Tribunalul București a decis: Vasile Avram, ARESTAT pentru 29 de zile!** OFICIAL Avram, suspendat – Constantin Gheorghe, interimar

  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 16:40 Vasile Avram a fost suspendat oficial din funcția de președinte al CCA, locul acestuia pe perioada anchetei fiind luat de Gheorghe Constantin. Iată comunicatul postat în urmă cu câteva minute pe site-ul oficial al FRF.

„Având în vedere situația creată în urma reținerii domnului Vasile AVRAM în data de 24.09.2011 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție,

În temeiul Hotărârii nr. 3 a Comitetului Executiv al FRF din data de 09.05.2010,

În temeiul art. 8 alin. 2 coroborat cu art. 14 alin. 2 și art. 20 din RODAAF,

Președintele Federației Române de Fotbal emite următoarea

DISPOZIȚIE

  1. Domnul Vasile AVRAM este suspendat din funcția de Președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor pe o perioadă nedeterminată.
  2. Împuternicește pe domnul Constantin GHEORGHE să convoace plenul CCA în termen de maxim 48 de ore în vederea formulării de propuneri pentru conducerea CCA, respectivele propuneri urmând a fi prezentate Președintelui FRF pentru aprobare.
  3. Prezenta dispoziție intră în vigoare începând cu data de 25.09.2011.

Mircea Sandu

Președintele FRF”


15.51 – Avocații președintelui CCA au făcut recurs, Tribunalul urmează să-și motiveze decizia, recursul urmând să se judece în termen de trei zile, iar decizia Curții de Apel București va fi definitivă.


UPDATE 15.44 – Tribunalul București a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a șefului CCA, Vasile Avram, și a omului de afaceri Sorin Țerbea, instanța emițând mandate pentru 29 de zile.

Nicolae Iacobescu și Vasile Constantin Chiorean vor fi cercetați în stare de libertate complicitate la luare și la dare de mită.


UPDATE 15.34 – Au ieșit avocații, în aproximativ o oră se dă decizia.

„Sperăm să fie o decizie favorabilă, ca Vasile Avram să își poată exersa din nou funcția, pentru că probele sunt pe interceptări telefonice și declarațiile unor martori. Țerbea se cunoaște cu Avram pentru că sunt colegi în Comitetul Executiv. Țerbea nu are nicio functie la Târgu Mureș. Acei bani, cu cei 19 mii de euro s-a cumpărat mobilă din Germania. Avram nu a primit niciun ban”, a spus avocatul Penciu.

Avocații au declarat că probele din dosar nu justifică reținerea preventivă a clientului lor.


UPDATE 13.54 – Ședința de judecată a început acum. Mai multe surse afirmă că Președintele CCA va primi mandat de arestare pentru 29 de zile.


UPDATE 12.30 – Avram a fost adus cu duba la Tribunalul București, unde va afla dacă va fi emis un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Tribunalul București judecă acum propunerea procurorilor anticorupție de arestare preventivă a șefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, și a omului de afaceri Sorin Țerbea, pentru o mită de 19.000 de euro în scopul desemnării la un meci a unor arbitri agreați, scrie Mediafax.


UPDATE 01:00 DNA anunță pe site-ul oficial motivul pentru care șeful CCA, Vasile Avram, și afaceristul Ioan-Sorin Țera au fost reținuți. Conform procurorilor, cei doi sunt anchetați pentru luare, respectiv dare de mită, în formă continuată. Redăm integral comunicatul DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează acte de urmărire penală față de următorii inculpați:

AVRAM VASILE, președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată,

ȚERBEA SORIN – IOAN, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită în formă continuată.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

La data de 21 mai 2011, în condițiile exercitării atribuțiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Tîrgu-Mureș – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Țerbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreați de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureș, la jocurile ediției de campionat 2011-2012. În aceeași împrejurare și în același scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta București-Tîrgu-Mureș și retur, folos oferit de Țerbea Sorin Ioan.

Inculpaților Avram Vasile și Țerbea Sorin Ioan li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpați urmează a fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În aceeași cauză procurorii efectuează acte de urmărire penală și față de învinuiții Iacobescu Nicolae și Chiorean Vasile-Constantin, persoane din anturajul omului de afaceri Țerbea Sorin Ioan, in sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de complicitate la luare și la dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție


00:25 Vasile Avram a părăsit sediul DNA în urmă cu câteva minute. Cu cătușe la mâini, președintele CCA a fost urcat într-o mașină și a părăsit locația. În cursul zilei de dumnică se va decide dacă șeful Comisiei Centarale a Arbitrilor va rămâne în arest pentru 29 de zile.


22:00 Încă trei persoane au fost aduse la sediul DNA București pentru audieri. Autoritățile nu au dezvăluit identitatea celor trei.


20:58 Surse DNA au afirmat pentru ProSport că Vaslie Avram va fi dus la Parchet, unde va primi un mandat de reținere pentru 24 de ore.

În cursul zilei de duminică, procurorii vor cere arestarea șefului CCA pentru 29 de zile.


18:44 Arbitrul Marius Avram, fiul președintelui CCA, Vasile Avram, care se află la sediul DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupție, a fost înlocuit de la meciul Pandurii-Astra, programat luni în etapa a VIIII-a a Ligii I, această întâlnire urmând să fie condusă de Dragoș Istrate, informează CCA, conform MEDIAFAX.

Marius Avram ar fi trebuit să conducă la centru întâlnirea de la Târgu Jiu, conform programării făcute de CCA, ce a fost dată publicității vineri. După ce Vasile Avram a fost dus, sâmbătă, la sediul DNA cu mandat, CCA a decis ca fiul acestuia să fie în locuit de Dragoș Istrate la partida de luni.

Istrate, care era rezervă la meciul Pandurii – Astra Ploiești, va fi ajutat de asistenții Aurel Oniță și Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă a fost delegat Florin Ghimbășan.

17:05: Avocatul lui Vasile Avram, Adrian Penciu, a oferit prima declarație după reținerea președintelui CCA pentru audieri la DNA.

„Nu mi s-a adus la cunoștință nicio învinuire. Nici măcar nu știm despre ce e vorba, așteptăm ca domnul Avram să fie audiat. Andrei Chivulete a fost adus în calitate de martor. Așteptăm să vedem despre ce e vorba.”, a declarat avocatul lui Vasile Avram, Adrian Penciu.


UPDATE 16:20 Andrei Chivulete, care s-a prezentat sâmbătă la sediul DNA, în legătura cu acțiunea procurorilor anticoruție ce vizează Comisia Centrală a Arbitrilor, a ieșit din sediul instituției, declarând doar că va reveni.

Chivulete a plecat neînsoțit de la DNA, cu mașina personală. „Voi reveni, voi reveni”, a spus el la ieșirea din sediul DNA.


UPDATE 15:58 – Conform surselor ProSport, Președintele CCA urmează a fi reținut 24 de ore de către procurorii DNA.


UPDATE 15:43: Președintele clubului de fotbal în sală City’us Târgu Mureș, omul de afaceri Sorin Țerbea, apropiat al echipei de Liga I FCM Târgu Mureș și membru în Comitetul Executiv al FRF, a fost, adus, sâmbătă, la sediul DNA, cu o mașină a Jandarmeriei.

La sediul DNA se află și președintele CCA, Vasile Avram, și arbitrul Andrei Chivulete.


UPDATE 14:20 – Arbitrul Andrei Chivulete este audiat la sediul DNA. Acesta a venit însoțit de avocat.


UPDATE 13:47 – La intrarea în sediul CCA sunt două dube. Angații DNA au dus cinci cutii și un scanner, probabill cu probe, la mașini. Vasile Avram a părăsit sediul CCA fiind escortat de doi jandarmi. Președintele Comisiei de Arbitri a fost urcat într-un autoturism Logan cu girofar și a părăsit instituția.

„Nu am ce să vă spun, întrebați-i pe procurori! A fost doar o percheziție”, a spus Vasile Avram.


Sâmbătă dimineața, procurorii DNA au efectuat o percheziție la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor, mai mulți arbitri fiind chemați să dea declarații, în calitate de martori. Din sursele Sport Total FM, se pare că principalul suspect este președintele CCA, Vasile Avram, care ar putea fi reținut.

Declarațiile lui Mircea Sandu și ale lui Gigi Becali, conform căruia un conducător de club i-ar fi propus președintelui CCA o sumă de bani pentru arbitraje favorabile în Liga 1, au redeschis dosarul care vizează corupția din arbitraj.

„Nu vreau să exagerez, dar vă garantez că în maximum 2 luni vor fi arestați mulți oameni din fotbal și unii foarte grei! Nici nu aveți idee ce li se pregătește. Sunt 12 procurori care anchetează acest caz. Cred că audierile și descinderile de sâmbătă dimineața sunt mai mult ca sigur legate de banii negri pe care i-a dat Oțelul unor arbitri! Au apărut informații în presă, acuze multe la adresa lui Vasile Avram. Dar ăsta este doar începutul. Mi-a confirmat un comisar șef în dimineața asta că este vorba strict de Oțelul Galați. Să vedeți ce începe în fotbal, vor fi arestări mai multe ca în lotul Penescu”, a declarat o sursă pentru Sport Total FM

Surse judiciare informează că procurorii DNA au convocat mai mulți arbitrii pentru a fi audiați.


Declarațiile care au dus la autosesizarea DNA

„Din surse am aflat și eu că Iancu se pregătea să dea un milion și jumătate de euro la Liga și 500.000 la arbitri. Totul pentru titlu. Ia întrebați-l pe Iancu despre asta. Să vedem ce răspunde”, Mircea Sandu, președinte FRF.

„Mi-a zis așa: „Nu dau nume, că nu vreau să mă cert cu nimeni, dar cineva de la Ligă, cineva mare, m-a pus față în față cu un patron de echipă de top, cu șanse la titlu, care mi-a promis niste lucruri… daca e să-l ajut”, Gigi Becali, patron Steaua

Știri despre
Pe aceeași temă
Schimbări radicale în mijloacele de transport din Capitală! S-au luat deja măsuri, iar toți călătorii trebuie să știe asta
Schimbări radicale în mijloacele de transport din Capitală! S-au luat deja măsuri, iar toți călătorii trebuie să știe asta
Ce mijloc de transport folosesc militarii ucraineni pentru a se apropia rapid şi fără a fi detectaţi de blindatele ruseşti
Ce mijloc de transport folosesc militarii ucraineni pentru a se apropia rapid şi fără a fi detectaţi de blindatele ruseşti
Vladimir Putin recunoaşte că 2022 va fi un an dificil pentru economia Rusiei şi  majorează pensiile şi salariul minim
Vladimir Putin recunoaşte că 2022 va fi un an dificil pentru economia Rusiei şi majorează pensiile şi salariul minim
Kylian Mbappe, la momentul dezvăluirilor. De ce a refuzat Real Madrid, ce le transmite spaniolilor și ce „funcție” va avea la PSG
Kylian Mbappe, la momentul dezvăluirilor. De ce a refuzat Real Madrid, ce le transmite spaniolilor și ce „funcție” va avea…
Este anchetată! O nouă lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan
Este anchetată! O nouă lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Motivul pentru care Gina Pistol a fost refuzată. De ce va prezenta Irina Fodor show-ul America Express 2022 - sezonul 5 Asia Express de la Antena 1
Motivul pentru care Gina Pistol a fost refuzată. De ce va prezenta Irina Fodor show-ul America Express 2022 - sezonul…
Ungurii, lovitură totală în Ardeal! Ne-au luat fața complet. Rușine imensă
Ungurii, lovitură totală în Ardeal! Ne-au luat fața complet. Rușine imensă
'Putin atacă o țară NATO!' - Vestea a picat ca un trăsnet
'Putin atacă o țară NATO!' - Vestea a picat ca un trăsnet
Catrinel Menghia, superbă în costum de baie. Cum arată la 36 de ani, după ce a născut
Catrinel Menghia, superbă în costum de baie. Cum arată la 36 de ani, după ce a născut
Când a auzit ce i-a propus soțul, femeia, gravidă cu gemeni, s-a gândit: „E motiv de divorț!”
Când a auzit ce i-a propus soțul, femeia, gravidă cu gemeni, s-a gândit: „E motiv de divorț!”
Rusia reafirmă oferta redeschiderii porturilor ucrainene dacă Occidentul anulează unele sancţiuni
Rusia reafirmă oferta redeschiderii porturilor ucrainene dacă Occidentul anulează unele sancţiuni
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
Aţi văzut-o? Poliţia caută maşina în care a călătorit  tânăra găsită moartă şi aruncată lângă o benzinărie din Bihor FOTO VIDEO
Aţi văzut-o? Poliţia caută maşina în care a călătorit  tânăra găsită moartă şi aruncată lângă o benzinărie din Bihor FOTO…
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Rusia a naționalizat Renault. Reînvie mașina Moskvitch, adusă de comuniști în România
Rusia a naționalizat Renault. Reînvie mașina Moskvitch, adusă de comuniști în România
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare! Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare! Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!