, o infecţie, sunt multe cauze. Cei de acolo mi-au spus că, fiind sportiv de performanţă, ar trebui să-mi fac o ablaţie (n.r. intervenţie minim invazivă prin care se înlătură ţesutul inimii care cauzează tulburările de ritm cardiac) şi mă scoate din circuit o săptămână, 10 zile, până când pot să reiau efortul. Am vorbit cu familia, cu cei de la club şi am ales această variantă. Era cea mai bună, pentru a reveni cel mai repede”
, a spus Ţucudean.

S-a temut că poate renunţa la fotbal: “Îţi trec multe gânduri prin cap. Să alergi cu 170, 180 puls în teren este dificil”

Golgheterul campioantului a dezvăluit ce simptome avea în timpul partidelor şi cum a jucat cu stres în ultimele 4 luni. “Erau doar bătăi de inimă în plus, nu influenţau pulsul. Toţi doctorii mi-au spus că nu sunt periculoase, dar creează un disconfort foarte mare. Să alergi cu 170, 180 puls în teren este dificil. 4 luni a mers, în vacanţa de iarnă nu am simţit nimic, dar după ce a început sezonul iarăşi le-am simţit. Mă bucur că le-am rezolvat. A fost o intervenţie uşoară şi mi-am reluat repede pregătirea”, a spus atacantul campioanei.

Întrebat dacă s-a temut că trebuie să-şi încheie cariera, Ţucudean a spus că s-a speriat şi de această perspectivă, dar că doctorii l-au liniştit. “În cap îţi trec foarte multe gânduri, sănătatea este cea mai importantă. Iată că medicina a evoluat şi s-a putut rezolva foarte repede”, a povestit George Ţucudean. Atacantul este apt de joc pentru meciul cu Sepsi, din acest week-end: “Sunt pregătit, am deja antrenamente multe, dar vedem ce consideră antrenorul. Eu sper să fiu nevoit să intru un pic să ţin de rezultat, să câştigăm. Nu ştiu dacă voi intra de la început, nu am discutat”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.