Trei concluzii după ultimul amical al FCSB-ului, 2-0 cu NK Osijek. Pe cine se bazează Dică în prima etapă, ce se întâmplă cu Alibec şi de ce le ia faţa Pintilii lui ”Lampard” şi lui ”Busquets”

30 ian 2018 12877 afişări Comentează şi tu Liga 1
Trei concluzii după ultimul amical al FCSB-ului, 2-0 cu NK Osijek. Pe cine se bazează Dică în prima etapă, ce se întâmplă cu Alibec şi de ce le ia faţa Pintilii lui ”Lampard” şi lui ”Busquets”

FCSB a încheiat stagiul de pregătire din Spania, al doilea al acestei ierni. Elevii lui Nicolae Dică au jucat trei partide amicale în această perioadă, înfrângerea cu 3-2 în faţa austriecilor de la Admira Wacker, victoria cu 3-1 în faţa chinezilor de la Jiangsu Suning şi victoria cu 2-0 în faţa croaţilor de la NK Osijek. Aşa cum era de aşteptat, Nicolae Dică a testat în utimele două partide o formulă de joc foarte apropiată de ceea ce FCSB va prezenta sâmbătă, la Mediaş, în Liga 1. Concluziile, poate la fel de previzibile, dau indicii solide spre rezolvarea dilemelor FCSB, în special cele cauzate de absenţa pentru trei etape a golgheterului Harlem Gnohere.

1. Fără vârf clasic, cu Florin Tănase în faţa ”mingicarilor”

Plecat în perioada de pregătire cu gândul de a-l revitaliza pe Denis Alibec pentru meciurile din 2018, Nicolae Dică a sfârşit prin a se adapta la o situaţie de joc din care atacantul lipseşte. Accidentat înaintea jocului cu Jiangsu, Alibec îşi vede ameninţată poziţia chiar şi în condiţiile absenţei lui Harlem Gnohere. Formula cu Florin Tănase avansat şi cu Man - Budescu - Teixeira în spatele decarului a dat roade în ultimele două amicale. Mingea a ajuns mai des în preajma careului advers, nu s-au mai folosit mingi lungi, iar combinaţiile dintre ultimii trei au destabilizat apărările adverse. Mai mult decât atât, folosirea sistemului cu Florin Tănase vârf de atac pare o unealtă mai accesibilă pentru desfacerea apărărilor aglomerate, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori în jocul FCSB-ului.

2. Noul venit, singurul titular sigur din centrul apărării?

Abia transferat la FCSB, Valerică Găman pare să fie singurul fundaş central care este sigur de postul de titular în acest moment. După erorile în lanţ comise de cuplul Larie - Planic în amicalul cu Admira, Valerică Găman a fost singura prezenţă constantă în următoarele două jocuri. Contra lui Jiangsu a jucat în cuplu cu Planic, iar contra lui Osijek a început în cuplu cu Larie. În ambele meciuri a părut să fie mai solid decât colegii săi şi, în condiţiile în care Bălaşa nu este refăcut după accidentare, Găman are cele mai mari şanse la titularizare în jocul cu Mediaş.

3. Pintilii, peste ”Lampard” şi ”Busquets”

În ciuda entuziasmului debordant al principalului finanţator al FCSB, nici cel poreclit ”Lampard” şi nici cel poreclit ”Busquets” nu au arătat că sunt soluţii mai bune decât veteranul Mihai Pintilii. Dacă Ovidiu ”Lampard” Popescu a apărut mai repede ca variantă de rezervă, Dragoş ”Busquets” Nedelcu are cele mai mari şanse să ocupe un loc de titular lângă Pintilii. Acesta din urmă continuă să fie cel mai bun recuperator al FCSB-ului, iar cuplul cu Nedelcu este cel mai aproape de materializare într-un joc oficial graţie apetitului pentru ofensivă pe care îl manifestă fostul fotbalist al Viitorului. Chiar şi aşa, Nedelcu a întârziat să impresioneze în amicalele jucate în Spania şi a comis mai multe erori, în special pase la adversar, în amicalele cu Jiangsu şi cu Osijek.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.