Trilogie fără happy-end! Cifrele celui mai slab mandat al lui Lăcătuş la Steaua

8 mar 2011 45 afişări Liga 1
Trilogie fără happy-end! Cifrele celui mai slab mandat al lui Lăcătuş la Steaua Trilogie fără happy-end! Cel mai slab mandat al lui Lăcătuş la Steaua

Usturătoarea înfrângere pe teren propriu cu Braşov (0-3),bulgării de zăpadă veniţi dinspre tribune, dar şi presiuneadiscursului lui Gigi Becali de la pauza meciului l-au făcut peMarius Lăcătuş să se recunoască umilit şi învins. Ieri-dimineaţă aanunţat că renunţă definitiv la postul de antrenor.

Duminică, pauza meciului: a sunat să facăschimbare
2-0 pentru Braşov, iar Gigi Becali renunţa valvârtej la locul dinloja sa din Ghencea. Nu însă şi la intervenţia obişnuită în direct:"N-ai un şut pe poartă, n-ai un corner toată repriza... Burdujan adistrus tot, a distrus toată banda! Iar la finalizare se distreazăDică. Eu cred că va pleca Lăcătuş. Cum să nu te enervezi, când sunsă-l schimbe pe Burdujan şi nimic?!", şi-a început patronul Steleibombardamentul. În vestiar, jucătorii erau mai atenţi la televizordecât la Lăcătuş. Asta până când Meme Stoica l-a închis.

Ora 22:00, conferinţă de presă Lăcătuş
Încruntat, cu cearcăne, cu o voce aproape stinsă şi multe fire albede păr. Aşa s-a prezentat Marius Lăcătuş la conferinţa de presă dedupă meci. Lăcătuş le-a cerut din nou iertare suporterilor, dar nuşi-a anunţat demisia: "Am prins cea mai neagră zi din viaţă. Îmicer scuze tuturor steliştilor pentru umilinţa prin care au putut sătreacă. E responsabilitatea mea, voi discuta mâine cu conducereamai mult".

Ora 22:26, Gigi intră din nou în direct
Aflând că Lăcătuş nu şi-a dat demisia, Gigi Becali şi-a continuattirada la adresa antrenorului: "Lăcătuş a zis că nu pleacă, deşil-au înjurat suporterii? Poate se răzgândeşte până mâine", a fostmesajul transmis cu subînţeles din Pipera.

Luni, complexul Ghencea, în jurul orei 10:00
Patronul n-a mai avut răbdare până la întâlnirea de la Palat şi s-aînfiinţat în biroul "Fiarei" de la stadionul din Ghencea. Cu undiscurs început cu ameninţări de genul "de acum fac eu echipa" sau"să vă luaţi la revedere de la Burdujan sau Dică", Lăcătuş n-a mairezistat asaltului lui Becali şi a luat hotărârea mult aşteptată:"Plec de unde nu mai sunt dorit!". Un pic mai târziu, ştirea eraanunţată tot în direct de acelaşi Gigi Becali: "Lăcătuş a decis săîşi dea demisia. A stat în faţa echipei, şi-a salutat elevii şi aplecat." Astăzi, fostul tehnician al Stelei va pleca în Spania, laOviedo, alături de familia sa.

"Leurez multă baftă băieţilor şi le doresc să obţină rezultate cât maibune. Pe această cale, îi rog pe suporteri să fie alături de echipăpentru că Steaua are mare nevoie de ei. Forza Steaua!", MariusLăcătuş, antrenor Steaua

"Marius a murit pemâna lui. Mi-a spus că o să văd eu cum joacă Dică. Iar de Burdujanîmi spunea că e cel mai bun la antrenament. Alta e când intri peteren!", Gigi Becali, finanţator Steaua

"Eposibil ca Lăcătuş să revină peste un an!", VictorPiţurcă

Celmai slab din cele trei mandate ale lui Lăcătuş laSteaua:

2007-2008
Campionat: 24 de meciuri / 18 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri; 42goluri date / 13 primite
Cupe europene: 3 meciuri / 0 victorii, 1 egal şi 2 înfrângeri; 2goluri date / 5 primite
Cupa României: 1 meci / 1 înfrângere; 2 goluri primite

2008-2009
Campionat: 25 de meciuri / 12 victorii, 8 egaluri, 5 înfrângeri; 36de goluri date / 20 primite
Cupe europene: 5 meciuri / 1 victorie, 2 egaluri şi 2 înfrângeri; 6goluri date / 8 primite
Cupa României: 1 meci / 1 înfrângere, 2 goluri primite

2010-2011
Campionat: 11 meciuri / 5 victorii, 2 egaluri, 4 înfrângeri; 14goluri date / 11 primite
Cupe europene: 5 meciuri, 1 victorie, 3 egaluri, 1 înfrângere, 8goluri date / 7 primite
Cupa României: 2 meciuri, 1 victorie, 1 egal, 0 înfrângeri ; 2goluri date / 1 primit

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.